Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

17 Μαΐου 2018

"Οι παίκτες γελοιοποίησαν τη φανέλα!" (1981)

Σαν σήμερα στις 17/5/1981, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας την Καβάλα, σε παιχνίδι της 30ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1980-1981 ...

Ο Δικέφαλος με τον Γκιούλα Λόραντ στον πάγκο του, μπροστά σε 5.000 θεατές (4.087 τα εισιτήρια), γνώρισε την ήττα με 1-0, δεχόμενος το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση, στο 35' από τον Φιλιππίδη.
Μετά το τέλος του παιχνιδιού ο βοηθός του Γκιούλα Λόραντ τότε, Αρίστος Φουντουκίδης δήλωνε καυστικά..."Οι παίκτες γελοιοποίησαν τη φανέλα!"

Οι γηπεδούχοι με τη νίκη τους αυτή επί του σχεδόν αδιάφορου βαθμολογικά ΠΑΟΚ, κρατήθηκαν ουσιαστικά στην κατηγορία (29 βαθμοί στο τέλος), στέλνοντας στην Β' Εθνική την Παναχαϊκή (26 βαθμοί – ισοπαλία 1-1 με Πανιώνιο στην Πάτρα) και τον Ατρόμητο Αθηνών (21 βαθμοί – ήττα από τον Εθνικό με 10-0, παίζοντας με ερασιτέχνες).
Ο ΠΑΟΚ μπήκε επιθετικά στο ματς και ως το 15', πίεσε την Καβάλα, η οποία σταδιακά ισορρόπησε και πριν ολοκληρωθεί το 45λεπτο πέτυχε το γκολ που τελικά της χάρισε τη νίκη!
Ήταν το 35', όταν ο Σίγγας προσπάθησε με τακουνάκι να βρει συμπαίκτη του, η μπάλα βρέθηκε στα πόδια του Παπαδόπουλου, που πάσαρε στον Φιλιππίδη Γ. και αυτός με πολύ δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή νίκησε τον Φούρτουλα που βρισκόταν εκτός θέσης!

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση, όμως δεν τα κατάφερε, με την Καβάλα να είναι επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις της και μάλιστα στο 49' έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0 με τον Φιλιππίδη Δ.
Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε κοντά στο 1-1 στο 61', όταν ο Κοϊβέρογλου σταμάτησε το κοντινό σουτ του Γεωργόπουλου και στο 75' όταν ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων με διπλή προσπάθεια απέκρουσε σουτ του Κωστίκου, προ του Κερμανίδη που δεν πρόλαβε να μπει στη φάση!
Καλύτεροι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Βασιλάκος, Κερμανίδης και Γεωργόπουλος, ενώ από την Καβάλα οι Παπαδόπουλος, Φιλίππίδης Δ., Ισαακίδης και Κοϊβέρογλου.

Οι συνθέσεις:

Καβάλα: Κοϊβέρογλου, Κοντογεωργίου, Ανθουλάκης, Τζόλας, Πέτσας, Ανέστης, Φιλιππίδης Γ. (75' Κατρακυλάκης), Παπαδόπουλος, Μόσχος, Ισαακίδης , Φιλιππίδης Δ. (79' Κακαλής).

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Σάλαμον, Ιωσηφίδης, Αποστολίδης, Δαμανάκης, Κερμανίδης, Σίγγας, Βασιλάκος (46' Γεωργόπουλος), Κούδας (68' Γκουερίνο), Κωστίκος.

Δηλώσεις Αρίστου Φουντουκίδη: "Οι παίκτες με την εμφάνισή τους γελιοποίησαν τη φανέλα! πρέπει να το σκεφτούν πολύ να ξαναβγούν στο γήπεδο."

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 30ής αγωνιστικής.
* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1980-1981 τερμάτισε στην 4η θέση, με 42 βαθμούς (2-1-0 η βαθμολογία) και τέρματα 52-31, έχοντας 15 νίκες, 12 ισοπαλίες και 7 ήττες.

* Η ομάδα μας στα 32 από τα 34 ματς είχε στον πάγκο της τον Γκιούλα Λόραντ και στα τελευταία δύο τον Αρίστο Φουντουκίδη, λόγω θανάτου του Ούγγρου τεχνικού στο ματς με τον Ολυμπιακό στις 31/5/1981...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4