Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

04 Απριλίου 2018

Ήττα στο Αιγάλεω σε συναρπαστικό ματς (1971)

Σαν σήμερα στις 4/4/1971, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας το Αιγάλεω, σε παιχνίδι της 26ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1970-1971...

Ο Δικέφαλος με τον Λες Σάνον στον πάγκο του έχασε με 1-0, μπροστά σε 8.000 θεατές (7.274 τα εισιτήρια), δεχόμενος το γκολ που έκρινε το παιχνίδι, στο 75', από τον Χρήστο Ζαντέργλου.
Και οι δύο ομάδες έπαιξαν με μεγάλο πάθος και πείσμα για τη νίκη, σε ένα αμφίρροπο παιχνίδι, με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί με ξαφνικές αντεπιθέσεις και με σφήνες τους Κούδα – Παρίδη, να κάνει τη ζημιά στους γηπεδούχους, όμως ο Πουπάκης βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα και σταμάτησε όσες επικίνδυνες καταστάσεις δημιούργησαν οι παίκτες μας.

Στο 5’ ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων απέκρουσε το επικίνδυνο μακρινό σουτ του Κούδα, στο 30΄ήταν η σειρά του Χατζηιωάννου να αποκρούσει το σουτ του Σταυρόπουλου, με τον Πουπάκη να παίρνει τη σκυτάλη στο 36’ σε δυνατό σουτ του Ασλανίδη.


Στο 75' σημειώθηκε το γκολ που έδωσε τη νίκη στην ομάδα του Αιγάλεω.

Ο Ζαντέρογλου προωθήθηκε στην περιοχή μας σε εκτέλεση φάουλ του Κυριακίδη, ο Σταυρόπουλος με γυριστή κεφαλιά έφερε την μπάλα προς την μικρή περιοχή μας και ο σκόρερ με κοντινό πολύ δυνατό σουτ βρήκε δίχτυα. 

Οι παίκτες μας διαμαρτυρήθηκαν εντονότατα σε διαιτητή και βοηθό, θεωρώντας πως ο Ζαντέρογλου ήταν σε θέση οφ σάιντ.

Δυστυχώς για μας, βοηθός δεν ήταν ο Ποντίκης και διαιτητής δεν ήταν ο Κομίνης, καθώς αυτοί απέδειξαν ιστορικά, πως έχουν το χάρισμα να αλλάζουν αποφάσεις και να ακυρώνουν γκολ! 

Στο τελευταίο δεκάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ με την πλάτη στον τοίχο, πίεσε πολύ τους γηπεδούχους για την ισοφάριση κλείνοντας το Αιγάλεω στα καρέ του, χωρίς να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα αυτή η προσπάθεια.
Ο Πουπάκης να σταμάτησε στο 82’ το κοντινό σουτ του Κούδα, μετά από εκτέλεση κόρνερ. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι σε μια αντεπίθεσή τους στο 88’ με τον Εξωμανίδη, παραλίγο να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, με τον Χατζηιωάννου να αποκρούει το πολύ επικίνδυνο σουτ του παίκτη του Αιγάλεω.

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Κούδας, Χατζηιωάννου, Γούναρης και από τους γηπεδούχους οι Πουπάκης, Ζαντέρογλου.

Οι συνθέσεις:

Αιγάλεω: Πουπάκης, Ιορδάνου, Γρίμας, Ζαντέρογλου, Τσιαμπουρής, Γιαννακόπουλος, Λυκουρίνος, Μαρκόπουλος, Σταυρόπουλος, Κυριακίδης, Χρυσοστόμου (85’ Εξωμανίδης).

ΠΑΟΚ: Χατζηιωάννου, Γούναρης, Φουντουκίδης, Χατζηαντωνίου, Παπαδόπουλος, Λάζος, Παρίδης, Μπέλλης (80’ Τερζανίδης), Κούδας, Μαντζουράκης (70’ Μακρής), Ασλανίδης.

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 26ης αγωνιστικής...
* Στην αρχική εικόνα ο Ζαντέρογλου ετοιμάζεται να πανηγυρίσει το γκολ που σημείωσε, με τους Χατζηιωάννου, Φουντουκίδη, Παπαδόπουλο να ετοιμάζονται να τρέξουν στον βοηθό για να διαμαρτυρηθούν.

* Τη σεζόν 1970-1971, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τον Χόρβατ στον πάγκο του (14 ματς), ακολούθησε ο Χασιώτης (5) και τελείωσε με τον Λές Σάνον (15), με τον Άγγλο τεχνικό να παραμένει στην ομάδα μέχρι τις δύο πρώτες αγωνιστικές της περιόδου 1974-1975.

* Η ομάδα σε 34 παιχνίδια είχε 12 νίκες, 10 ισοπαλίες, 12 ήττες, τερμάτισε στην 8η θέση με τέρματα 38-32 και 68 βαθμούς. 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4