Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

04 Απριλίου 2018

Διέλυσε τον Απόλλωνα, παρά τις ελλείψεις (1982)

Σαν σήμερα στις 4/4/1982, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Απόλλωνα Σμύρνης, σε παιχνίδι της 27ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1981-1982 ...

Ο Δικέφαλος με τον Χάινς Χέερ στον πάγκο του, μπροστά σε περίπου 10.000 θεατές (8.547 τα εισιτήρια), πήρε εύκολα τη νίκη με 3-0, παρά το γεγονός ότι απουσίαζαν οι Κούδας – Ψαρράς, κάτι που επεσήμανε στις δηλώσεις του ο τεχνικός της ομάδας μας.
Μια εβδομάδα πριν το ματς με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη (0-0 στις 11/4/1982), ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε να είναι σε εξαιρετική κατάσταση, παρά τις δυσκολίες που συνάντησε στο πρώτο μισάωρο της αναμέτρησης.
Το σκορ άνοιξε στο 29ο λεπτό ο Ιωσηφίδης με δυνατό αριστερό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ύστερα από σέντρα του Γκουερίνο, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Φούρτουλα έπεσε στα πόδια του Κλη, μπλοκάροντας την μπάλα σε μια έφοδο του επιθετικού του Απόλλωνα, που μπήκε πολύ επικίνδυνα στην περιοχή μας.
Στο 52' ο Τσουρέλας με εντυπωσιακό γυριστό σουτ, μετά από κεφαλιά πάσα του Κωστίκου έκανε το 2-0 (παραπάνω εικόνα).
 
Στο 57’ ο Κωστίκος βγήκε τετ α τετ με τον Κούκλα αλλά σούταρε με δύναμη πάνω στο σώμα του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων (αρχική εικόνα),

Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε στο 80' με πλασέ του Βασιλάκου, μετά από συνδυασμό Τσουρέλα – Κωστίκου.
Κορυφαίος από πλευράς ΠΑΟΚ ο 18χρονος Τσουρέλας που κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Κούδα, ενώ εξαιρετικοί ήταν οι Δαμανάκης, Ιωσηφίδης, Αλαβάντας και Κωστίκος. Από τον Απόλλωνα ξεχώρισαν οι Κλης, Δοντάς και Προκόβας.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Αλαβάντας, Ιωσηφίδης, Σίγγας, Δαμανάκης, Γκουερίνο (72’ Πέλλιος), Γεωργόπουλος, Δημόπουλος (69’ Βασιλάκος), Τσουρέλας, Κωστίκος.

Απόλλων Σμύρνης: Κούκλα, Μπέριος, Χατζής, Προκόβας, Δοντάς, Βρεττός, Κλης, Ζούμας, Παθιακάκης, Μαυρομάτης (79’ Μπόνιτς), Γεωργαράς (79’ Καστανός).

Δηλώσεις Χάινς Χέερ: «Μας έλειπαν σήμερα δύο σπουδαίοι παίκτες, ο Κούδας και ο Ψαρράς. Ωστόσο κερδίσαμε καθαρά και δίκαια. Αν μέχρι τώρα κάναμε μικρά βήματα για να ξεπεράσουμε την κρίση, για να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό πρέπει να κάνουμε μεγάλο άλμα».

* Στην αρχική εικόνα, διακρίνεται ο Κωστίκος να σουτάρει με δύναμη και η μπάλα να σταματάει στο σώμα του Κούκλα, στη φάση του 57’
* Ο ΠΑΟΚ εκείνη τη σεζόν είχε στον πάγκο του τον Γερμανό Χανς Χέερ, έναν προπονητή που ήρθε στην ομάδα μετά το καλό του πέρασμα από τον Εθνικό Πειραιώς και την Φορτούνα Ντύσελντορφ την οποία έσωσε από βέβαιο υποβιβασμό!

* Η ομάδα τερμάτισε στην 3η θέση με 46 βαθμούς, έχοντας 18 νίκες - 10 ισοπαλίες - 6 ήττες, εξασφαλίζοντας ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ ο Παντελάκης κράτησε τον Χέερ και την επόμενη σεζόν στην ομάδα. Η χρονιά πάντως σημαδεύτηκε από τα ιστορικά ματς με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης και τον άδικο αποκλεισμό στα πέναλτι ...
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4