Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

05 Μαρτίου 2018

Ισοπαλία με γκολάρα του Νικολαΐδη! (1961)

Σαν σήμερα στις 5/3/1961, o ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο Χαριλάου τον Αρη, σε παιχνίδι της 20ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1960-1961...

Ο Δικέφαλος με τον Ζάρκο Μιχαήλοβιτς στον πάγκο του, μπροστά σε περίπου 8.000 θεατές, έμεινε στο ισόπαλο 1-1, σε παιχνίδι που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών ως το τελευταίο του λεπτό!

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο καλά στην αναμέτρηση, ήταν η ομάδα που απειλούσε περισσότερο να ανοίξει το σκορ, όμως σταδιακά ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε το ματς και στη συνέχεια ήταν αυτός που πήρε τον έλεγχο του αγώνα, κερδίζοντας τον νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής, χάρη στο πάθος των χαφ μας!

Το σκορ άνοιξε ο Αρης στο 24ο λεπτό με τον Πασχαλίδη, μετά από επέμβαση του Πρόγιου στα πόδια του Πέρρου, με την μπάλα όμως να στρώνεται στον σκόρερ, που με τεχνικό σουτ από μακριά, την έστειλε την στην ανυπεράσπιστη εστία μας!
Νωρίτερα, στο 12ο λεπτό ο Καλιοντζής είχε σουτ στο δοκάρι μας, στο διάστημα στο οποίο οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή, όπως αναγέρθηκε πιο πάνω! Μετά το 1-0, η εικόνα του ματς, άλλαξε!

Ο ΠΑΟΚ αντεπιτέθηκε, πίεσε για την ισοφάριση, κάτι όμως που δεν κατάφερε, μέχρι τη στιγμή που ο διαιτητής Σταθάτος σημείωσε τη λήξη του πρώτου 45λέπτου. Το κατάφερε όμως στο 47’, με σκόρερ τον Λέανδρο! Η φάση ξεκίνησε από μπαλιά του Γιαννέλου στον Νικολαΐδη, αυτός έπιασε πολύ δυνατό σουτ, η μπάλα χτύπησε στο κάθετο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα του Πετράκη.

Λίγο νωρίτερα, ο Αρης είχε δεύτερο δοκάρι στο ματς σε δυνατό σουτ του Πασχαλίδη (46’) και αμέσως μετά την πρόσκρουση της μπάλας στην δοκό, ξεκίνησε η αντεπίθεση του Δικεφάλου που έφερε την ισοφάριση!

Μετά το 1-1, ο ΠΑΟΚ κράτησε την πρωτοβουλία των κινήσεων κι αν οι κυνηγοί μας ήταν πιο προσεκτικοί στα τελειώματα των φάσεων, θα μπορούσαμε να φύγουμε με το διπλό!

Οι συνθέσεις:

Άρης: Πετράκης, Νανάκος, Τριανταφύλλου, Παναγούλιας, Χατζηκώστας, Καμπουρλάζος, Πέρρος, Σισμανίδης, Καλιοντζής, Βαβουλίδης, Πασχαλίδης.

ΠΑΟΚ: Πρόγιος, Χασιώτης, Ραπτόπουλος, Γιαννέλος, Νικολαΐδης, Γιακουμής, Λέανδρος, Σιδηρόπουλος, Βασιλειάδης, Χαβανίδης, Μηλίτσης.

* Τη σεζόν 1960-1961 (όπως και ολόκληρη την προηγούμενη), στον πάγκο του ΠΑΟΚ καθόταν ο Ζάρκο Μιχαήλοβιτς.  Η ομάδα σε 30 αγώνες πέτυχε 7 μόλις νίκες, είχε 15 ισοπαλίες και 8 ήττες. Ο αριθμός των 7 νικών είναι ο μικρότερος που πέτυχε ο ΠΑΟΚ από το 1959 ως σήμερα!!! Τερμάτισε στην 10η θέση σημειώνοντας 31 τέρματα και δεχόμενος 33!

* Τα 31 τέρματα του ΠΑΟΚ εκείνη τη χρονιά σημείωσαν οι: Βασιλειάδης 10, Σιδηρόπουλος 7, Λέανδρος 5, Χαβανίδης 3, Γκάγκας - Τασσόπουλος - Νικολαΐδης - Μηλίτσης - Σαλούστο - Ρατόπουλος από ένα... 

* Στην αρχική εικόνα, μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1960-1961. Διακρίνονται (όρθιοι από αριστερά): Γιαννέλος, Τασσόπουλος, Γιακουμής, Πρόγιος, Ραπτόπουλος, Χασιώτης. Καθιστοί: Νικολαΐδης, Βασιλειάδης, Σιδηρόπουλος, Χαβανίδης, Λέανδρος.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4