Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

22 Φεβρουαρίου 2018

Ντόρτι με συνθήματα κατά του Παντελάκη! (1981)

Σαν σήμερα στις 22/2/1981, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την Κόρινθο, για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1980-1981 ...

Ο Δικέφαλος με τον Γκιούλα Λόραντ στον πάγκο του, μπροστά σε 6.000 θεατές (5.182 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 4-2, βρίσκοντας απέναντί του τον παλιό μας τερματοφύλακα, Γιάννη Στέφα!
Εκείνη τη μέρα, εκτός από τους θεατές που βρέθηκαν στις εξέδρες της Τούμπας, υπήρχαν πολλοί που έμειναν εκτός Τούμπας, διαμαρτυρόμενοι με αυτόν τον τρόπο κατά του Γιώργου Παντελάκη, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του, σε εποχή στην οποία η … κόντρα των οργανωμένων με τον Παντελάκη, βρισκόταν στο αποκορύφωμά της.
 
Το σκορ άνοιξε μόλις στο 5ο λεπτό ο Κούδας με δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής της Κορίνθου, μετά από μπαλιά του Γούναρη.

Λίγο αργότερα η κεφαλιά του Κερμανίδη μετά από σέντρα του Γούναρη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, για να γίνει το 2-0 στο 36ο λεπτό και πάλι από τον Κούδα, με σουτ από τα πλάγια!
Στο 41’ ένα λάθος του Ιωσηφίδη, έδωσε την ευκαιρία στον Καρσιώτη να σεντράρει και ο Τόγιας με κεφαλιά να μειώσει σε 2-1, σκορ με το οποίο οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια όταν ακούστηκε το σφύριγμα του διαιτητή Κουκουλάκη!
Με την έναρξη της επανάληψης, ο Λόραντ πέρασε στο ματς τον Γεωργόπουλο αντί του Σαράφη, μια αλλαγή που έδωσε πνοή στον ΠΑΟΚ και στο 53’ ο Δαμανάκης ανατράπηκε από τον Τζαμουράνη, ο Κουκουλάκης έδωσε το πέναλτι και ο Κωστίκος ανέβασε το σκορ στο 3-1 (αρχική εικόνα).
Τρία λεπτά αργότερα ο Κερμανίδης εκμεταλλεύτηκε ιδανικά το λάθος του Τζαμουράνη (γλίστρησε!) και με ψυχραιμία από πλάγια θέση έκανε το 4-1, για να μειώσει εκ νέου η Κόρινθος στο 65’ με πέναλτι του Γεροθόδωρου. Στο πέναλτι υπέπεσε ο Γούναρης που ανέτρεψε τον Πίσσα.
Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Αποστολίδης, Κούδας, Γεωργόπουλος και Δαμανάκης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Σάλαμον, Αποστολίδης, Σαράφης (46’ Γεωργόπουλος), Κερμανίδης, Δαμανάκης, Κωστίκος, Κούδας, Σίγγας.

Κόρινθος: Στέφας, Γεροθόδωρος, Τζαμουράνης (63’ Δαβουρλής), Γιαννακούλας, Τσικιτζέλας, Τσάμης, Καρσιώτης, Πολυχρονόπουλος, Πίσσας (68’ Πρινέας), Τόγιας, Καλκούνος.

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 22ης αγωνιστικής.
 
* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1980-1981 τερμάτισε στην 4η θέση, με 42 βαθμούς (2-1-0 η βαθμολογία) και τέρματα 52-31, έχοντας 15 νίκες, 12 ισοπαλίες και 7 ήττες.

* Η ομάδα μας στα 32 από τα 34 ματς είχε στον πάγκο της τον Γκιούλα Λόραντ και στα τελευταία δύο τον Αρίστο Φουντουκίδη, λόγω θανάτου του Ούγγρου τεχνικού στο ματς με τον γάβρο στις 31/5/1981...
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4