Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

22 Φεβρουαρίου 2018

Τσέκαρε την πρόκριση με τεσσάρα!

Σαν σήμερα στις 22/2/1984, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τη Νίκη Βόλου, στο επαναληπτικό παιχνίδι του Β’ γύρου του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 1983-1984 ...

Ο Δικέφαλος έχοντας πάρει την ισοπαλία με 2-2 στο ματς που έγινε στις 25/1/1984, με τον Παλ Τσερνάι στον πάγκο του, πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, επικρατώντας με 4-0.

Ο Δικέφαλος πέτυχε από δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο, με τη διαφορά των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο να είναι κάτι παραπάνω από εμφανής, παρά το γεγονός ότι ο Γερμανός τεχνικός του ΠΑΟΚ δε χρησιμοποίησε στο παιχνίδι τους Αλεξανδρίδη, Δαμανάκη, Κωστίκο και Δημόπουλο.
Με την απουσία τόσων επιθετικών, ο Τσερνάι ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα τον Γιάννη Ψαρρά σαν σέντερ φορ, μια θέση τελείως πρωτόγνωρη για αυτόν!

Το σκορ άνοιξε στο 20' ο Σκαρτάδος, ευστοχώντας από τα 11 μέτρα στο πέναλτι που έδωσε στον ΠΑΟΚ ο Λανδράκης, σε ανατροπή του Κούδα από τον Γίδαρο.

Στο 24’ έγινε το 2-0, όταν ο Ψαρράς σέντραρε, ο Αλαβάντας απέτυχε να βρει την μπάλα και ο Τρίμχολντ με πλασέ νίκησε τον Χατζή.

Στο 69’ ο Κούδας βρήκε τον Αποστόλου, αυτός μπήκε στην περιοχή της Νίκης και με πλασέ έγραψε το 3-0 (αρχική εικόνα).

Δύο λεπτά αργότερα (71') ο Τρίμχολντ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων.

Το τελικό 4-0 γράφτηκε στο 78ο λεπτό και πάλι από τον Αποστόλου, σε μια φάση που ξεκίνησε από εκτέλεση κόρνερ του Τρίμχολντ, μια πρώτη κεφαλιά πάσα του Σκαρτάδου και ο Αποστόλου με νέα κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Κούδας, Τσουρέλας, Ψαρράς και Αποστόλου.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Τσουρέλας, Αλαβάντας, Ιωσηφίδης, Μπανιώτης, Σκαρτάδος, Τρίμχολντ, Γεωργόπουλος (74’ Μαλιούφας), Ψαρράς, Κούδας (71’ Σίγγας), Αποστόλου.

Νίκη Βόλου: Χατζής, Στέκας, Μπασδάνης, Τσόγκας, Γίδαρος, Παναγιωτόπουλος, Κατιανός, Τσιώλης, Κατσικάς, Ράμμος,, Ζαγκαβιέρος (31’ Δουζένης).
* Στην 42η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1983-84 μετείχαν συνολικά 76 ομάδες (16 Α' εθνικής, 20 Β' εθνικής και 40 Γ' εθνικής κατηγορίας) και διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού. Επίσης υπήρξε κι ένας συμπληρωματικός γύρος ανάμεσα στον πρώτο και τον δεύτερο, με μόλις 6 ζευγάρια, ώστε οι ομάδες που θα συνέχιζαν να είναι 32. Σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, οι μονοί αγώνες ανήκουν πλέον μόνο στον Α' γύρο.

* Ο Δικέφαλος ξεπερνώντας το εμπόδιο της Νίκης Βόλου αντιμετώπισε στον γ’ γύρο την Αναγέννηση ‘Αρτας (ισοπαλία 1-1 εκτός και νίκη με 3-0 στην Τούμπα), όμως η πορεία μας στον θεσμό τερματίστηκε στην προημιτελική φάση, όταν σε διπλά πάλι ματς αποκλειστήκαμε από τον Ηρακλή (0-0 στην Τούμπα και βαριά ήττα με 4-1 εκτός).
* Στην παραπάνω εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1983-1984.
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4