Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

14 Οκτωβρίου 2017

Ντόρτι στις Σέρρες απ' την ομάδα του Σάνον (1973)

Σαν σήμερα στις 14/10/1973, η ομάδα του Λες Σάννον πέρασε "τρένο" από τις Σέρρες διαλύοντας τον Πανσερραϊκό με 1-4, την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1973-1974...

Το παιχνίδι έγινε σε έναν πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο λόγω της βροχής που προηγήθηκε και η ομάδα μας βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 17' με κεφαλιά του Κόκκορη.

Η χαρά των γηπεδούχων κράτησε μόλις ένα λεπτό καθώς στο 18' ο Ασλανίδης ισοφάρισε, για να γίνει η ανατροπή στο 30' με κεφαλιά του Κούδα.

Ο Πανσερραϊκός δεν απειλούσε την εστία του Σαββουλίδη, ενώ αντίθετα κάθε φορά που ο Δικέφαλος επιτίθετο, η άμυνα των γηπεδούχων ήταν σε τρικυμία.

Τα άλλα δύο γκολ της ασπρόμαυρης νίκης ήρθαν στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού, με μακρινά σουτ του Παρίδη στο 74' και του Γούναρη στο 85'.

Το παιχνίδι αυτό ήταν το πρώτο του Παναγιώτη Κερμανίδη με τη φανέλα του Δικεφάλου, καθώς αγωνίστηκε στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης σαν αλλαγή, περνώντας στο γήπεδο στη θέση του Ασλανίδη...

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Πέλλιος, Κούδας, Παρίδης, Τερζανίδης...

Οι συνθέσεις:

Πανσερραϊκός: Διονυσιάδης (46' Γκατζηλάκης), Αποστολίδης, Τσιρίκας, Κατσαβάκης, Στοϊμένος, Ληγάσης, Σεΐζης, Τσίκος, Κόκκορης, Ηλιάδης, Καλτσάς (65' Ζελίδης).

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης, Γούναρης, Φουντουκίδης, Ιωσηφίδης, Πέλλιος, Τερζανίδης, Παρίδης, Σαράφης (84' Λάζος), Αποστολίδης, Κούδας, Ασλανίδης (87' Κερμανίδης).




* Ο ΠΑΟΚ τερμάτισε τη σεζόν 1973-74 στην 4η θέση με 16 νίκες, 11 ισοπαλίες, 7 ήττες σε 34 ματς (όλα με τον Σάνον στον πάγκο του), συγκέντρωσε 43 βαθμούς (62-32 τα τέρματα), σε μια σεζόν που σημαδεύτηκε από μεγάλη ευρωπαϊκή πορεία στο Κύπελλο Κυπελλούχων (Λέγκια - Λυών - Μίλαν) και κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας στον ιστορικό τελικό της Νέας Φιλαδέλφειας!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4