Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

24 Φεβρουαρίου 2024

Η προϊστορία στο Αγρίνιο (vids)

Θετική για τον ΠΑΟΚ είναι η προϊστορία των αγώνων του με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, καθώς ο "Δικέφαλος" μετράει ένδεκα νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα στα δεκατρία παιχνίδια που έγιναν στα πλαίσια της Α΄ Εθνικής, έχοντας πετύχει 23 τέρματα ενώ δέχτηκε 7 ...

Αναλυτικά η φτωχή έτσι κι αλλιώς προϊστορία:

1975-76, Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ 0-2 σε παιχνίδι που έγινε στις 29/2/1976. Τα γκολ του ΠΑΟΚ τα σημείωσαν οι Σαράφης με πέναλτι και Κερμανίδης

Οι συνθέσεις:

Παναιτωλικός (Μπόμπεκ): Εφρέμοφ, Γαβαλάς, Γκανιάτσα, Γιακουμής, (46' Γούναρης), Μίχος, Οικονόμου, Παππάς, Σερκίδης, Σιακούφης, Τάκος και Χίλ.

ΠΑΟΚ (Λόραντ): Φούρτουλα, Γούναρης, Αποστολίδης, Φουντουκίδης, Πέλλιος, Κερμανίδης, Σαράφης, Κούδας, Τερζανίδης, Γκουερίνο και Αναστασιάδης.

Στο παιχνίδι αυτό, έπαιξε ως αντίπαλος του ΠΑΟΚ η παλιά δόξα του ΠΑΟΚ, Γιάννης Γιακουμής στην τελευταία του σεζόν ως παίκτης, όμως η αναμέτρηση σημαδεύτηκε από τα πολλά επεισόδια, με αφορμή το πέναλτι που καταλόγισε ο διαιτητής Ράμμος εξαιτίας των οποίων μάλιστα, έχασε κομμάτι του αυτιού του...

Θυμηθείτε το απίστευτο εκείνο σκηνικό:

Στο 72ο λεπτό ο Σταύρος Σαράφης ανατρέπεται μέσα στην περιοχή και ενώ είναι έτοιμος να σκοράρει με κεφαλιά.

Ο Ράμμος δίνει το πέναλτυ και δέχεται έντονες και αδικαιολόγητες διαμαρτυρίες από τους παίκτες αλλά και τον κόσμο των γηπεδούχων.

Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Σαράφης και με τη λήξη του παιχνιδιού, ο Ράμμος όχι μόνο βρίσκει τα αποδυτήρια των διαιτητών κλειδωμένα, αλλά πέφτει στα χέρια των εξαγριωμένων οπαδών. 

Σώθηκε από τα χειρότερα με παρέμβαση του βοηθού του Λόραντ, Μιχάλη Μπέλλη, ο οποίος και τον μετέφερε αιμόφυρτο στα αποδυτήρια. Εκεί με έκπληξη διαπιστώθηκε ότι έχει χάσει από κλωτσιά το ένα του αυτί. 

Σημαντικό ρόλο στη διάσωσή του έπαιξε ο Γιώργος Παντελάκης που ειδοποίησε τον εισαγγελέα με την παρέμβαση του οποίου, ο Ράμμος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο. 

Τον θυμόμαστε σε αθλητική εκπομπή της εποχής, να εμφανίζεται μια εβδομάδα αργότερα με μπανταρισμένο το αυτί του και μάλιστα μετά από παράκληση του δημοσιογράφου το αποκάλυψε δείχνοντας το μέγεθος της ζημιάς... 

Εκείνη τη σεζόν, ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας του, ενώ ο Παναιτωλικός τερμάτισε σε θέση υποβιβασμού (προτελευταία), αλλά τον γλίτωσε από την ... πτώση η αύξηση του αριθμού των ομάδων της Α' εθνικής. 

1976-77, Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ 1-2 σε σε παιχνίδι που έγινε στις 5/6/1977. Σκόρερς οι Παπαϊωάνου 45' - Ορφανός 21' και 63'.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναιτωλικός (Κουτσογιάννης): Εφραίμοφ, Σερκίδης, Μίχος, Σιακούφης, Χίλ, Γούναρης (75' Παλαμάρας), Γαβαλάς, Παππάς, Μπεκατώρος, Παπαϊωάνου και Γκανιάτσας (71' Τάκος)

ΠΑΟΚ (Λόραντ): Μηλίνης, Γούναρης, Αναστασιάδης (Καπουσούζης), Ιωσηφίδης (48' Βούλγαρης), Πέλλιος, Τερζανίδης, Ορφανό, Σαράφης, Αποστολίδης, Δαμανάκης και Γκουερίνο.

Οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες και στα πλαίσια του πανελληνίου Πρωταθλήματος τη σεζόν 1954-55, στις 19/6/1955. Ο ΠΑΟΚ με γκολ των Γιεντζή (41') και (Μαργαρίτη 50') είχε επικρατήσει με 2-0 ...

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναιτωλικός: Τζάνης, Ακριτίδης, Ζαρκαβέλης, Λάμπρος, Καλυβιώτης, Μήτσου, Μπάκας Χ., Μπάκας Ευστ., Παπαδόπουλος, Σταματιάδης και Τσακουμής.

ΠΑΟΚ (Πάγκαλος): Λύμπος, Καλογιάννης, Γερούδης, Χασιώτης, Καραφουλίδης, Γεντζής, Παπαδάκης, Μεγκούσης, Τσίντογλου, Μαργαρίτης και Χουρμπουλιάδης.
2011-12, Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ 1-1, στα πλαίσια της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Superleague. Η εικόνα του Δικεφάλου ήταν αποκαρδιωτική και προβλημάτισε όλους όσους παρακολούθησαν την αναμέτρηση. Απέναντι σε μια ομάδα που δεν απέφυγε τελικά τον υποβιβασμό, ο ΠΑΟΚ είχε πολλά προβλήματα κυρίως στην ανάπτυξή του.

Την παρτίδα έσωσε ο Τσιρίλο χαρίζοντας το βαθμό, λίγο πριν το τέλος του ματς...

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ (Μπόλονι): Χαλκιάς, Αποστολόπουλος (62' Παπάζογλου), Λίνο (77' Σταφυλίδης), Μαλεζάς, Τσιρίλο, Γκαρσία, Λάζαρ, Φωτάκης, Σαλπιγγίδης, Γεωργιάδης (69' Νιμανί), Αθανασιάδης.
2013-14 Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ 2-0, για την 2η αγωνιστική ο ΠΑΟΚ, γνώρισε ήττα ντροπής από τον νεοφώτιστο Παναιτωλικό, πραγματοποιώντας μια εμφάνιση που ήταν τουλάχιστον ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ... Και αυτό λίγες μόνο μέρες μετά το εκτός έδρας 1-1 με τη Σάλκε για τα play offs του Champions League! Μπόγιοβιτς και Μελισσάς τα γκολ των γηπεδούχων οι οποίοι στο 85' έχασαν και πέναλτι...

Oι συνθέσεις των ομάδων:

Παναιτωλικός: Ράφαελ, Κούσας, Καμαρά, Μελισσάς, Θεοδωρίδης (71' Γοδόι), Τζούνιορ, Γκάλο, Μπακάκης, Ιωάννου, Μπόγιοβιτς (78' Παπουτσογιαννόπουλος) και Μπελόν. 

ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Κίτσιου, Λόπεθ, Βίτορ, Σκόνδρας, Κάτσε, Τζιόλης (69' Γεωργιάδης), Λούκας, Ολίσε (46' Σαλπιγγίδης), Στοχ και Νέτσιντ (46' Αθανασιάδης).
2013-14 Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ 0-1. Για την 4η αγωνιστική o ΠΑΟΚ κέρδισε με γκολ του Μακ εκτός έδρας, στο Αγρίνιο, 0-1 τον Παναιτωλικό και αναρριχήθηκε στην κορυφή της Super League... Στο 35' μετά από εξαιρετική μπαλιά, μαγική μπαλιά του Περέιρα στον Μακ, ο τον ανέτρεψε και ο Κουκουλάκης δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς, έδωσε το πέναλτι με τον Σλοβάκο να ευστοχεί και να κάνει το 0-1. Δείτε στιγμιότυπα από το παιχνίδι ΕΔΩ 

ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Γλύκος, Σκόνδρας, Κατσικάς, Βίτορ, Ρατς, Τσανδάρης, Περέιρα (56' Τζιόλης), Κάτσε, Μακ, Σαλπιγγίδης (88' Κίτσιου), Αθανασιάδης (77' Παπαδόπουλος). 

2015-16 Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ 0-3. Στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Super League, o ΠΑΟΚ κέρδισε στο Αγρίνιο με 0-3 ... Κλάους στο 22' και 37', Κοροβέσης στο 69' τα γκολ της νίκης του ΠΑΟΚ, όπως μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

ΠΑΟΚ: Βελλίδης, Λέοβατς, Κίτσιου, Βίτορ (85' Μαλεζάς), Τζαβέλλας, Τζιόλης, Κάτσε, Χαρίσης, Πέλκας (58' Κοροβέσης), Μυστακίδης (91' Δημητριάδης), Αθανασιάδης

2016-17 Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ 0-1. Για την 18η αγωνιστική της Super League, ο ΠΑΟΚ κέρδισε στο Αγρίνιο τον Παναιτωλικό με 0-1, αν και έπαιζε με "10" από το 32', λόγω απερίσκεπτης ενέργειας του Κλάους ... Το γκολ της νικης μας ο Γιάννης Μυστακίδης στο 62', δείτε το γκολ ΕΔΩ

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Λέοβατς, Βαρέλα, Κρέσπο, Μάτος, Τσίμιροτ, Σάκχοφ, Μπίσεσβαρ (63' Μαλεζάς), Κάμπος (40' Μυστακίδης), Πέλκας (76' Κάνιας), Αθανασιάδης.

2017-18 Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ 0-1. Για την 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League, o ΠΑΟΚ πήρε μεγάλο διπλό εκτός έδρας νικώντας με 0-1 τον Παναιτωλικό, με γκολ που σημείωσε από τα 11 μέτρα ο Πρίγιοβιτς στο 86'.
ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Μαουρίτσιο, Κάνιας (79' Σάκχοφ), Κάμπος, Ελ Καντουρί (21' Μπίσεσβαρ), Λημνιός (58' Μακ), Πρίγιοβιτς.

2018-19 Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ 1-2. Για την 25η αγωνιστική της Super League, o ΠΑΟΚ κέρδισε 2-1 μέσα στο Αγρίνιο τον Παναιτωλικό! 

Ο Δικέφαλος πίσω στο σκορ από το πέναλτι του Μπαΐροβιτς στο 55′, αλλά Ο ΠΑΟΚ σε ένα μαγικό τρίλεπτο (64' - 67'), με το γκολ της χρονιάς από τον Βιεϊρίνια και ένα... κλασσικό τέρμα Μάτος έκανε την ανατροπή και πανηγύρισε διπλό τίτλου στο Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιειρίνια, Ολιβέιρα (77′ Μίσιτς), Σάκχοφ, Μπίσεσβαρ, Ζαμπά (87′ Ενρίκε), Λημνιός (60′ Σφιντέρσκι), Άκπομ . 

2019-20 Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ 0-3. Για την 14η αγωνιστική της Super League, o ΠΑΟΚ κέρδισε στο Αγρίνιο τον Παναιτωλικό με 0-3 και έφτασε τα 49 ματς αήττητος στο πρωτάθλημα! Το σκορ άνοιξε στο 7' ο Πέλκας, στο 66' ο Λημνιός σημείωσε το 0-2, για να διαμορφωθεί το τελικό 0-3 στο 69' από τον Άκπομ.
ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Μάτος (80' Βαρέλα), Ίνγκασον, Κρέσπο, Γιαννούλης, Μαουρίσιο, Μίσιτς, Λημνιός, Βιεϊρίνια, Πέλκας (61' Ελ Καντουρί), Σφιντέρσκι (61' Άκπομ).

2020-21 Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ 1-3, για την 7η αγωνιστική της Super League. Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο 19' με κεφαλιά του Σφιντέρσκι για να ισοφαρίσει στο 54' με πέναλτι ο Αριγίμπι. Η λυτρωση ήρθε στο 88΄όταν ο Νινούα με απευθείας εκτέλεση φάουλ σημείωσε το 1-2, για να διαμορφωθεί το τελικό 1-3 στο 94' με εύστοχο πέναλτι του Τσόλακ.

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Ουαγκέ (82' Σοάρες), Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Ελ Καντουρί (82' Νινούα), Σβαμπ (66' Εσίτι), Μουργκ, Τζόλης (61' Μπίσεσβαρ), Α. Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι (66' Τσόλακ).

2021-22 Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ 1-2, για την 3η αγωνιστική της Super League. Το σκορ άνοιξε στο 31' ο Μιτρίτσα, για να ισοφαρίσει στο 58' ο Ντίας Χόρχε με κεφαλιά. Τη νίκη στον ΠΑΟΚ χάρισε ο Σίντκλεϊ στο 78'.

 

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Τέιλορ, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ, Κούρτιτς, Σβαμπ, Αουγκούστο, Μουργκ (63' Α.Ζίβκοβιτς), Μιτρίτσα (63' Μπίσεσβαρ), Άκπομ. 


2022-2023 Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ 0-2, για την 14η αγωνιστική της Super League. Στο 45'+5' ο Ολιβέιρα με κεφαλιά μετά από φάουλ που εκτέλεσε ο Νάρεϊ άνοιξε το σκορ, για να διαμορφώσει το τελικό 0-2 στο 86' ο Ντόουγκλας με πλασέ. 
ΠΑΟΚ: Kοτάρσκι, Ράφα Σοάρες (88' Βιεϊρίνια), Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Σάστρε, Ντόουγκλας, Σβαμπ (88' Ντάντας), Ελ Καντουρί (20' Α. Ζίβκοβιτς), Κωνσταντέλιας, Νάρεϊ, Ολιβέιρα (88' Μπράντον).
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4