Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

30 Ιανουαρίου 2018

Νίκησε τον Πιερικό και το τσουχτερό κρύο! (1963)

Σαν σήμερα στις 30/1/1963, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Πιερικό, σε εξ αναβολής παιχνίδι της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1962-1963... 

Ο αγώνας επρόκειτο να διεξαχθεί στις 20/1/1963, όμως η πρωτοφανής κακοκαιρία που επικρατούσε στη Βόρεια Ελλάδα εκείνες τις μέρες, δεν επέτρεψε τη διεξαγωγή της αναμέτρησης με την ομάδα της Κατερίνης, ενώ την ίδια τύχη είχαν και τα παιχνίδια Άρης – Πανιώνιος, Φωστήρας – Απόλλων Πόντου αλλά και κάποια ματς Β’ Εθνικής, καθώς όλη η Μακεδονία είχε ντυθεί στα λευκά! 

Το κρύο που επικρατούσε για αρκετές μέρες και στη συνέχεια ήταν πολικό, πολλές ανθρώπινες ζωές χάθηκαν, ενώ η χώρα είχε κυριολεκτικά παραλύσει από την επέλαση του χιονιά. 

Ίδια τύχη είχαν και τα παιχνίδια της 16ης αγωνιστικής, καθώς η κακοκαιρία είχε απλωθεί σε όλη τη χώρα, ενώ ο αγώνας με τον Πιερικό έγινε τελικά σαν σήμερα στις 30/1/1963 (ημέρα Τετάρτη), με τον ΠΑΟΚ να επικρατεί εύκολα με 2-0. 

Και εκείνη τη μέρα ο αγωνιστικός χώρος ήταν σκεπασμένος με παχύ στρώμα χιονιού και χρειάστηκε να καθαριστεί με μηχανήματα για να διεξαχθεί το παιχνίδι, όπως μπορείτε να δείτε στις εικόνες που ακολουθούν!
Την αναμέτρηση παρακολούθησαν περίπου 4.000 θεατές (2.666 τα εισιτήρια) και παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες (τσουχτερό κρύο), οι δύο ομάδες αγωνίσθηκαν με πείσμα για τη νίκη!

Η διεξαγωγή του παιχνιδιού αποφασίστηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, με τον κόσμο να περιμένει καρτερικά στις εξέδρες την απόφαση του διαιτητή Λέκκα, έχοντας κυριολεκτικά ξεπαγιάσει!

Ο ΠΑΟΚ έκανε ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο και σε αυτό σημείωσε τα δύο του τέρματα ενώ έχασε και πέναλτι.

Στο 17' σε σουτ του Σαββίδη από πλάγια θέση, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Κιζύρογλου. Ο διαιτητής έδωσε το πέναλτι το οποίο εκτέλεσε με καθυστέρηση πέντε λεπτών, λόγω έντονων διαμαρτυριών των φιλοξενούμενων, ο Βασιλειάδης, στέλνοντας όμως την μπάλα άουτ!

Στο 21' ήρθε το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ με κεφαλιά του Γιακουμή  μετά από φάουλ που εκτέλεσε ο Λέανδρος, 

Στο 38’ ο Σαββίδης με ασύλληπτο γυριστό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα της ομάδας της Κατερίνης, παρά την προσπάθεια του Δρανδάκη.

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Δικέφαλος εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο με «10» παίκτες, χωρίς τον Παπαδόπουλο, ο οποίος λόγω του κρύου λιποθύμησε στα αποδυτήρια!!! 

Επτά λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης ο Παπαδόπουλος επανήλθε στο παιχνίδι αφού του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στο 57’ ο Γιακουμής πέρασε και τον Δρανδάκη, όμως στην κενή εστία πλάσαρε άουτ….

Στη συνέχεια ο Πιερικός ανέβασε την απόδοσή του, όμως ο ΠΑΟΚ στο 68’ χάνει νέα ευκαιρία, με τον Γιακουμή να πιάνει την κεφαλιά μετά από σέντρα του Παπαδόπουλου και ο Δρανδάκης με εκπληκτική εκτίναξη να σώζει την εστία του.

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν την καλύτερη του ευκαιρία στο 77ο λεπτό, όταν ο Χριστοφορίδης από καλή θέση έστειλε την μπάλα στα χέρια του Μιχαηλίδη. 

Ο ΠΑΟΚ απάντησε στις ευκαιρίες ένα λεπτό μετά, με τους Λέανδρο και Γιακουμή να ολιγωρούν μπροστά στην εστία της ομάδας της Κατερίνης χάνοντας σίγουρο γκολ!

Καλύτεροι του ΠΑΟΚ οι Γιακουμής, Παπαδόπουλος και Σαββίδης, χωρίς να υστερήσει κανείς από όσους αγωνίστηκαν, ενώ από τον Πιερικό ο τερματοφύλακάς Δρανδάκης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Μιχαηλίδης, Χασιώτης, Ραπτόπουλος, Μακρής, Νικολαΐδης, Μουρατίδης, Παπαδόπουλος, Βασιλειάδης, Γιακουμής, Σαββίδης, Λέανδρος.

Πιερικός: Δρανδάκης, Αναστασιάδης, Κιζύρογλου, Μουστακίδης, Ταξίδης, Σιδηρόπουλος, Κεφαλίδης, Φουλίδης, Αμανατίδης, Θεοδωρίδης, Χριστοφορίδης.

* Ο Δικέφαλος του Βορρά εκείνη τη σεζόν 1962-1963 (όπως και την προηγούμενη) είχε στον πάγκο του τον Αυστριακό Καρλ Ντούσμπεργκ, τερμάτισε 4ος με 64 βαθμούς, έχοντας σε 30 ματς, 13 νίκες - 8 ισοπαλίες - 9 ήττες, τέρματα 44-34.

* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ του μακρινού 1962. Όρθιοι από τα αριστερά: Χασιώτης, Πρόγιος, Μουρατίδης, Απαλάκης, Ραπτόπουλος. Καθιστοί: Βασιλειάδης, Παπαδόπουλος, Νικολαΐδης, Γιακουμής, Σαββίδης, Λέανδρος.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4