Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

29 Ιανουαρίου 2018

Νίκησε Απόλλωνα με … Αλέφαντο στον πάγκο! (1989)

Σαν σήμερα στις 29/1/1989, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Απόλλωνα Σμύρνης, σε παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1988-1989 ...

Ήταν το πρώτο παιχνίδι με τον Νίκο Αλέφαντο στον πάγκο μας, μια επιλογή της τότε διοίκησης Δεδέογλου που είχε αμφισβητηθεί έντονα από αυτούς που καταλάβαιναν πως ο συγκεκριμένος προπονητής δεν έχει να δώσει κάτι στην ομάδα, όπως άλλωστε αποδείχτηκε με την παραμονή του στον πάγκο μας για μόλις 11 παιχνίδια.
Η τρέλα που πουλούσε και συνεχίζει κατά καιρούς να πουλάει ο συγκεκριμένος, ίσως ξεγέλασε κάποιους που πίστεψαν ότι έχει κάτι κοινό με εμάς… Μόνο έτσι δεν ήταν τα πράγματα πάντως και σήμερα - πολλά χρόνια μετά - θεωρούμε πως η επιλογή του ήταν ένα τεράστιο λάθος!

Στο ντεμπούτο του πάντως στον ασπρόμαυρο πάγκο ο Αλέφαντος αποθεώθηκε από τον κόσμο που βρέθηκε εκείνη τη μέρα στο γήπεδο και ήταν αρκετός (11.070) τα εισιτήρια, σε ένα ματς στο οποίο ο Δικέφαλος προηγήθηκε στο 9ο λεπτό με κεφαλιά του Σμολ μετά από εκτέλεση φάουλ του Αλεξανδρίδη.
Ακολούθησαν δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Σκαρτάδο, για να έρθει στο 44’ ο Σκαρτάδος να κάνει το 2-0 με κεφαλιά και αυτός, μετά από εκτέλεση φάουλ του Καραγεωργίου.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Σκαρτάδος και πάλι έχασε άλλη μια ευκαιρία (τετ α τετ με τον Μητσέα) για να μειώσουν στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι με τον Βλάχο σε μια από τις λίγες αντεπιθέσεις τους στο ματς.
Στο 65΄ο Σμολ έγραψε το 3-1, για να ολοκληρωθεί το ματς 3-2 με κεφαλιά του Αποστόλου στο 84’.

Με τη νίκη του αυτή ο ΠΑΟΚ έφτασε τους 21 βαθμούς και βρέθηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας, τέσσερις βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο ΑΕΚ.

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ Σκαρτάδος, Σμολ, Γιάγκος και Καραγεωργίου.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γκιτσιούδης, Καραγεωργίου, Μαυρέας, Μήτογλου, Γιάγκος, Τσουρέλας (58’ Λαγωνίδης), Αναστασιάδης, Καρασσαβίδης, Σμολ, Σκαρτάδος, Αλεξανδρίδης.

Απόλλων Σμύρνης: Μητσέας, Μποέριος, Ποζαπαλίδης, Κελς, Βλάχος, Βασιλείου, Καρανίκας (65' Κολιτσιδάκης), Αποστόλου, Γιούρισιτς, Γέφτοβιτς, Αθανασιάδης.
Δηλώσεις προπονητών ...

Αλέφαντος: "Ο ΠΑΟΚ έχει ψυχολογικά και τεχνικά (;) προβλήματα. Καταβάλαμε προσπάθειες στο α' και β' μέρος και χάσαμε σίγουρα γκολ. Μπορούσαμε πιο άνετη νίκη αναφορικά με το σκορ. Θα με ρωτάτε οτιδήποτε εκτός από μπάλα".

Ασημακόπουλος: "Ήταν ένα ματς με μεγάλο ενδιαφέρον, όπου οι δύο ομάδες είχαν ίσο αριθμό ευκαιριών. Χάσαμε γιατί δείξαμε αδυναμία σε σημεία που είχαμε επισημάνει και αναλύσει πριν το ματς. Θα προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε την άσχημη βαθμολογική μας θέση".

* Ο ΠΑΟΚ αν και είχε καλό ξεκίνημα εκείνη τη χρονιά, ειδικά το διπλό στον Ολυμπιακό έφερε ενθουσιασμό στον κόσμο, δεν είχε όμως ανάλογη συνέχεια, καθώς τερμάτισε 8ος με 32 βαθμούς, έχοντας 11 νίκες - 10 ισοπαλίες - 9 ήττες και τέρματα 34-30. Ειδικά στον 2ο γύρο η ομάδα δε βλεπόταν αφού σε 15 ματς σημείωσε μόλις 3 νίκες ...

* Στον πάγκο του Δικεφάλου βρέθηκε τη σεζόν 1988-1989 ο Ρίνους Ίσραελ για 16 παιχνίδια (8 νίκες - 3 ισοπαλίες - 5 ήττες), τον διαδέχτηκε ο ... Αλέφαντος για 11 ματς (3 νίκες - 5 ισοπαλίες - 3 ήττες) και η χρονιά ολοκληρώθηκε με τον Σαράφη (2 ισοπαλίες - 1 ήττα), που κάθισε στον πάγκο μας τις τελευταίες τρεις αγωνιστικές...

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1988-1989
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4