Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

25 Ιανουαρίου 2018

Κινδύνεψε στον Βόλο, πήρε την ισοπαλία με 2-2! (1984)

Σαν σήμερα στις 25/1/1984, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στον Βόλο τη Νίκη, στο πρώτο από τα δύο παιχνίδια που έδωσαν οι δύο ομάδες για τον β’ γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας, της περιόδου 1983-1984 ... 

Η θεσσαλική ομάδα είχε αποκλείσει στον α’ γύρο τα Τρίκαλα νικώντας τα με 3-1, ενώ ο ΠΑΟΚ είχε πάρει διπλό (0-1) επί της Προοδευτικής. 

Στο παιχνίδι που έγινε σαν σήμερα στις 25/1/1984, ο ΠΑΟΚ με τον Παλ Τσερνάι στον πάγκο του, βρήκε σθεναρή αντίσταση από τους γηπεδούχους που μας απείλησαν με ήττα, καθώς προηγήθηκαν στο σκορ δύο φορές! 
Το σκορ άνοιξε στο 18’ ο Κατσικάς με δυνατός σουτ μετά από μπαλιά του Τσώλη, για να ισοφαρίσει στο 29΄ο Γιώργος Σκαρτάδος αξιοποιώντας ωραία σέντρα του Δαμανάκη. 

Στο 32’ οι γηπεδούχοι πήραν νέο προβάδισμα στο σκορ με τον Κατιανό να ευστοχεί στο πέναλτι που ο διαιτητής Βασιλείου, όταν ο Μπανιώτης ανέτρεψε τον Ζαγκαβιέρο, με τη φάση να ξεκινάει από λάθος του Δαμανάκη. 
Ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοσή του με το ξεκίνημα της επανάληψης και στο 67ο λεπτό πέτυχε την ισοφάριση. Ο Σκαρτάδος σούταρε δυνατά, ο Μπακάλης απέκρουσε και ο Κωστίκος που ακολουθούσε από κοντά σημείωσε το 2-2. 
Πέντε λεπτά νωρίτερα ο Φούρτουλα σταμάτησε στο τετ α τετ τον Τσιώλη, αποσοβώντας το 3-1. Προς το τέλος του παιχνιδιού ακυρώθηκε με υπόδειξη του βοηθού γκολ του Βαταμίδη, καθώς υποδείχτηκε σε θέση οφ σάιτ άλλος παίκτης των γηπεδούχων (Στέκας) 

Στο 85ο λεπτό, τη στιγμή που ο Κωστίκος γινόταν αλλαγή, βγαίνοντας από τον αγωνιστικό χώρο, κάτι μουρμούρισε προς τον Παλ Τσερνάι, με τον τελευταίο πολύ εκνευρισμένο να σηκώνει το χέρι (!) απειλητικά προς τον παίκτη. 

Το επεισόδιο έγινε αντιληπτό από τον κόσμο που βρισκόταν πίσω από τον πάγκο μας και ακούστηκαν αποδοκιμασίες και για τους δύο! 
Κούδας, Φούρτουλα, Αλεξανδρίδης, Αλαβάντας οι καλύτεροι του ΠΑΟΚ, με τους υπόλοιπους να υστερούν και να απογοητεύουν… 

Οι συνθέσεις: 

Νίκη Βόλου: Μπακάλης, Στέκας, Παναγιωτόπουλος, Γίδαρος, Πετρίκης, Φλάμος, Κατιανός, Τσώλης (70’ Βαταμίδης), Κατσικάς, Δουζένης (80’ Κλεπούσναλης), Ζαγκαβιέρος. 

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Δαμανάκης, Αλαβάντας, Ιωσηφίδης, Μπανιώτης, Σκαρτάδος, Ψαρράς, Γεωργόπουλος, Αλεξανδρίδης, Κούδας, Κωστίκος (85’ Βασιλάκος). 

Δηλώσεις: 

Ο Παλ Τσερνάι ήταν πολύ εκνευρισμένος μετά το παιχνίδι με τη Νίκη και δεν έκανε καμία δήλωση, μίλησε όμως ο Γιώργος Κούδας ο οποίος είπε: «Ήμασταν ψυχολογικά επηρεασμένοι από την ήττα με 4-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια, ενώ μας επηρέασε και ο ξερός αγωνιστικός χώρος. Ήταν πολύ δύσκολο παιχνίδι και η Νίκη έδειξε καλά στοιχεία». 

Γιώργος Κωστίκος (για το επεισόδιο με τον Τσερνάι): «Για μένα το επεισόδιο έληξε, ήταν μια στιγμιαία έκρηξη. Αντέδρασα κάτω από έναν εκνευρισμό, αλλά δόθηκε μεγάλη έκταση στη συμπεριφορά μου! Πιστεύω πως όπως το ξεπέρασα σαν σωστός επαγγελματίας, θα συμβεί το ίδιο και από τον προπονητή μου. Ομολογώ ότι μετανιώνω γιατί ήταν κάτι έξω από τον χαρακτήρα μου, δεν έχω σκοπό να δώσω λαβή για καμιά συνέχεια και θα συνεχίσω να ενεργώ σύμφωνα με τις επιθυμίες του συλλόγου μου και του προπονητή μου». 
* Στην 42η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1983-84 μετείχαν συνολικά 76 ομάδες (16 Α' εθνικής, 20 Β' εθνικής και 40 Γ' εθνικής κατηγορίας) και διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού. Επίσης υπήρξε κι ένας συμπληρωματικός γύρος ανάμεσα στον πρώτο και τον δεύτερο, με μόλις 6 ζευγάρια, ώστε οι ομάδες που θα συνέχιζαν να είναι 32. Σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, οι μονοί αγώνες ανήκουν πλέον μόνο στον Α' γύρο. 

* Ο Δικέφαλος ξεπερνώντας το εμπόδιο της Νίκης Βόλου αντιμετώπισε στον γ’ γύρο την Αναγέννηση ‘Αρτας (ισοπαλία 1-1 εκτός και νίκη με 3-0 στην Τούμπα), όμως η πορεία μας στον θεσμό τερματίστηκε στην προημιτελική φάση, όταν σε διπλά πάλι ματς αποκλειστήκαμε από τον Ηρακλή (0-0 στην Τούμπα και βαριά ήττα με 4-1 εκτός) 

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1983-1984, η οποία είναι ίδια με αυτήν που παρέταξε ο Τσερνάι στο ματς με τη Νίκη Βόλου, με εξαίρεση την προσθήκη του Δημόπουλου αντί του Κώστα Ιωσηφίδη! 
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4