Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

30 Νοεμβρίου 2017

Πανάκης και ... Γιδόπουλος έφεραν το "Χ" (1969)

Σαν σήμερα στις 30/11/1969, ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στον Βόλο για να αντιμετωπίσει τον τοπικό Ολυμπιακό, για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1969-1970… 

Ο Δικέφαλος έχοντας τη συμπαράσταση 3.000 οπαδών του, ήταν καλύτερος των γηπεδούχων, είχε σε πολύ καλή μέρα τους Κούδα – Σαράφη – Παρίδη – Αφεντουλίδη, όμως σε όσες περιπτώσεις βρέθηκαν σε θέση βολής δεν μπόρεσαν να σκοράρουν!

Ο ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκε για τρεις (!) περιπτώσεις πέναλτι, χωρίς ο διαιτητής Πανάκης να δείξει σε καμία περίπτωση την άσπρη βούλα, ενώ μετά το ματς όταν ρωτήθηκε για αυτές τις φάσεις, είπε: 

«Οι φάσεις εξελίχθηκαν τόσο γρήγορα ώστε δεν πρόλαβα να δω τι συνέβη και έχασαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ βέβαια γκολ»…Ήταν μια απίστευτη απάντηση, που φυσικά δεν δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα… 
Κορυφαίος των γηπεδούχων ο τερματοφύλακας Γιδόπουλος (ο γνωστός!), ο οποίος βρέθηκε σε εξαιρετική μέρα αγγίζοντας το άριστα στην απόδοσή του καθώς με σπουδαίες επεμβάσεις σταμάτησε προσπάθειες του Κούδα, του Σαράφη και του Αφεντουλίδη! 

Το ωραίο στην υπόθεση είναι πως αυτήν την τραγική διαιτησία του Πανάκη, ο αθηναϊκός τύπος όχι μόνο την πέρασε στα πολύ ψιλά, αλλά την χαρακτήρισε και πολύ καλή!

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός Βόλου: Γιδόπουλος, Ρηγούλιας, Καϊμάκης, Ζάμπας, Τσουκνίδας, Παππάς, Συνετόπουλος, Μαλάκος, Πασχαλίδης, Τζίνης, Δημόπουλος.

ΠΑΟΚ: Χριστοδούλου, Μακρής, Φουντουκίδης, Παπαχριστούδης, Μήτρακας, Μουρατίδης, Παρίδης, Σαράφης, Κούδας, Τερζανίδης, Αφεντουλίδης.

* Την περίοδο 1969-1970 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 5η θέση με 75 βαθμούς (3-2-1 το σύστημα της βαθμολογίας), έχοντας 12 νίκες - 17 ισοπαλίες (!) - 5 ήττες, με τέρματα 52-25. 

Μια θέση που του έδωσε το εισιτήριο της συμμετοχής του στο Κύπελλο Εκθέσεων (μετέπειτα Κύπελλο ΟΥΕΦΑ) της επόμενης σεζόν. Πρώτος σκόρερ του Δικεφάλου ήταν ο Σταύρος Σαράφης με 17 γκολ!

* Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Γιέννε Τσάκναντι, ήταν γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας, καθώς είχε ήδη σηκώσει δύο πρωταθλήματα Ελλάδας με την ΑΕΚ. Φημιζόταν για την εργατικότητα και την πειθαρχία του. Ο ερχομός του στην Τούμπα ήταν προσωπική επιλογή του τότε Γενικού Γραμματέα του ΠΑΟΚ, Γιώργου Παντελάκη!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4