Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

14 Οκτωβρίου 2017

Ο "Μπιζού" στη Θεσσαλονίκη (1927)

Σαν σήμερα στις 14/10/1927, μεγάλο συγκεντρωμένο πλήθος, οδήγησε με πομπή στα γραφεία του ΠΑΟΚ, τον φημισμένο Μαλαξόπουλο, γνωστό και ως Μπιζού, που ήρθε να ενισχύσει την ομάδα από το Πέρα Κλουμπ....

Εκείνες τις μέρες του φθινόπωρου του 1927, ο ΠΑΟΚ ζήτησε από το Πέρα Κλουμπ, ενίσχυση σε έμψυχο δυναμικό...

Η απάντηση ήρθε μέσω ενός τηλεγραφήματος, το οποίο ανέφερε πως το Πέρα Κλουμπ θα στείλει στη Θεσσαλονίκη τον φημισμένο Μαλαξόπουλο, γνωστό και ως Μπιζού!

Έναν παικταρά της εποχής του οποίου ο ερχομός στον σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης λίγες μέρες αργότερα (σαν σήμερα στις 14/10/1927), έμοιαζε με πραγματικό σεισμό! Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα της εποχής, το μέγα συγκεντρωμένο πλήθος, οδήγησε τον παίκτη με πομπή στα γραφεία του ΠΑΟΚ.

Ο Μπιζού προπονήθηκε τρεις μέρες αργότερα και φυσικά αυτά που έγιναν στην προπόνηση δεν περιγράφονται! Όλες οι αναγγελίες εκείνης της προπόνησης, κατέληγαν γράφοντας πως σε αυτήν θα υπάρχει και εισιτήριο!

Ο Μπιζού έπαιξε το πρώτο του παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στις 22 Οκτωβρίου στο φιλικό με την Μπεογκράνσκι Βελιγραδίου (3-4) στο οποίο μάλιστα σκόραρε με πέναλτι. Αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος 1927-1928 και βοήθησε σημαντικά τον ΠΑΟΚ στα πρώτα βήματα του Συλλόγου.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4