Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Διαβάστε τι έχει καταγραφεί "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" για την αγαπημένη μας ομάδα (Ενημερώνεται Καθημερινά)

29 Σεπτεμβρίου 2017

Συντριβή στη Βιέννη με 8 παίκτες!

Σαν σήμερα στις 29/9/1965, ο ΠΑΟΚ παίζοντας ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο με 8 παίκτες, γνώρισε την συντριβή από την Βίνερ στην Βιέννη στον επαναληπτικό αγώνα του Α' γύρου του Κυπέλλου Διεθνών Εκθέσεων...

Το φθινόπωρο του μακρινού 1965, ο Δικέφαλος αγωνίσθηκε για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, για την ακρίβεια στο Κύπελλο Διεθνών Εκθέσεων...

Έχοντας κερδίσει στη Θεσσαλονίκη στις 15/9 με 2-1 την αυστριακή Βίνερ Σπορτ Κλουμπ, σαν σήμερα 29/9 έδωσε τη ρεβάνς στη Βιέννη. 

Οι παίκτες του Μίλε Κος αγωνίσθηκαν σε ένα γήπεδο πραγματικό τέλμα, με τους γηπεδούχους να έχουν την ανοχή του Ιταλού ρέφερι Μπρούνο Ντε Μάρκι από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό...

Εξαιτίας αυτής της ανοχής του ρέφερι στο υπέρμετρα σκληρό παιχνίδι της Βίνερ, τρεις παίκτες του ΠΑΟΚ (Κούδας, Αποστολίδης, Βασιλειάδης) τραυματίστηκαν από το πρώτο μισό του αγώνα και ουσιαστικά ο Δικέφαλος αγωνίστηκε με οκτώ παίκτες, καθώς οι τότε κανονισμοί δεν επέτρεπαν αλλαγές!
Οι Αυστριακοί επικράτησαν με 6-0 και πήραν μια μεγάλη σε έκταση νίκη, χάρη σε γκολ που σημείωσαν ο Χοφ (3', 27', 74', 89') και ο Γκάϊερ (13' και 73').

Οπαδοί του ΠΑΟΚ που ακολούθησαν την ομάδα στη Βιέννη, γκρίνιαξαν για τη μη χρησιμοποίηση του Λέανδρου, που ήταν ο καλύτερος της ομάδας μας στο πρώτο ματς! 

Μάλιστα ακούστηκε εκείνες τις μέρες πως, ο παίκτης δεν χρησιμοποιήθηκε μετά από εισήγηση παραγόντων του Δικεφάλου!

Οι συνθέσεις 

ΠΑΟΚ: Δημήτρης Μουσελεμίδης, Απόστολος Βασιλειάδης, Αιμίλιος Θεοφανίδης, Νίκος Μήτρακας, Γιάννης Γιακουμής, Τούλης Μουρατίδης, Ονούφριος Χαραλαμπίδης, Γιάνης Νικολαΐδης, Κούλης Αποστολίδης, Γιώργος Κούδας, Τάσος Αφεντουλίδης. 

Wiener Sport-Club: Rudolf Szanwald, Johann Windisch, Anton Linhart, Wilhelm Kainrath, Norbert Hof, Fritz Rafreider, Dolfi Blutsch, Adolf Knoll, Johann Hörmayer, Erich Hof, Wolfgang Gayer.

* Η αρχική εικόνα είναι από το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων στη Θεσσαλονίκη...

Share:

Translate

Follow by Email

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 4.000!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 4.000...

Follow by Email

Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4