Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

28 Σεπτεμβρίου 2017

Άνετη νίκη, με φτωχό σκορ! (2008)

Σαν σήμερα στις 28/9/2008, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στην Τούμπα τον Άρη, για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος, της περιόδου 2008-2009...

Και δεύτερο παιχνίδι παίξαμε σαν σήμερα 28/9, με αντίπαλο τον συμπολίτη με διαφορά 22 ετών, στα πλαίσια και πάλι της 4ης αγωνιστικής, σε μια κατάμεστη Τούμπα (26.019 τα εισιτήρια, κοντά στις 30.000 ο κόσμος).

Ο Δικέφαλος πάτησε και πάλι τον Άρη και βρέθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας όπως είχε συμβεί και στις 28/9/1986, μετά το διπλό στη συνοικία με το γκολ του Μπανιώτη...
Τα όμορφα πανιά .. όμορφα καίγονται!

Η αναμέτρηση ξεκίνησε και τον έλεγχο του αγώνα πήραν από τα πρώτα λεπτά οι οπαδοί του ΠΑΟΚ! Ο κόσμος ξέφυγε από νωρίς χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος, όταν στο 2ο μόλις λεπτό ο Κόκε κατευθύνθηκε προς την θύρα 4 για να εκτελέσει ένα κόρνερ που κέρδισε η ομάδα του.

Οι κινήσεις τους ήταν βέβαια προκλητικές και αργές με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να πετούν μπουκάλια προς το μέρος του και το παιχνίδι να διακόπτεται για 7 λεπτά.
Ο Άρης είχε (ή τουλάχιστον νόμιζε ότι είχε) τον έλεγχο του αγώνα στα πρώτα λεπτά, όμως στη συνέχεια οι ποδοσφαιριστές του Φερνάντο Σάντος ανέλαβαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην αναμέτρηση. 

Έχοντας σε πολύ καλή μέρα τον Δάρλα ο οποίος εξαφάνισε τον φορμαρισμένο Χαβίτο και ηγετική παρουσία από τους Κοντρέρας - Γκαρσία και Βερόν, ο ΠΑΟΚ πήρε το πάνω χέρι του ντέρμπι.
Η πρώτη φάση του αγώνα έγινε στο 14' όταν ο προωθημένος Κοντρέρας έπιασε την κεφαλιά μετά από σέντρα του Πάμπλο Γκαρσία και ανάγκασε τον Κέλεμεν στην παρθενική του επέμβαση στην αναμέτρηση.
Οι παίκτες μας σε ένα παιχνίδι με πολύ πάθος και δύναμη κατάφεραν να επικρατήσουν σε αυτούς τους τομείς και στην συνέχεια επικεντρώθηκαν στο δημιουργικό κομμάτι. 

Έκαναν σχεδόν τα πάντα σωστά με τους Γκαρσία και Βερόν να είναι εξαιρετικοί αλλά δεν κατάφερναν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 28' και πάλι ο Πάμπλο Γκαρσία ήταν ο άνθρωπος που άναψε την σπίθα στην επίθεση, αλλά ο Μουσλίμοβιτς ήταν άστοχος. 

Ο Ουρουγουανός έσκαψε την μπάλα για τον Κωνσταντινίδη, ο οποίος με όμορφη ενέργεια την πρόλαβε πριν αυτή βγει άουτ και την γύρισε στον Μουσλίμοβιτς, με τον τελευταίο να πλασάρει ελάχιστα έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κέλεμεν.

Έξι λεπτά αργότερα ο Γκαρσία πήρε γι άλλη μια φορά το όπλο του αλλά αυτή την φορά τον... πρόδωσε ο Βιεϊρίνια. Έπειτα από ολιγωρία στην άμυνα του αρη το καλά εκτελεσμένο φάουλ του 31χρονου μέσου έφτασε στον Βιεϊρίνια που σούταρε συρτά άουτ.
Ο Ουρουγουανός ήταν πραγματικά σεληνιασμένος (όπως πάντα και με αυτόν τον αντίπαλο) και στο 40' με νέα σέντρα βρήκε τον Μουσλίμοβιτς. Ο Bόσνιος με κεφαλιά έστρωσε στον αμαρκάριστο Κωνσταντινίδη, αλλά το σουτ του τελευταίου απέναντι από τον Κέλεμεν έφυγε απελπιστικά άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι μέχρι τότε είχαν ρόλο κομπάρσου στο παιχνίδι, χωρίς να καταφέρουν να απειλήσουν. Η κατοχή που είχαν ήταν ανούσια, με τους επιθετικούς τους να μη μπορούν να βρουν διαδρόμους και χωρίς να καταφέρουν να πατήσουν περιοχή. 

Είναι χαρακτηριστικό πως έπρεπε να φτάσουμε στο 42' για να δούμε μια επιθετική προσπάθεια από τους φιλοξενούμενους. Κι αυτή ήταν ένα σουτ από δύσκολη πλάγια θέση του Νέτο, που δεν είχε καμία κατάληξη.
Τα έξι λεπτά καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου ξεκίνησαν με το σκληρότερο μαρκάρισμα του πρώτου ημιχρόνου, σε ένα παιχνίδι που είχε αρκετά δυνατές μονομαχίες. Ο Βιτόλο προσπάθησε να "κόψει την μπάλα" στον Βιεϊρίνια σε μία φάση που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως ο ορισμός της κόκκινης κάρτας.

Ο Πολατιάν όμως προτίμησε για λόγους που γνωρίζει μόνο ο ίδιος την κίτρινη στο πραγματικά δολοφονικό μαρκάρισμα του Βιτόλο. Ο Λάκης μπήκε στη θέση του τραυματία Πορτογάλου και οι 22 ποδοσφαιριστές οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο η απόδοση του ΠΑΟΚ έπεσε και η ομάδα μας δεν έβρισκε τον τρόπο να δημιουργήσει ευκαιρίες κι έτσι αρκέστηκε και αυτή με τη σειρά της σε μία ανούσια κυκλοφορία. Το σκληρό παιχνίδι βέβαια συνεχίστηκε με την ανοχή του Πολατιάν ενώ τα πρώτα νέα για τον τραυματισμό του Βιεϊρίνια έκαναν λόγο για κάταγμα.
Οι 22 ποδοσφαιριστές παρουσίαζαν πολύ κακό θέαμα στην επανάληψη με πολλά λάθη και κακό ρυθμό. Χρειάστηκαν είκοσι λεπτά αγώνα για να γίνει το πρώτο σουτ προς την εστία, με τον Βερόν να κοντρολάρει με το στήθος και να σουτάρει πριν η μπάλα πέσει κάτω, αλλά αυτή να καταλήγει άουτ.

Ότι δεν κατάφερε ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο, που ήταν και το καλό του με αρκετές φάσεις μπροστά από τα καρέ του Κέλεμεν, το πέτυχε στο δεύτερο μέρος με ... σπόντα. 

Ο Μουσλίμοβιτς εκτέλεσε απ ευθείας το φάουλ στο 68ο λεπτό, η μπάλα κόντραρε στον Κοντρέρας και κατέληξε στα δίχτυα του πορτιέρο του αρη, με την Τούμπα να παίρνει φωτιά, με τον εκφωνητή να φωνάζει ακόμη σαν σκόρερ τον ... Στέλιο Μαλεζά!
Τρία λεπτά αργότερα ο δημιουργός του πρώτου τέρματος είχε την ευκαιρία να "τελειώσει" το παιχνίδι αλλά ακόμα μία πάσα του Γκαρσία δεν έγινε ασίστ. 

Ο Βόσνιος βγήκε έπειτα από πάσα του Ουρουγουανού μόνος απέναντι στον Κέλεμεν, όμως άργησε χαρακτηριστικά με τον Λέμπο, να προλαβαίνει να διώξει σε κόρνερ.

Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης ο Άρης προσπάθησε να πιέσει για την ισοφάριση, με τον Ερνάντεθ να περνάει στο παιχνίδι τους Ζεντίλ, Κάλβο, Φελίπε αλλά ήταν και πάλι ανούσιος, δεν κατάφερε να πατήσει την περιοχή του ΠΑΟΚ.

Έτσι ο Δικέφαλος κράτησε σχετικά εύκολα το 1-0 και το πολύτιμο τρίποντο, με τον Φερνάντο Σάντος να βγάζει τον Ίβιτς και να περνάει στη θέση του τον Μπιζέρα για να κρατήσει το σκορ και τέλος τον Αραμπατζή στη θέση του πάρα πολύ καλού Δάρλα.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Κωνσταντινίδης, Πάμπλο Γκαρσία, Δάρλας (90΄+ Αραμπατζής), Μουσλίμοβιτς, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Βιεϊρίνια (45΄+ Λάκης), Ιβιτς (82΄ Μπιζέρα), Βερόν, Σνάουτσνερ.

Άρης (Κίκε Ερνάντεθ): Κέλεμεν, Νέτο, Λέμπο, Γιάχιτς (73΄ Ζεντίλ), Bίτολο, Γκιάρο, Νάτσο Γκαρσία, Μπατιόν (79΄ Κάλβο), Κόκε, Χαβίτο, Ντελόρτε (79΄ Σανσόν).

Δηλώσεις:

Φερνάντο Σάντος:
"Νομίζω ότι ήταν ένα παιχνίδι τυπικό ντέρμπι. Δηλαδή ένα ντέρμπι με πάρα πολύ μεγάλη ένταση και παίκτες με πολύ μεγάλο πάθος και από τις δύο πλευρές. Όλοι οι ποδοσφαιριστές προσπάθησαν πάρα πολύ. 

Νομίζω ότι το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο γιατί θεωρώ ότι ο Άρης δεν έκανε καμία ευκαιρία στην εστία μας. Εμείς στο πρώτο ημίχρονο είχαμε τρεις ευκαιρίες για να σκοράρουμε. 

Με τους Βιεϊρίνια, Ίβιτς και Μουσλίμοβιτς. Δεν καταφέραμε να σκοράρουμε στο πρώτο ημίχρονο αν και θα μπορούσαμε και το θέλαμε γιατί ξέραμε ότι όσο θα περνούσε ο χρόνος τόσο θα κλεινόταν και η ομάδα του Άρη. Είναι αλήθεια ότι βάλαμε το γκολ και με δόση τύχης είναι και αυτό μέσα στο πρόγραμμα. 

Από εκεί και πέρα μετά ο Άρης προσπάθησε να μας πιέσει. Θεωρώ όμως ότι αντιδράσαμε σωστά με μας να ελέγξαμε τον ρυθμό απέναντι σε μία ομάδα δυνατή".

Για τις αναγκαστικές αλλαγές όπως έγινε τη φορά αυτή με τον Βιεϊρίνια ο τεχνικός του ΠΑΟΚ τόνισε: "Ο Βιεϊρίνια θα πάει στο νοσοκομείο για να δούμε τι έχει. Πράγματι οι αναγκαστικές αλλαγές μας αναγκάζουν να δούμε το παιχνίδι κάπως αλλιώς. Οι ποδοσφαιριστές προσπαθήσανε πάρα πολύ και αν κάνουν κάτι τέτοιο εγώ τους πιστεύω πάρα πολύ".

Κι όσο για το τι σημαίνει για τον ίδιο η παρουσία της ομάδας του μετά την 4η αγωνιστική στην κορυφή της βαθμολογίας επισήμανε: "Δεν μας λέει κάτι συγκεκριμένο αυτό. Σίγουρα είμαστε πολύ ευτυχισμένοι αλλά εμείς έχουμε έναν συγκεκριμένο στόχο και θα κοιτάμε σε κάθε παιχνίδι να κατακτήσουμε τον στόχο αυτό".

Κώστας Χαλκιάς: "Το τελικό αποτέλεσμα ήταν πέρα για πέρα δίκαιο με τον Άρη να μην κατάφερε ουσιαστικά να κάνει κάποια φάση στην εστία μας. 

Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά σε ένα παιχνίδι που έγινε σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο λόγω της βροχής με μας όμως να έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας. Παρά την νίκη μας και το καλό σερί αποτελεσμάτων με το οποίο έχουμε ξεκινήσει το πρωτάθλημα δεν σταματάμε εδώ και συνεχίζουμε".

Όπως έγινε γνωστό λίγες ώρες αργότερα, ο Βιεϊρίνια υπέστη ρωγμώδες κάταγμα και θα έμενε εκτός αγωνιστικής δράσης για 2-2,5 μήνες.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4