Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

28 Σεπτεμβρίου 2017

Διπλό στο Χαριλάου και μαθήματα κερκίδας! (1986)

Σαν σήμερα στις 28/9/1986, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο γήπεδο Χαριλάου τον Άρη, για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1986-1987 ...

Ο αγώνας έγινε σε ένα κατάμεστο γήπεδο (20.986 τα εισιτήρια), με οπαδούς και των δύο ομάδων, όπως άλλωστε μπορείτε να δείτε και στο video που ακολουθεί, ΠΑΟΚτσήδες υπάρχουν σε όλες τις θύρες του γηπέδου, ακόμη και σε αυτήν των οργανωμένων του συμπολίτη και οι οποίοι πανηγύρισαν το γκολ του Χάρη Μπανιώτη στο 48', παραδίδοντας μαθήματα κερκίδας...
Ένα γκολ που σημειώθηκε με κεφαλιά του υψηλόσωμου κεντρικού αμυντικού μετά από εκτέλεση κόρνερ του Στέφανου Μπορμπόκη από τα δεξιά, μπροστά στη θύρα 3, ένα γκολ που αποδείχτηκε αρκετό για να χαρίσει στον ΠΑΟΚ το δίποντο της νίκης.

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε στην κορυφή του πρωταθλήματος δείχνοντας πως έχει τα φόντα για να διεκδικήσει και πάλι αυτό που κατέκτησε μόλις 16 μήνες νωρίτερα, φέρνοντας μεγάλη ικανοποίηση στους χιλιάδες οπαδούς του που τον ακολούθησαν στο Χαριλάου.
Ο Δικέφαλος έχοντας στον πάγκο του έναν εξαιρετικό προπονητή, έπαιξε έξυπνα και πήρε δίκαια το διπλό, ενώ θα μπορούσε στο 65' να διπλασιάσει τα τέρματά του με τον Αλεξανδρίση που δέχτηκε την πάσα του Σκαρτάδου, πλάσαρε, αλλά ο Μουστακίδης έσωσε τον Άρη από το 0-2... 

Βλέποντας πως δεν μπορούσαν να απειλήσουν με αξιώσεις την εστία του Τερζή, οι συμπολίτες επιδόθηκαν σε θεματικά μακροβούτια, μπας και κάποιο από αυτά ξεγελάσει τον διαιτητή Ανδρέου και τους στήσει την μπάλα στα 11 μέτρα, αλλά αυτή τη φορά το παραμυθάκι δεν πέρασε, παρά τις ... ηρωικές προσπάθειες κερκίδας και παικτών!
Επεισόδια είχαμε πριν το παιχνίδι πίσω από τη θύρα 3, καθώς οπαδοί του ΠΑΟΚ καθήλωσαν πολλούς οπαδούς του συμπολίτη και χρειάστηκε η επέμβαση των ΜΑΤ για να απομακρυνθούν!

Τη νύφη πλήρωσε το παρακείμενο κλειστό γήπεδο γυμναστήριο που έμεινε χωρίς τζάμι όρθιο, με τον κόσμο του ΠΑΟΚ να βοηθά στην καταπολέμηση της ανεργίας, δίνοντας μπόλικη δουλειά στους τζαμτζήδες της πόλης!

Οι συνθέσεις:

Άρης:
Κατσιαούνης, Μουστακίδης, Τζιφόπουλος, Τζιόλας, Κούης, Χατζηνικολάου, Μπάχτιτς, Σαμώλης, Μπιμπισίδης (64' Αναγνώστου), Μπουγιουκλής (57' Χατζηιωαννίδης), Νίκιτς.

ΠΑΟΚ: Τερζής, Τσουρέλας, Μαλιούφας, Ψαρράς, Μπανιώτης, Μαυρομάτης, Μπορμπόκης (90' Λιάκος), Βασιλάκος (79' Καραγεωργίου), Αλεξανδρίδης, Παπαϊωάννου, Σκαρτάδος. 

Ο Τάις Λίμπρεχτς μετά το διπλό είχε δηλώσει: "Ήταν μια μεγάλη μέρα για μένα. Ευχαριστώ τα παιδιά που έπαιξαν και για μένα. Η νίκη ήταν το καλύτερο δώρο που μου έκαναν. Ήταν όμως και ένα σπουδαίο αποτέλεσμα για τον ΠΑΟΚ.

Ήθελα τη νίκη για να μην πουν σε περίπτωση ήττας: Να αυτός είναι ο Λίμπρεχτς, ανίκανος να κερδίσει και να δημιουργήσουν προβλήματα στη δουλειά μου με τον ΠΑΟΚ".


Επεξηγώντας μια μέρα μετά τι εννοούσε λέγοντας πως ήταν μεγάλη μέρα γι' αυτόν, τόνισε: "Ήταν ένα παιχνίδι μεταξύ της παλιάς μου ομάδας και της νέας! Δούλεψα 20 μήνες στον Άρη χωρίς προβλήματα. Δεν ήταν θέμα να πάρω ρεβάνς. Δεν έδωσα την ευκαιρία σε κάποιους να με κακολογήσουν και να με δυσφημίσουν.

Είμαι επαγγελματίας και πληρώνομαι για να κάνω όσο μπορώ καλύτερα στη δουλειά μου. Πέρσι με πλήρωνε ο Άρης, φέτος ο ΠΑΟΚ. Επομένως τώρα με ενδιαφέρει μόνο ο ΠΑΟΚ και κανείς άλλος".




* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1986-1987 τερμάτισε στην 5η θέση του πρωταθλήματος, έχοντας σε 30 ματς, 14 νίκες - 10 ισοπαλίες - 6 ήττες. Πέτυχε 39 τέρματα δεχόμενος 23, ενώ λόγω απεργίας στο τέλος της χρονιάς μηδενίστηκε σε τρία παιχνίδια (-6 βαθμοί)

* Εκείνη τη χρονιά ο θαυμαστός κόσμος του ελληνικού ποδοσφαίρου ξεδιπλώθηκε σε όλο του το μεγαλείο από την 1η κιόλας αγωνιστική... Είχαμε απανωτές απεργίες, στην αρχή οι ποδοσφαιριστές, ακολούθησαν οι ... διαιτητές και στο τέλος οι ίδιες οι ΠΑΕ! Όσο απίστευτο και αν φαίνεται, το πρωτάθλημα διακόπηκε 8 φορές!!!

* Τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος, τον Μάιο του 1987, 12 ΠΑΕ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργία, δεν ακολούθησαν μόνο ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, ο ΟΦΗ και ο Πανιώνιος, με κύριο αίτημα να δοθούν ποσοστά ή επιχορήγηση από τα έσοδα του ΠΡΟ-ΠΟ στις ΠΑΕ και να διαγραφούν χρέη προς ΙΚΑ και Δημόσιο.

Τα σωματεία τελικά δικαιώθηκαν (μαζί φυσικά και οι απεργοσπάστες!), ο μόνος που την πλήρωσε ήταν ο ΠΑΟΚ που από τη 2
η θέση κατρακύλησε στην 5η και όπως προαναφέραμε έχασε το τρένο της Ευρώπης...

* Εκτός από τους μείον βαθμούς δεν έλειψαν μέσα στη σεζόν και οι τιμωρίες της έδρας μας! Ο ΠΑΟΚ έπαιξε 3 συνεχόμενα ματς στα οποία ήταν γηπεδούχος σε ουδέτερο γήπεδο, πληρώνοντας το συμβάν στη Λάρισα με τον τραγικό και απίστευτο (με τον τρόπο που έγινε) χαμό του καθηγητή Χαράλαμπου Μπλιώνα!

Ήταν τα ματς με Απόλλωνα Καλαμαριάς (1-1 στα ... Χανιά!!!), με ΟΦΗ (2-0 στη Λεβαδειά) και με Βέροια (0-0 στα Τρίκαλα, μετά από δύο αναβολές!)...

Τα παιχνίδια που δεν αγωνίστηκε ο ΠΑΟΚ ήταν:

24/5/1987, 28
η αγωνιστική: ΠΑΟΚ - Διαγόρας Ρόδου (δεν κατέβηκαν αμφότερες οι ομάδες, ... μηδενίστηκαν και αφαιρέθηκαν από 2 βαθμοί).

31/5/1987, 29
η αγωνιστική: Πανιώνιος ΠΑΟΚ 2-0 άνευ αγώνος (δεν κατέβηκε ΠΑΟΚ που ... μηδενίστηκε και του αφαιρέθηκαν 2 βαθμοί).

7/6/1987, 30
ή αγωνιστική: ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ (δεν κατέβηκαν αμφότερες οι ομάδες, ... μηδενίστηκαν και αφαιρέθηκαν από 2 βαθμοί).
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4