Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

29 Σεπτεμβρίου 2017

Πρόκριση επί της Μέταλουργκ με "9"! (2005)

Σαν σήμερα στις 29/9/2005, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε την Μέταλουργκ Ντόνετσκ στην Ουκρανία, στο 2ο παιχνίδι του 1ου γύρου, του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, της περιόδου 2005-2006...

O ΠΑΟΚ με τον Γιώργο Κωστίκο στον πάγκο του, βρέθηκε στην Ουκρανία για να διεκδικήσει την πρόκριση απέναντι σε μια ομάδα, με την οποία είχε αναδειχτεί ισόπαλος με 1-1 στην Τούμπα.

Ο Δικέφαλος γνώριζε πως για να το πετύχει ήθελε νίκη με οποιοδήποτε σκορ ή ισοπαλία από 2-2 και πάνω...
Στο πρώτο ημίχρονο η Μέταλουργκ αφού έχασε μια δυο καλές ευκαιρίες κατάφερε και άνοιξε το σκορ στο 39΄με τον Κοσίριν, κάνοντας έτσι ακόμα πιο δύσκολη την αποστολή του ΠΑΟΚ.

Όμως η συνέχεια της αναμέτρησης μέχρι το σφύριγμα της λήξης του ημιχρόνου από τον Ολλανδό διαιτητή Πιλετερ Φινκ έκρυβε μεγάλες συγκινήσεις! 

Αφού πρώτα ο Σαλπιγγίδης στο 41΄ ισοφάρισε, τέσσερα λεπτά αργότερα ο Παντελής Κωνσταντινίδης, έκανε το 1-2 δίνοντας σκορ πρόκρισης στον ΠΑΟΚ... 
Οι Ουκρανοί έφεραν το παιχνίδι στα ίσα με τον Σισένκο στο 57΄, και από εκεί και μετά ακολούθησαν τριάντα συγκλονιστικά λεπτά. Ο Ολλανδός ρέφερι άφησε τον ΠΑΟΚ με εννέα παίκτες αποβάλλοντας τον Γιασεμάκη στο 75΄ και τον Καρυπίδη στο 82΄.

Οι εναπομείναντες παίκτες χωρίς υπερβολή τα δώσανε όλα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και πήραν μια σπουδαία πρόκριση απέναντι σε έναν αναμφισβήτητα πολύ δύσκολο αντίπαλο.
Μαζί με τους παίκτες γιόρτασαν την πρόκριση και οι αρκετοί ηρωικοί ΠΑΟΚτσήδες εκδρομείς που βρέθηκαν στην Ουκρανία και συμπαραστάθηκαν στην προσπάθεια των παικτών του "Δικεφάλου του Βορρά" ... 
Δείτε στο video που ακολουθεί τις κυριότερες φάσεις, αλλά και τα γκολ από το παιχνίδι του Ντόνετσκ.
Οι συνθέσεις:

ΜΕΤΑΛΟΥΡΓΚ: Βιρτ, Τσκατσένκο, Φλορέα, Τσέτσερ, Γκιουζέλοφ (+90' Γκρνκάροφ), Αλιούτα, Ρίστιτς (83' Πριόμοφ), Ζακαρλιούκα, Ζοτόφ, Κοσίριν, Σισένκο.

ΠΑΟΚ: Φερνάντες, Φουτσίνι, Χαραλάμπους, Ουντέζε, Καρυπίδης, Ηλιάδης (55 Ζωγραφάκης), Κωνσταντινίδης, Ζαγοράκης, Μπαλάφας, Μίετσελ (80' Γιασουμή), Σαλπιγγίδης (69' Χασιώτης).

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4