Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

19 Ιουλίου 2017

Νίκη με Εθνικό στο φινάλε του πρωταθλήματος (1931)

Σαν σήμερα στις 19/7/1931, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε τον Εθνικό Πειραιώς, στην 14η αγωνιστική (τελευταία) του Πανελληνίου πρωταθλήματος της περιόδου 1930-1931...

Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα 1930-31 διεξήχθη ως εθνική κατηγορία (14 αγωνιστικές), στην οποία μετείχαν οκτώ ομάδες από τις τρεις ιδρυτικές Ενώσεις της ΕΠΟ: Αθήνας (3), Πειραιά (2) και Μακεδονίας (3).

Παρά τη μεγάλη ζέστη που επικρατούσε εκείνη την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη, αρκετός κόσμος έδωσε το παρόν στο γήπεδο και αποζημιώθηκε με το θέαμα που πρόσφεραν οι δύο αντίπαλοι και κυρίως ο Δικέφαλος. 

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν επιθετικά στο ματς, όμως σταδιακά ο ΠΑΟΚ το ισορρόπησε. Στο 22' πάντως ο Εθνικός άνοιξε το σκορ με σουτ του Μπουρλετίδη, το δυνατό σουτ του οποίου δεν μπόρεσε να σταματήσει ο Χαλκιάς.

Ο ΠΑΟΚ στη συνέχεια αντέδρασε και αφού έχασε στο 37' μια καλή ευκαιρία με τον Καβουρματζή, ο ίδιος παίκτης στο 42' έφερε το παιχνίδι στα ίσα, εκμεταλλευόμενος σέντρα του Στεργίου από τα αριστερά. 

Το τελικό 2-1 ήρθε στα μισά της επανάληψης με σκόρερ τον Μπιμπλή που με κοντινό σουτ ολοκλήρωσε την ανατροπή, χαρίζοντας στον ΠΑΟΚ την πολύτιμη νίκη!

Πολύτιμη γιατί, με αυτήν τη νίκη ο ΠΑΟΚ ανέβηκε στους 13 βαθμούς ξεπερνώντας τον Ηρακλή, ο οποίος σύμφωνα με τον κανονισμό της εποχής από τις ομάδες που μετείχαν στο εθνικό πρωτάθλημα, όποια τερμάτιζε σε χαμηλότερη θέση από τις υπόλοιπες της ίδιας Ένωσης έπρεπε να δώσει διπλό αγώνα διαβάθμισης με την καλύτερη του τοπικού πρωταθλήματος ώστε να κριθεί ποια θα πάρει μέρος στο επόμενο Εθνικό Πρωτάθλημα 1931-1932.
 
Σύμφωνα με τη βαθμολογία αυτές ήταν: ο Απόλλων της ΕΠΣ Αθήνας, ο Εθνικός της ΕΠΣ Πειραιά και ο Ηρακλής της ΕΠΣ Μακεδονίας. Και οι τρεις επικράτησαν επί των αντιπάλων τους και παρέμειναν στο εθνικό πρωτάθλημα.

Στους αγώνες αυτούς είχαμε τα παρακάτω αποτελέσματα:
Ηρακλής Γ.Σ. - Μέγας Αλέξανδρος Θεσ.: 3-0, 3-1.
Εθνικός Πειραιώς - Άμυνα Πειραιώς: 3-2, 1-1.
Απόλλων Αθηνών - Π.Ο. Γουδί: 4-0, 3-2.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ:
Χαλκιάς, Πυλόρωφ, Παπαδόπουλος, Πανίδης, Παζάρογλου, Πάγκαλος, Στεργίου, Κωνσταντινίδης, Μπιμπλής, Λαζάρου, Καβουμαρτζής.

Εθνικός: Μουσάκος, Ζουρντός, Κωνσταντουδάκης, Χάλμης, Σεριζώνης, Φραγκάκης, Λαπατάς, Μπουρλετίδης, Σέρβος, Μαυροκέφαλος, Τσαγγαράκης.

* Στην αρχική εικόνα διακρίνονται οι παίκτες της 1ης, 2ης και 3ης ομάδας του ΠΑΟΚ, τη σεζόν 1930-1931, σε μια φωτογραφία που τραβήχτηκε στις 5/10/1930.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4