Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

30 Αυγούστου 2024

Τσέκαρε εισιτήριο στο Δουβλίνο (2024)


Σαν σήμερα στις 29/8/2024, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο Δουβλίνο την Σάμροκ Ρόβερς, στον επαναληπτικό αγώνα των play offs του Europa League ...

Ο Δικέφαλος, έχοντας το υπέρ του 4-0 από τον πρώτο αγώνα της Τούμπας, γνώριζε πως η υπόθεση πρόκριση είχε ήδη κριθεί, όμως αυτόν δεν το εμπόδισε να εμφανιστεί στην Ιρλανδία πολύ σοβαρός και αποφασισμένος να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη με τη νίκη στιος αποσκευές του, αποσπώντας το ζεστό χειροκρότημα των 150 οπαδών του που όχι μόνο βρέθηκαν στο Στάδιο Ταλάγκτ, αλλά κέρδισαν και τη "μάχη" της κερκίδας, καθώς δε σταμάτησαν να στηρίζουν την ομάδα, καθόλη τη διάρκεια της αναμέτρησης!

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου παρέταξε στο αρχικό σχήμα τον Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Μπάμπα, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδη, Όττο, αμυντικά χαφ τους Καμαρά, Οζντόεφ, μπροστά τους τους Ζίβκοβιτς, Μουργκ, Ντεσπόντοφ και στην κορυφή της επίθεσης τον Τισουντάλι.

Ο ΠΑΟΚ πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού από νωρίς, αλλά στο πρώτο 45λεπτο του έλλειψε το γκολ, καθώς ούτε ο Οζντόεφ, ούτε ο Ζίβκοβιτς, ούτε ο Ντεσπόντοφ (δις), κατάφεραν να νικήσουν τον πολύ καλό τερματοφύλακα των γηπεδούχων!

Στο 64' ο Πελς σταμάτησε αρχικά στο τετ α τετ τον Ζίβκοβιτς, αλλά στη συνέχεια της φάσης ο Οζντόεφ με σουτ σημείωσε το 0-1. Στο 75' ο Σβαμπ με πολύ ωραία μπαλιά βρήκε τον Ντεσπόντοφ στα δεξιά και ο τελευταίος με ωραίο τελείωμα σημείωσε το τελικό 0-2.

Οι συνθέσεις:

Σάμροκ Ρόβερς
: Πελς, Κλίρι, Λόπες, Κάβανο (Γκρέις 65’), Τάουελ, ΜακΈνεφ, Ο’Νιλ (Νούναν 65’), Ο’Σάλιβαν, Μπερνς (Φαρούτζα 65’), Μπάιρν (Μαντρόιου 65’), ΜακΝάλτι (Μπιουρκ 65’).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Μπάμπα (Ράφα Σοάρες 76’), Μιχαηλίδης, Κεντζιόρα, Όττο, Καμαρά, Οζντόεφ (Σβαμπ 71’), Μουργκ (Τάισον 71’), Ντεσπόντοφ, Α.Ζίβκοβιτς (Κωνσταντέλιας 71’), Τισουντάλι (Τσάλοφ 71’).

................................................
Τα όσα είπε ο Ράζβαν Λουτσέσκου για το νέο φορμάτ της διοργάνωσης και τα ανάμεικτά συναισθήματά του για την αποχώρηση του Κουλιεράκη στην Συνέντευξη Τύπου μετά την πρόκριση του ΠΑΟΚ απέναντι στην Σάμροκ Ρόβερς.

«Η ομάδα αμύνεται με όλους, όταν κάνεις σωστά τα πράγματα, είσαι πιο έτοιμος γρηγορότερα. Είχαμε προβλήματα που εξήγησα με παίκτες που ήρθαν αργά προετοιμασία, που ήρθαν από το Euro και από τραυματισμούς. Έτσι όπως το λέτε, είναι σαν να χάσαμε από μεγάλες ευκαιρίες της Μάλμε, αλλά δεν είναι έτσι, επί 95 λεπτά κρατούσαμε την πρόκριση, ήταν θέμα διαχείρισης. Δεν ήμασταν έτοιμοι να πάμε σε εκείνο το επίπεδο (Champions League) και πήγαμε στο Europa League».

Για την επιστροφή του ΠΑΟΚ στο Europa με σημαντικές ομάδες:
«Δεν έχω άγχος να σχολιάσω, θα πάμε για το επόμενο παιχνίδι».

Για το νέο φορμάτ με τις οκτώ ματς:
«Δεν ξέρω, κανείς δεν ξέρει, είναι νέο σύστημα για όλες τις ομάδες, θα το ανακαλύψουμε. Τα ματς είναι περισσότερα στην Ευρώπη. Εγώ αυτό βλέπω. Τα οικονομικά είναι για τον Κυριάκο, τη Μαρία. Είμαι χαρούμενος που έχουμε περισσότερα ματς, είναι σημαντικό για τους παίκτες. 
 
Στην Ευρώπη πρέπει να χτίσεις την επιτυχία, είναι μεγάλη διαδικασία, ένας ολόκληρος οργανισμός πρέπει να μάθει να κερδίζει με τα χρόνια, δεν είναι εύκολο μία ομάδα να έχει πολλά χρόνια ιστορίας και τα τελευταία πέντε χρόνια να έχει δύο τίτλους και ένα που μας πήραν, δυο φορές πήγαμε σε προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης. 
 
Όλα αυτά μας δίνουν την εμπειρία να διαχειριζόμαστε. Η περσινή εμπειρία του Conference έχει βοηθήσει πολλούς παίκτες, και μας έδωσε τη νοοτροοπία να παλεύουμε τα ματς ως το τέλος. Ετσι και σήμερα, αν και φαινομενικά εύκολο το ματς μετά το 4-0, μπήκαμε σοβαρά και μου άρεσε».

Για την συμβουλή στον Κουλιεράκη:
«Δεν χρειάζεται καμία συμβουλή από μένα, είναι ώριμος, πρωταθλητής, με πολλά ματς στην Ευρώπη, προημιτελικά, έχει χτίσει την νοοτροπία στην Ευρώπη. Είμαι λυπημένος πραγματικά που χάνω ένα παιδί σαν αυτόν, έναν παίκτη σαν αυτόν, αλλά παράλληλα είμαι χαρούμενος για την ευκαιρία να πάει σε άλλο ποδόσφαιρο, να μάθει περισσότερα, εδώ έκανε πολλά και χρειάζεται μία νέα πρόκληση, διαφορετική, είναι φανταστική η πορεία του και του εύχομαι να εδραιώσει τον εαυτό του στο γερμανικό ποδόσφαιρο και να πάει και παραπέρα».

................................................
Στη σημασία της πρόκρισης στάθηκε ο Μαγκομέντ Οζντόεφ που σχολίασε τη δίκη του παρουσία και το γκολ που σημείωσε.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την πρόκριση και τη νίκη στο αποψινό παιχνίδι. Το αξίζαμε. Χάσαμε τον πρώτο στόχο που ήταν το Τσάμπιονς Λιγκ, όμως κάναμε ένα βήμα παραπάνω από πέρυσι και θα συμμετέχουμε σε μία τοπ level διοργάνωση. Ο Θεός δεν ήθελε να πάμε στο Τσάμπιονς Λιγκ, όμως πάμε σε μία διοργάνωση με δυνατές ομάδες και ο κόσμος είναι τυχερός που θα δει σπουδαία παιχνίδια».

Τέλος είπε: «Είμαι χαρούμενος που βοηθώ την ομάδα μου. Αυτή είναι η δουλειά μου σκοράρω ή όχι. Σίγουρα το χάρηκα αλλά αυτό που έχω ως προτεραιότητα είναι πώς θα βοηθώ τον ΠΑΟΚ. Τώρα επικεντρωνόμαστε στο Πρωτάθλημα, έχουμε ένα σημαντικό ματς την Κυριακή, επικεντρώνουμε εκεί το ενδιαφέρον μας. Ξεχνάμε το ματς αυτό και σκεφτόμαστε τον Ατρόμητο».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.500!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.500...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4