Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

19 Απριλίου 2024

Τέλος του ευρωπαϊκού ταξιδιού με ήττα στην Τούμπα (2024)


Σαν σήμερα στις 18/4/2024, γα τον επαναληπτικό προημιτελικό του Κόνφερενς Λιγκ, ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα με 0-2 από την Κλαμπ Μπριζ και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης...

Ο Λουτσέσκου παρέταξε στο αρχικό σχήμα τον Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Όττο, Κεντζιόρα, Κουλιεράκη, Μπάμπα, αμυντικά χαφ τους Μεϊτέ, Σβαμπ, μπροστά τους τους Ντεσπόντοφ, Μουργκ, Τάισον και στην κορυφή της επίθεσης τον Μπράντον.

Ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε κατώτερος των προσδοκιών στο πρώτο ημίχρονο, η ομάδα φάνηκε ξεκάθαρα ότι μεσοεπιθετικά δεν πατούσε καλά, είχε πολλά προβλήματα όταν οι Βέλγοι έβγαιναν στην κόντρα και τα πλήρωσε...

Στο 12' χάθηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την Μπριζ με τον Βέτλεσεν, ο οποίος αστόχησε αμαρκάριστος από το ύψος της μικρής περιοχής μας! Ίδια τύχη είχε και το σουτ του Γιούκτλα έξι λεπτά αργότερα.

Ο ΠΑΟΚ δεν πατούσε καθόλου στην αντίπαλη περιοχή, ήταν εντελώς ακίνδυνος και στο 33' η Μπριζ βγήκε στην κόντρα, ο Σκόρας γύρισε στον Γιουτκλά και αυτός έγραψε το 0-1.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, η Μπριζ βγήκε και πάλι στην κόντρα, ο Κοτάρσκι απέκρουσε αρχικά το σουτ του Σκόρας αλλά ο Γιουτκλά που καραδοκούσε έκανε το 0-2, ένα γκολ που μέτρησε με τη βοήθεια του VAR!

Ο ΠΑΟΚ τελείωσε το πρώτο 45λεπτο χωρίς τελική προσπάθεια, ενώ με την έναρξη της επανάληψης ο Λουτσέσκου έριξε στο ματς τον Σαμάτα και τον Ζίβκοβιτς στις θέσεις των Μπράντον και Μουργκ...

Στο 51' καταγράφηκε η πρώτη σημαντική στιγμή μας στο ματς! Ο Ντεσπόντοφ σούταρε δυνατά από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ! Πέντε λεπτά αργότερα ο Οζντόεφ μπήκε στη θέση του Μεϊτέ.

Στο 60' δόθηκε πέναλτι σε ανατροπή του Ντεσπόντοφ από τον Μπαλάντα, αλλά με παρέμβαση του VAR, υποδείχτηκε σε θέση οφ σάιντ ο παίκτης μας! Στο 70' ο Γιάκερς μπλόκαρε την κεφαλιά του Ντεσπόντοφ, αν και ο παίκτης μας βρέθηκε σε καλή θέση...

Στο 72' ο Κωνσταντέλιας πέρασε στη θέση του Ντεσπόντοφ, αλλά πλέον τα πάντα είχαν κριθεί. Οι φιλοξενούμενοι διαχειρίστηκαν το σκορ και έφτασαν στη νίκη - πρόκριση.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ:
Κοτάρσκι, Όττο, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ (56' Οζντόεφ), Σβαμπ, Ντεσπόντοφ (72' Κωνσταντέλιας), Μουργκ (46' Ζίβκοβιτς), Τάισον, Μπράντον (46' Σαμάτα).

Κλαμπ Μπριζ: Γιάκερς, Μπαλάντα, Ορντόνιεζ, Σάμπε, Σκόρας (87' Ταλμπί), Μέιερ, Ονεντίκα, Φανάκεν, Φέτλεσεν (83' Ζικερνάγκελ), Γιουτκλά, Νούσα (76' Οντόι).

....................................

Δίκαιη χαρακτήρισε την πρόκριση της Κλαμπ Μπριζ ο Γιόνι Όττο τονίζοντας ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να… ξυπνήσει καθώς ακολουθεί το κρίσιμο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα.

Μάλιστα, τόνισε ότι ο Δικέφαλος πρέπει να πάρει τη νίκη για να αποζημιώσει τον κόσμο για τη στήριξή του στο ματς με τους Βέλγους στην κατάμεστη Τούμπα.

Συγκεκριμένα, είπε:

«Ήταν δύσκολο παιχνίδι. Είχαμε να ανατρέψουμε το 1-0 του πρώτου αγώνα. Ήταν καλύτεροι από εμάς, πρέπει να τους συγχαρούμε είναι μια καλή ομάδα. Προσπαθήσαμε να παίξουμε στον ρυθμό μας, αλλά βρήκαν ένα γκολ που μας έβαλε ακόμα πιο πίσω, παλέψαμε μέχρι τέλους, αλλά δίκαια προκρίθηκαν. Πρέπει να ξυπνήσουμε, ακολουθεί ένα κρίσιμο παιχνίδι την Κυριακή.

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ έκανε για μια ακόμη φορά την ατμόσφαιρα εντυπωσιακή. Τους θέλουμε συνεχώς δίπλα μας, το ξέρουμε ότι θα είναι, τους ευχαριστούμε και ελπίζουμε να κερδίσουμε την Κυριακή για να τους αποζημιώσουμε, μιας και δεν τα καταφέραμε σήμερα. Είμαστε ευγνώμονες για τη στήριξή τους».

....................................

Περήφανος για τα όσα έχει καταφέρει ο ΠΑΟΚ δήλωσε ο Ράζβαν Λουτσέσκου στη συνέντευξη τύπου μετά τον αποκλεισμό του Δικεφάλου από την Κλαμπ Μπριζ.

Συγκεκριμένα, είπε:

«Παίξαμε με μια ομάδα που ήταν καλύτερη από εμάς και πήραν δίκαια την πρόκριση. Κάναμε καλά παιχνίδια με δυνατές ομάδες. Είναι μια απίστευτη στιγμή για τον ΠΑΟΚ. Μέσα σε τρία χρόνια φτάσαμε δύο φορές στους οκτώ.

Σήμερα παίξαμε με έναν αντίπαλο με άλλο τρόπο παιχνιδιού, που έχει μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εμπειρία, άλλη φιλοσοφία παιχνιδιού, πέρσι είχε παίξει στο Champions League, έχει άλλη αυτοπεποίθηση και γνώση να αντιμετωπίσει τέτοια παιχνίδια.

Δεν μπορούσαμε να είμαστε στο επίπεδο που πρέπει γι’ αυτά τα παιχνίδια. Δε θέλω να συζητήσω το γιατί. Είχαμε όμως κάποιους παίκτες άρρωστους, κάποιους άλλους που ήταν εκτός. Κάποιοι μπήκαν στο γήπεδο ενώ ήταν ακόμα άρρωστοι. Δεν μπορούσαμε να είμαστε στο 150% όπως σε άλλα παιχνίδια.

Σε τέτοια ματς μπορεί να κερδίσεις ή να προκριθείς εάν εκμεταλλευτείς στιγμές. Εάν στο πρώτο ματς βάζαμε ένα γκολ στις αντεπιθέσεις που είχαμε παρά το γεγονός ότι η Μπριζ ήταν καλύτερη ή αν μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε στη φάση που μετά ήρθε το δεύτερο γκολ της Μπριζ, τότε θα μπορούσε να ήταν άλλο παιχνίδι.

Είμαι περήφανος για την ομάδα, για ότι έχουμε κάνει. Δεν έγινε ποτέ στον ΠΑΟΚ να παίξει προημιτελικούς μέσα σε τρία χρόνια δύο φορές. Αυτό δίνει αυτοπεποίθηση στον ΠΑΟΚ.

Το επίπεδο στην Ελλάδα δεν είναι το ίδιο με τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ο ρυθμός, η ένταση, η ταχύτητα των παικτών και των ομάδων στην Ευρώπη δεν είναι ίδια με την Ελλάδα που εδώ παίζει μεγαλύτερο ρόλο το συναισθηματικό κομμάτι.

Έχοντας την εμπειρία στην Ευρώπη πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει για να παλέψουμε για την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα.

Η απογοήτευση από τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό να μετατραπεί σε δύναμη για να παίζουμε με το 150% στα παιχνίδια και να παλεύουμε μέχρι τέλους».

....................................
Ο Στέφαν Σβαμπ παραδέχτηκε την ανωτερότητα της Μπριζ και στο παιχνίδι και στάθηκε στην παρουσία του κόσμου του ΠΑΟΚ σε όλη τη διάρκεια του ευρωπαϊκού ταξιδιού του Δικεφάλου.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Συγχαρητήρια στη Μπριζ. Ήταν καλύτεροι από εμάς. Κυριάρχησαν στο παιχνίδι, εμείς δεν μπορούσαμε να είμαστε απειλητικοί, δεν μπήκαμε σε επικίνδυνες ζώνες. Τους δίνουμε συγχαρητήρια. Έπρεπε να έχουμε καλύτερη απόδοση τόσο με την μπάλα, όσο και χωρίς αυτήν. Θα μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερα, αλλά δεν το καταφέραμε. Δεν βρήκαμε λύσεις, δεν τους φέραμε σε δύσκολη θέση. Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι για εμάς».

Για τον κόσμο και την αποψινή του παρουσία: «Μας στήριξαν ξανά, τους ευχαριστούμε ήταν δίπλα μας από το πρώτο παιχνίδι, τους ζητάμε συγγνώμη που δεν τους χαρίσαμε μία πρόκριση. Είμαστε απγοητευμένοι γι' αυτό. Σε 2-3 ημέρες μόλις ηρεμήσουμε και δούμε τι πετύχαμε θα είμαστε ικανοποιημένοι, αλλά όπως και να έχει θέλαμε να πάμε παρακάτω. Ήταν ένα φανταστικό ταξίδι και το ζήσαμε μαζί με τους φιλάθλους μας και τους ευχαριστούμε που ήταν μαζί μας παντού».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4