Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

14 Φεβρουαρίου 2024

Rotation και πολλά λάθη έφεραν την ήττα! (2024)


Σαν σήμερα στις 14/2/2024, για τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ο ΠΑΟΚ έχασε στην Τούμπα με 0-1 από τον Παναθηναϊκό ...

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου παρέταξε στο αρχικό σχήμα τον Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Ράφα Σοάρες, Μιχαηλίδη, Κεντζιόρα, Ότο, αμυντικά χαφ τους Σβαμπ, Τσιγγάρα, μπροστά τους τους Ντεσπόντοφ, Μάρκος Αντόνιο, Ζίβκοβιτς και στην κορυφή της επίθεσης τον Μπράντον.

Αρκετές αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα που ξεκίνησε στο κυριακάτικο ματς με την ΑΕΚ, καθώς ο τεχνικός του ΠΑΟΚ συνέχισε το ροτέισον. Η αθηναϊκή ομάδα μπήκε καλύτερα στο ματς, κυκλοφόρησε στο ξεκίνημα του ματς την μπάλα, με τους παίκτες μας να δυσκολεύονται να την κρατήσουν όταν την είχαν στην κατοχή τους.

Όσο περνούσε η ώρα, ο ΠΑΟΚ ανέβαζε στροφές και στο 13’ ο ΠΑΟΚ απείλησε με τον Ντεσπόντοφ, όταν μετά από σέντρα σουτ του Ζίβκοβτς, ο Κίριλ δεν πρόλαβε την μπάλα με την προβολή που έκανε και ενώ ο Ντραγκόφσκι ήταν εξουδετερωμένος!

Δύο λεπτά αργότερα ο τερματοφύλακας της αθηναϊκής ομάδας έπεσε στα πόδια του Μπράντον και έκοψε την κάθετη του Ζίβκοβιτς, που ήταν λίγο πιο δυνατή από όσο έπρεπε.

Στο 21’ ο Ντραγκόφσκι σταμάτησε εξ επαφής το πλασέ του Μπράντον, σώζοντας την ομάδα του από την παραβίαση της εστίας της! Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 42’ για να γίνει ξανά απειλητικός ο ΠΑΟΚ, όταν σε εκείνο το χρονικό σημείο, ο Μπράντον από καλή θέση σούταρε άουτ!

Στο 53’ μετά από σέντρα που βγήκε από τα δεξιά, ο Μπερνάρ πήρε την κεφαλιά, ο Κοτάρσκι απέκρουσε, αλλά ο Σπόραρ από κοντά σκόραρε.

Ο Λουτσέσκου έριξε στο ματς τους Μεϊτέ, Τάισον, Μουργκ και αργότερα τους Σαμάτα, Οζντόεφ σε μια προσπάθειά του να αλλάξει την εικόνα του ΠΑΟΚ.

Στο 75’ ο Ντραγκόφσκι απέκρουσε την κοντινή κεφαλιά του Σαμάτα και στο 80’ είδαν την κόκκινη κάρτα σε μια αψιμαχία τους οι Τάισον – Μπακασέτας, με τον τελευταίο να κάνει και πάλι φτηνό θέατρο!

Στο 93’ ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πολύ κοντά στην ισοφάριση όταν το σουτ του Μεϊτέ σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Ντραγκόφσκι, με την μπάλα να έχει αλλάξει νωρίτερα πορεία, καθώς βρήκε σε παίκτη της αθηναϊκής ομάδας.

Οι συνθέσεις ...

ΠΑΟΚ:
Κοτάρσκι, Ράφα Σοάρες, Μιχαηλίδης, Κεντζιόρα, Ότο, Σβαμπ (77’ Οζντόεφ), Τσιγγάρας (64’ Μεϊτέ), Αν. Ζίβκοβιτς, Μάρκος Αντόνιο (64’ Μουργκ), Ντεσπόντοφ (64’ Τάισον), Μπράντον (72’ Σαμάτα).

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς (87’ Βαγιαννίδης), Κώτσιρας, Αράο, Ρούμπεν, Μπακασέτας, Μπερνάρ (87’ Χουάνκαρ), Τσέριν (87’ Σένκεφελντ), Παλάσιος (69’ Μαντσίνι), Σπόραρ (74’ Ζέκα).

..............................................

Για το τι δεν πήγε καλά για τον ΠΑΟΚ απέναντι στον Παναθηναϊκό μίλησε ο Ράζβαν Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου, αναλύοντας το σκεπτικό της χρησιμοποίησης Αντρίγια - Ντεσπόντοφ, το 90λεπτο του Ότο και την αντίδραση του Τάισον.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ράζβαν Λουτσέσκου:

Για το τι δεν πήγε καλά και το αν οι αποβολές αποσυντόνισαν την ομάδα: «Το αποτέλεσμα ήταν λάθος για εμάς και δεν πήγε καλά. Οι μεγάλες και οι περισσότερες ευκαιρίες ήταν δικές μας και δεν ήταν ένα ματς που έπρεπε να χάσουμε. Ο Παναθηναϊκός ήταν συμπαγής στην άμυνα και έψαξε να παίξει στις μεταβάσεις. Είχαμε την ευκαιρία με τον Μπράντον με την απόκρουση του τερματοφύλακα και άλλη μια λίγο αργότερα...

Στο δεύτερο μέρος, από το 50ο λεπτό μέχρι το 60ο λεπτό, χάσαμε τον έλεγχο και ο Παναθηναϊκός έβαλε ένα γκολ και έχασε μια ακόμα καλή ευκαιρία. Μετά πήραμε τον έλεγχο ξανά, κάναμε φάσεις αλλά δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Πιέσαμε μέχρι το φινάλε και πιστεύω ότι έπρεπε να σκοράρουμε, αξίζαμε ένα γκολ. Είναι κρίμα που δεν βάλαμε ένα γκολ, μας βοήθησαν οι αλλαγές. Στο ποδόσφαιρο συμβαίνουν αυτά, τελείωσε το πρώτο ημίχρονο και θα πάμε στην Αθήνα να παλέψουμε για να γυρίσουμε από εκεί με την πρόκριση στον τελικό. Έχουμε την υποχρέωση να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις».

Για το ότι ο Παναθηναϊκός χτύπησε από την πλευρά του Ότο, αν ήταν ρίσκο να παίξει απότομα βασικός και για την αντίδρασή του Τάισον: «Ο Γιόνι είναι ένας έμπειρος παίκτης, με μεγάλες παραστάσεις από τέτοια παιχνίδια και ήταν μια επιλογή μας για να παίξει σήμερα. Έδειξε προσωπικότητα και έκανε ένα καλό παιχνίδι. Ίσως να βρέθηκε μόνος του σε κάποιες καταστάσεις, αλλά δεν μπορώ να πω οτι δεν ήταν καλός.

Στο α΄μέρος δεν θυμάμαι ευκαιρία του Παναθηναϊκού αλλά στο δεύτερο μέρος δημιουργήθηκαν καταστάσεις κυρίως από την αριστερή πλευρά την δική μας, όπως και στο γκολ που δεχτήκαμε, αλλά η ευθύνη είναι συνολική. Για εμάς είναι κακή η στιγμή γιατί στα δυο τελευταία παιχνίδια, καταφέραμε να σκοράρουμε μόλις μια φορά μετά από πολλές ευκαιρίες και μου δημιουργεί μια αναστάτωση. Υπάρχει ένα ακόμα ματς με τον Παναθηναϊκό και έχουμε δώσει πολλές μάχες φέτος σε ανάλογες καταστάσεις. Είναι καθαρά θέμα πίστης. Για έναν παίκτη που έχει θέληση, συναισθήματα, ελπίδες σε ένα παιχνίδι.

Για τον Τάισον; «Πιθανότατα, όλο αυτό το σκηνικό, με τον Μπακασέτα στο θέατρο που έκανε στο πέναλτι εδώ στην Τούμπα στο παιχνίδι πριν από 10 μέρες, όπως το θέατρο έκανε και σήμερα, να τον επηρέασε. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να σταματήσει να μου στέλνει αυτά τα... γράμματα που στέλνει γιατί λέω την αλήθεια. Ο Παναθηναϊκός έχει εύνοια και... πουσάρεται από την διαιτησία. Ήταν μια αντίδραση που δεν ήταν σωστή, για έναν παίκτη όπως αυτός, έπρεπε να κρατήσει την αγανάκτηση του εσωτερικά».

Για το αν αυτή η ενδεκάδα ήταν η καλύτερη δυνατή για το ματς ή ήταν διαχείρισης: «Ήταν ένα θέμα διαχείρισης, όπως έχουμε κάνει σε όλη την σεζόν. Διαχειριζόμαστε κάθε παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας, έχουμε παίκτες που τους έχουμε χρησιμοποιήσει και παίκτες που πρέπει να παίξουν. Ήταν επίσης ένα θέμα για το τι έρχεται μπροστά μας και για το τι προηγήθηκε αφού είχαμε ένα παιχνίδι με την ΑΕΚ που σπαταλήσαμε πολλή ενέργεια. Το αποτέλεσμα δεν είναι καλό, χάσαμε ευκαιρίες και το παιχνίδι ήταν σε ισορροπία. Δεν καταφέραμε να σκοράρουμε και αυτό έκανε την διαφορά».

Για το μόνιμο υπνωτισμένο ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο και για το ότι δεν έχει πάρει κάτι από τους επιθετικούς του σε μεγάλα παιχνίδια: «Δεν μπορούμε να κρίνουμε μόνο τους φορ. Είναι οι επιτελικοί μέσοι, οι χαφ, οι εξτρέμ, οι στημένες φάσεις που μπορούμε να πάρουμε γκολ, ειδικότερα σε ματς ντέρμπι. Δεν σκοράρουμε με τους επιθετικούς μας και είναι αυτή η κατάσταση. Στα δύο ματς τα τελευταία, ούτε ο Παναθηναϊκός, ούτε η ΑΕΚ, σκόραραν με τους επιθετικούς της. Αν για κάτι είμαι δυσαρεστημένος είναι σχετικά με την διαχείρισά μας στα διαστήματα που κυριαρχούμε στον αγωνιστικό χώρο.

Είχαμε ένα δύσκολο ματς την Κυριακή, είμαστε άτυχοι που έχουμε δυο σερί παιχνίδια σημαντικά μέσα σε τρεις μέρες και αυτό μας έχει κάνει να χάσουμε πολλή πνευματική ενέργεια. Θα μπορούσαμε να έχουμε αποφύγει το γκολ, ειδικά στην αντιμετώπιση της σέντρα πριν πάει η μπάλα στην περιοχή. Θα πάμε στην Αθήνα για την ανατροπή και την πρόκριση».

Για την συνύπαρξη Ντεσπόντοφ και Ζίβκοβιτς στην ενδεκάδα: «Εξαρτάται τον αντίπαλο και την κατάσταση. Ο Κωνσταντέλιας έπαιξε αλλαγή με την ΑΕΚ και σήμερα ήταν άρρωστος, δεν μπορούσε να παίξει. Μετά την Κυριακή, ο Τάισον δεν μπορούσε να παίξει από την αρχή. Η λύση ήταν να παίξουμε με αυτό το σχήμα, με τον Ντεσπόντοφ στα αριστερά. Είναι προφανές έτι και οι δυο θέλουν να παίζουν στα δεξιά, ο Ντεσπόντοφ είναι πιο εύκολο να παίζει στα αριστερά».

...............................................

Με ανάρτησή του, ο Τάισον απολογήθηκε στους συμπαίκτες του, στο κλαμπ και στον κόσμο του ΠΑΟΚ για την αντίδρασή του στην επίμαχη φάση με τον Μπακασέτα: «Ζητάω συγγνώμη απ΄όλους».

«Θα ήθελα να απολογηθώ σε όλους τους συμπαίκτες μου, το προπονητικό επιτελείο και τους φιλάθλους της ομάδας για την συμπεριφορά και την αντίδραση μου στο αποψινό παιχνίδι. Ζητάω συγγνώμη απ' όλους. Είμαι πολύ λυπημένος για το παιχνίδι και όλα όσα συνέβησαν», ανέφερε στο μήνυμά του στα Social Media ο Βραζιλιάνος εξτρέμ του ΠΑΟΚ.

...............................................

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης τόνισε ότι η ομάδα του δεν άξιζε της ήττας και ότι παρά το 0-1 ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει την πρόκριση στη ρεβάνς.

«Μας αφήνει μια απογοήτευση όταν χάνεις στην έδρα σου. Δεν θέλαμε να χάσουμε σήμερα, δεν πιστεύω ότι αξίζαμε να χάσουμε. Είχαμε την κυριαρχία του παιχνιδιού, κάναμε κάποιες φάσεις, ατυχήσαμε σε μερικές, μπορούσαμε να σκοράρουμε και να κάνουμε το 1-1. Αυτό είναι το αποτέλεσμα, δεν μπορούμε να το αλλάξουμε. Πάμε εκεί μέσα να πάρουμε την πρόκριση με αυτοπεποίθηση, με αυτό που ξέρουμε να παίζουμε και αυτό θα κάνουμε» υπογράμμισε στις δηλώσεις του.

Και συμπλήρωσε: «Δεν υστερήσαμε σε κάποιο κομμάτι, ήμασταν νωθροί σε κάποιες φάσεις. Δεχθήκαμε το γκολ από κάποια λάθη και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Αυτά είναι μέσα στο παιχνίδι, θα πάμε εκεί πέρα με αυτοπεποίθηση, με το παιχνίδι μας με αυτό που ξέρουμε να κάνουμε πολύ καλά, το έχουμε ξανακάνει και θα πάρουμε την πρόκριση. Μετά από το 0-1 γέρνει η ζυγαριά αλλά 0-1 είναι, έχει άλλα 90 λεπτά, θα πάμε εκεί πέρα και θα πάρουμε την πρόκριση. Τίποτα δεν κρίνεται από το πρώτο παιχνίδι όσο και να ήταν το σκορ».
..............................................

Ο Ντομινίκ Κοτάρσκι στάθηκε στις ευκαιρίες που είχε ο ΠΑΟΚ να σκοράρει και εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πρόκριση.

Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν πρέπει να μας πιάνει πανικός» και όπως και ο Γιάννης Μιχαηλίδης, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η ομάδα μπορεί να πάει στον επαναληπτικό της Λεωφόρου και να πάρει την πρόκριση από τον Παναθηναϊκό, παρά το 0-1 του πρώτου αγώνα.

«Δεν χρειάζεται να είμαστε νευρικοί μετά το σημερινό παιχνίδι, ούτε να το δραματοποιούμε ιδιαίτερα, έχουμε αποδείξει στο παρελθόν ότι μπορούμε να πάμε να παίξουμε απέναντι σε πολύ καλές ομάδες και να τις κερδίσουμε, δεν πρέπει να μας πιάνει πανικός. Ήταν ένα καλό και δυνατό παιχνίδι και από τις δύο πλευρές, υπήρχαν ευκαιρίες αλλά νομίζω ότι έχουμε τις δυνατότητες να πάμε στον επαναληπτικό και να πάρουμε την πρόκριση, δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό.

Δεν θεωρώ ότι κάναμε κακό παιχνίδι, κυριαρχήσαμε, είχαμε πολλές στιγμές για να σκοράρουμε. Ο Παναθηναϊκός ήρθε εδώ με πρώτο στόχο να μην χάσει και αυτό φάνηκε στο γήπεδο. Κι εμείς είχαμε τις ευκαιρίες μας, θα μπορούσαμε να σκοράρουμε. Θεωρώ ότι μπορούμε να πάμε στην έδρα του Παναθηναϊκού και να πάρουμε την πρόκριση» τόνισε.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4