Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

28 Φεβρουαρίου 2024

Τρίποντο στις Σέρρες και ... συνέχιζε! (2024)


Σαν σήμερα στις 28/2/2024, για την 25η αγωνιστική της Super League, o ΠΑΟΚ πήρε διπλό στις Σέρρες, επικρατώντας με 0-2 του Πανσερραϊκού ...

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου παρέταξε στο αρχικό σχήμα τον Ζ. Ζίβκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Βιεϊρίνια, Κεντζιόρα, Νάσμπεργκ, Ότο, αμυντικά χαφ τους Οζντόεφ, Σβαμπ, μπροστά τους τους Κωνσταντέλια, Μουργκ, Ντεσπόντοφ και στην κορυφή της επίθεσης τον Σαμάτα.

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ στερήθηκε για ένα ακόμη παιχνίδι την παρουσία σημαντικών παικτών, όμως αυτό δεν εμπόδισε τον Δικέφαλο να φτάσει σε μια ακόμη νίκη και να παραμείνει σε απόσταση αναπνοής στο κυνήγι της πρωτοπόρου ΑΕΚ (γνωστή και ως χάρτινη).

Στο πρώτο ημίχρονο η απόδοση της ομάδας κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα, ελάχιστες οι καλές στιγμές της στο παιχνίδι και άξια αναφοράς τα δύο σουτ του Κωνσταντέλια στο 6' και στο 27' (η μπάλα βρήκε το δοκάρι του Χοβάν). Ο ΠΑΟΚ πάντως βρήκε δίχτυα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Κωνσταντέλιας με πλασέ έγραψε το 0-1.

Λίγο πριν συμπληρωθεί μια ώρα παιχνιδιού, ο Ζίβκοβιτς σταμάτησε το σουτ του επικίνδυνου Ουάρντα και στο 62΄ο Χοβάν απέκρουσε το σουτ του Ντεσπόντοφ. Στο 69' ο Μορέιρα είδε την 2η κίτρινη και αποβλήθηκε, ενώ στο 78' ο τερματοφύλακας του Πανσερραϊκού απέκρουσε δύσκολα το σουτ του Ντεσπόντοφ.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Δεληγιαννίδης είδε απευθείας κόκκινη για πολύ επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Τάισον, για να διαμορφωθεί το τελικό 0-2 στο 90' με αυτογκόλ του Πεταυράκη, μετά από γύρισμα του Ράφα Σοάρες.

Οι συνθέσεις:

Πανσερραϊκός:
Χοβάν, Δεληγιαννίδης, Διαμαντής, Θυμιάνης (24΄ Μπέργκστρομ), Πεταυράκης, Οικονόμου (65΄ Στάικος), Μορέιρα, Πηλέας (65΄ Σοφιανός), Ντάνκερλουϊ, Ουάρντα, Γούλερι (75΄ Μούργος).

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Βιεϊρίνια (73΄ Σοάρες), Νάσμπεργκ, Κεντζιόρα, Ότο, Σβαμπ (90΄ Τσιγγάρας), Οζντόεφ (62΄ Μάρκος Αντόνιο), Κωνσταντέλιας, Μουργκ (62΄ Τάισον), Ντεσπόντοφ, Σαμάτα (73΄ Τόμας).

..........................................
Ικανοποιημένος από το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ κατάφερε να συνεχίσει νικηφόρα κάμπτοντας την αντίσταση του Πανσερραϊκού εμφανίστηκε ο Ιβάν Νάσμπεργκ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
 
Για το πώς βίωσε το ματς και τι θεωρεί πως έκρινε τον αγώνα υπέρ του ΠΑΟΚ: «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι πάντα εδώ, είναι καλή ομάδα που παίζει με τον δικό της τρόπο. Το γήπεδο δεν είναι ιδανικό. Στο τέλος βγάλαμε την ποιότητά μας στον αγωνιστικό χώρο και πήραμε τους τρεις βαθμούς».

Για τις απουσίες και αν αυτές δημιουργούν πίεση στους παίκτες: «Δεν είναι πίεση, ο κάθε παίκτης θέλει να μπαίνει στο γήπεδο και να παίζει. Υπάρχουν απουσίες αλλά υπάρχουν λύσεις και παίκτες για να τις καλύψουν, δεν αισθανόμαστε κάποιο άγχος γι' αυτό».

Για το τελευταίο ματς της κανονικής διάρκειας με τη Λαμία (3/3) και τη σημασία της σημερινής (28/2) νίκης στις Σέρρες: «Η νίκη είναι η πιο σημαντική, οι διαφορές θα είναι κλειστές από την πρώτη μέχρι την τέταρτη θέση, το κάθε τρίποντο είναι εξίσου σημαντικό. Πρέπει να συνεχίσουμε σε αυτό παίρνοντας όσους περισσότερους βαθμούς μπορούμε».

Για το αν ένιωσε πως η ομάδα έχανε ενέργεια στο παιχνίδι: «Δεν νομίζω, ίσως να ήμασταν λίγο κουρασμένοι αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Είχαν τις στιγμές μας, είχαμε και εμείς τις δικές μας, καταφέραμε και βρήκαμε τα γκολ για να πάρουμε τη νίκη».

Για το ρεκόρ του Βιεϊρίνια: «Είναι απίστευτο σε αυτή την ηλικία να έχεις αυτή την ποιότητα στο γήπεδο, είναι κάτι απίστευτο. Είναι από τους καλύτερους παίκτες που έχω παίξει, εξαιρετικός αρχηγός, νοιάζεται για όλους τους συμπαίκτες του στ' αποδυτήρια, έχω μόνο καλά λόγια να πω για τον Αντρέ»

Για το αν θεωρεί πως μπορεί να παίξει και αυτός ποδόσφαιρο μέχρι τα 38 του: «Εύχομαι πως θα τα καταφέρω, θα δούμε όμως...»

..........................................
Οι δηλώσεις του Ράζβαν Λουτσέσκου στη συνέντευξη τύπου μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Πανσερραϊκού στις Σέρρες με 0-2, με ατάκες για τον αγωνιστικό χώρο, την αντίδραση του Μορέιρα αλλά και το επαγγελματικό τρίποντο του Δικεφάλου.

Όσα είπε:

Αν αισθάνεται ότι ο ΠΑΟΚ έκανε μία επαγγελματική νίκη και για τον Τάισον που χτύπησε μετά το τάκλιν του Μορέιρα: «Ελέγξαμε το παιχνίδι χωρίς την ένταση που θέλαμε αλλά και την κυκλοφορία, κάτι που ήταν απίθανο με την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, νομίζω ότι είναι το χειρότερο γήπεδο που έχω βρεθεί όσο είμαι στην Ελλάδα. Παρ' όλα αυτά η νίκη ήταν επαγγελματική, καταφέραμε να βρούμε δύο γκολ χωρίς να απειληθούμε ιδιαίτερα και πήραμε το τρίποντο και στην παρούσα φάση αυτό είναι το σημαντικό.

Λυπάμαι για τον τραυματισμό του Θυμιάνη, δεδομένης της κατάστασης του γηπέδου. Ελπίζω να μην είναι κάτι σοβαρό. Ο Τάισον δέχθηκε ένα σκληρό μαρκάρισμα σε ένα σημείο όπου ο αντίπαλος δεν κατάλαβε τι έκανε. Ο Τάισον ζήτησε κατευθείαν αλλαγή, αλλά στη συνέχεια συνέχισε κανονικά στο ματς. Τώρα πονάει, ίσως χρειαστεί 2-3 μέρες να επανέλθει.

Για τον αγωνιστικό χώρο: «Ήταν ένας αγωνιστικός χώρος που δεν ήταν βρεγμένος, ένα γήπεδο για... πατάτες. Η ομοσπονδία θα πρέπει να έχει αυστηρότερους κανόνες για τα γήπεδα, γιατί έτσι προστατεύεται η υγεία των ποδοσφαιριστών και το θέαμα, το οποίο ήταν σήμερα κακό.

Επίσης δεν καταλαβαίνω την αντίδραση του Μορέιρα όταν αποβλήθηκε, ενώ θα έπρεπε να έχει δοθεί κίτρινη κάρτα σε αυτόν στη φάση με τον Σαμάτα στο πρώτο μέρος. Είπε κάτι για τον ΠΑΟΚ, τον ρώτησα ποιο είναι το πρόβλημα και εκνευρίστηκε. Στο φινάλε μένουμε με τη νίκη και προχωράμε. Όταν παίξαμε στο κύπελλο ήταν πολύ καλύτερο».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4