Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

21 Φεβρουαρίου 2024

Απίστευτος και άδικος αποκλεισμός! (2024)


Σαν σήμερα στις 21/2/2024, για τον επαναληπτικό ημιτελικό του Κυπέλλου, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στη Λεωφόρο τον Παναθηναϊκό ...

Ο Δικέφαλος ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια της αναμέτρησης προηγούμενος με 0-1, στην παράταση πέτυχε το 0-2 και δέχτηκε γκολ στο 129' με αποτέλεσμα η πρόκριση να πάει στα πέναλτι!

Εκεί είχε τρεις φορές την ευκαιρία να τελειώσει με την πρόκριση, χωρίς ωστόσο οι Ντεσπόντοφ, Οζντόεφ, Ότο να καταφέρουν να σκοράρουν! Το τελευταίο πέναλτι που έδωσε την πρόκριση στην αθηναϊκή ομάδα το έχασε ο ... Σαμάτα, ο οποίος την ώρα του σουτ ... γλίστρησε!

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Ο Λουτσέσκου παρέταξε στον αγωνιστικό χώρο τον Κοτάρσκι κάτω αό τα δοκάρια, στην άμυνα τους Μπάμπα, Μιχαηλίδη, Κεντζιόρα, Ότο, αμυντικά χαφ τους Μεϊτέ, Σβαμπ, μπροστά τους τους Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλια, Τάισον και στην κορυφή της επίθεσης τον Μπράντον.

Το παιχνίδι ξεκίνησε στραβά για τον ΠΑΟΚ, καθώς μόλις στο 4' ο Μιχαηλίδης έγινε αναγκαστική αλλαγή, δίνοντας τη θέση του στον Κουλιεράκη.

Ο Δικέφαλος ήταν η ομάδα που έφτανε με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία και στο 14΄ ο Ντραγκόφσκι σταμάτησε την κεφαλιά του Σβαμπ, ενώ στο 20' ο Σβαμπ και πάλι αν και βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, δεν έπιασε το σουτ όπως θα ήθελε. Πέντε λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο, ο Ντραγκόφσκι έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Μπράντον.

Φάση με ίδιους πρωταγωνιστές και ίδια κατάληξη στο 50', στο 64΄ το σουτ του Μεϊτέ από καλή θέση πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Παναθηναϊκού και στο 72' ο Ότο σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι και ο Ζίβκοβιτς με ωραίο γυριστό σημείωσε το 0-1.

Στο 81΄ ο Κωνσταντέλιας σούταρε άουτ αν και είχε την επιλογή του Ντεσπόντοφ στα δεξιά του και στο 87' ο Οζντόεφ από πλάγια θέση πλάσαρε άουτ! Στην παράταση ο Κεντζιόρα σημείωσε με πολύ ωραία σεντερφορίσια κεφαλιά πέτυχε το 0-2, δίνοντας προβάδισμα πρόκρισης στον ΠΑΟΚ.

Στο 115' ο Βαγιαννίδης κόντεψε να στείλει τον Μπάμπα στον άλλο κόσμο, καθώς τον χτύπησε στο κεφάλι σε "διεκδίκηση" της μπάλας, ο παίκτης μας έφυγε με ασθενοφόρο και ο ΠΑΟΚ μένοντας με "10" δέχτηκε την ισοφάριση στο 129' από τον ... Λημνιό!

Η σειρά των πέναλτι:

Σπόραρ απόκρουση ο Κοτάρσκι

Κουλιεράκης 0-1

Γερεμέγιεφ 1-1

Μουργκ 1-2

Μπακασέτας 2-2

Κεντζιόρα 2-3

Κώτσιρας 3-3

Μεϊτέ 3-4

Μλαντένοβιτς 4-4

Ντεσπόντοφ απόκρουση ο Ντραγκόφσκι

Λημνιός άουτ

Οζντόεφ απόκρουση ο Ντραγκόφσκι

Μαντσίνι 5-4

Μάρκος Αντόνιο 5-5

Αράο δοκάρι

Οτο απόκρουση ο Ντραγκόφσκι

Σένκεφελντ 6-5

Σαμάτα άουτ
 
Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός:
Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Μλαντένοβιτς, Αράο, Γεντβάι (57΄ Σένκεφελντ), Ζέκα (76΄ Βαγιαννίδης), Bιλένα (85΄ Μαντσίνι), Παλάσιος (85΄ Λημνιός), Μπερνάρ (106΄ Γερεμέγιεφ), Μπακασέτας, Ιωαννίδης (76΄ Σπόραρ).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Οτο, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης (4΄ Κουλιεράκης), Μπάμπα, Σβαμπ (74΄ Οζντόεφ), Μεϊτέ, Ζίβκοβιτς (85΄ Μουργκ), Κωνσταντέλιας (109΄ Μάρκος Αντόνιο), Τάισον (74΄ Ντεσπόντοφ), Μπράντον (74΄ Σαμάτα).

.............................................

Έδωσε το σύνθημα για την επόμενη μέρα. Περήφανος για την προσπάθεια των παικτών του, αλλά απογοητευμένος από τον τρόπο με τον οποίο ήρθε ο αποκλεισμός εμφανίστηκε ο Ράζβαν Λουτσέσκου.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ δήλωσε:

«Τι να πω, για μένα είναι τεράστια απογοήτευση, από την άλλη και περηφάνια. Είναι και αδικία λόγω εμφάνισης που κάναμε.

Είμαστε σε μια δύσκολη περίοδο, θέλαμε να επιστρέψουμε και ήταν πολύ θετική η παρουσία, παίξαμε καλά, κυριαρχήσαμε και δείξαμε χαρακτήρα. Είναι περίπλοκη και η διαδικασία όλη στο κύπελλο με την ποιότητα κάποιων ομάδων.

Μας επηρέασε και ο τραυματισμός του Μπάμπα, γιατί πέσαμε ψυχολογικά ενώ ο Παναθηναϊκός είχε θετική ενέργεια εκείνη την ώρα.

Ήταν άδικο το αποτέλεσμα στην κανονική διάρκεια, κυριαρχήσαμε, με βάση τις ευκαιρίες αξίζαμε δεύτερο γκολ. Παρόλα αυτά, αυτό είναι το κύπελλο, ήμασταν προετοιμασμένοι και για παράταση και μετά έγινε ό,τι έγινε. Πρέπει να ανασυγκροτηθούμε για τη συνέχεια, είμαστε περήφανοι μετά από τέτοια περίοδο δύσκολη. Τώρα έχει δύσκολη συνέχεια, μπαίνει και η Ευρώπη».

.............................................

«Σκασμένος» ο Αυστριακός από τον τρόπο που ήρθε ο αποκλεισμός.

Απογοητευμένος από την τροπή που πήρε η ρεβάνς του κυπέλλου μεταξύ του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό και τον τρόπο με τον οποίο ήρθε ο αποκλεισμός, εμφανίστηκε ο Στέφαν Σβαμπ.

Αναλυτικά τα όσα είπε στις δηλώσεις του:

«130 λεπτά γεμάτα πάθος με ένα φινάλε που μας αφήνει δάκρυα στα μάτια. Παίξαμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, αλλά δε νομίζω ότι μπορεί να υπάρχει κάποιος πιο άτυχος από εμάς σήμερα.

Ο Μπάμπα ευτυχώς είναι καλά. Μείναμε με παίκτη λιγότερο, αλλά σημασία έχει ότι είναι καλά.

Τα πέναλτι είναι πέναλτι, δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα. Αξίζαμε να πάμε στον τελικό, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν πιο τυχερός σήμερα.

Υπάρχει απογοήτευση, αλλά συνεχίζουμε. Ακολουθεί μια δύσκολη περίοδος, αλλά δείξαμε χαρακτήρα, παίξαμε καλό ποδόσφαιρο. Όμως τα ματς στο κύπελλο είναι να κερδίζεις, να πηγαίνεις στους τελικούς.

Τα δώσαμε όλα, αλλά σταθήκαμε άτυχοι. Κοιτάμε την επόμενη μέρα…»

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4