Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

07 Ιανουαρίου 2024

Χάθηκε μια μάχη, όχι ο πόλεμος! (2024)


Σαν σήμερα στις 7/1/2024, για την 17η αγωνιστική της Super League, o ΠΑΟΚ έχασε με 2-1 εκτός έδρας από τον Άρη ...

Ο Λουτσέσκου παρέταξε στο αρχικό σχήμα, τον Κοτάρσκι κάτω από δακάρια, στην άμυνα τους Μπάμπα, Κεντζιόρα, Κουλιεράκη, Σάστρε, Βιεϊρίνια, στα χαφ τους Μεϊτέ, Οζντόεφ, μπροστά τους τους Μουργκ, Τάισον, Ντεσπόντοφ και στην κορυφή της επίθεσης τον Μπράντον.

Στo πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά δε δημιούργησε τη μεγάλη ευκαιρία για την εστία του Κουέστα. Οι γηπεδούχοι έπαιξαν "ταμπούρι" με το μυαλό στην κόντρα, σε ένα 45λεπτο στο οποίο έλειψαν γενικά οι επικίνδυνες φάσεις.

Στο πρώτο λεπτό της επανάληψης ο Σαβέριο έκανε τη σέντρα κι ο Σουλεϊμάνοφ από κοντά έκανε το 1-0. Στο 59΄ ο Μορόν βρήκε τον Σαβέριο κι ο αυτός με πλασέ έκανε το 2-0.

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ με αλλαγές προσπάθησε να ξαναβάλει τον ΠΑΟΚ στο ματς, με τον Κωσταντέλια να είναι αυτός που έδωσε πνοή στην ομάδα. Στο 74΄ ο νεαρός μεσοεπιθετικός επιχείρησε σουτ, το οποίο πέρασε λίγο έξω από τα δοκάρια του Κουέστα και ένα λεπτό αργότερα ο ΠΑΟΚ μείωσε σε 2-1, όταν ο Μπάμπα, αξιοποίησε την πάσα του Σβαμπ.

Στο 86΄, μετά από ωραία προσπάθεια του Κωνσταντέλια, ο Σάστρε δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κουέστα, ενώ στις καθυστερήσεις η κοντινή κεφαλιά του Σβαμπ έφυγε άουτ.

Οι συνθέσεις:

Άρης:
Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, Ζουλ (93' Ρόουζ), Νταρίντα, Τζούρασεκ (81' Ντουκουρέ), Σουλεϊμάνοφ (93' Σαμόρα), Σαβέριο (81' Παναγίδης), Μορόν (93' Φεράρι).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (67' Σάστρε), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ, Μεϊτέ (65' Σβαμπ), Ντεσπόντοφ (65' Ζίβκοβιτς), Μουργκ (55' Κωνσταντέλιας), Τάισον, Μπράντον (81' Τζίμας).

..........................

Ο Στέφαν Σβαμπ μίλησε μετά την ήττα από τον Άρη, λέγοντας πως πρέπει να μείνουν συγκεντρωμένοι για την συνέχεια του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Δεν πατήσαμε περιοχή, γυρνούσαμε την μπάλα στις πλευρές και δεν δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες. Δεν πατήσαμε στις , επικίνδυνες ζώνες του Άρη, ωστόσο καταφέραμε στο 20λεπτο να μειώσουμε, ψάξαμε την ισοφάριση δεν τα παρατήσαμε παλέψαμε, αλλά δεν τα καταφέραμε. Το παιχνίδι χάθηκε στο 45-60 εκεί όπου σκόραρε ο Άρης και στο τέλος δεν πήραμε τίποτα.

Δεν είχαμε την ενέργεια να πατήσουμε στις επικίνδυνες ζώνες και να απειλήσουμε έντονα, ο Άρης δεν μας έδωσε χώρους και γι' αυτό χάσαμε. Φυσικά θέλουμε να είμαστε στην πρώτη και να πάρουμε το πρωτάθλημα, τα ντέρμπι είναι πάντα ντέρμπι και πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι για να παλέψουμε για τους τρεις βαθμούς.

Έχουμε την εμπειρία με τα συνεχόμενα παιχνίδια, πρέπει να πιέσουμε τους εαυτούς μας, θα πρέπει να είμαστε κοντά στην βαθμολογία, ξέρουμε πως πρέπει να δουλέψουμε για τη συνέχεια του πρωταθλήματος».

..........................

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου υπεραμύνθηκε των επιλογών του στην αρχική ενδεκάδα, υπογραμμίζοντας ότι το πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία.

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου.

Για το πώς ήρθε αυτή η ήττα:  "Εμείς πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Έχουμε ξεκινήσει έτσι τη σεζόν. Οι επιτυχίες που καταφέραμε στην Ευρώπη, οι αλλαγές παικτών μας οδήγησαν σε αυτή τη θέση. Δεν αλλάζει η λογική μας. Σήμερα, ενδεχομένως να υπήρξε μεγαλύτερη πίεση σε σχέση με άλλα παιχνίδια. Μπορεί πνευματικά να υπάρξει μία πτώση και να μην είμαστε στην καλύτερη δυνατή ημέρα, αλλά θεωρώ ότι πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία. Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε διακριθέντα. 
 
Στο δεύτερο μέρος, το πρώτο κομμάτι -15λεπτο- ανήκε στην ομάδα του Άρη και μετά ήμασταν ανώτεροι στο παιχνίδι κι ενδεχομένως να μπορούσαμε να σκοράρουμε ένα ακόμη γκολ. Ο Άρης προερχόταν από ένα αρνητικό αποτέλεσμα, παίζοντας σήμερα απέναντι στον ΠΑΟΚ που ξέρουμε τι σημασία έχει αυτό το παιχνίδι, ενδεχομένως να είχε ένα επιπλέον κίνητρο.

Πάντα υπάρχει ένα συνδυασμός πραγμάτων. Η παρουσία του αντιπάλου αμυντικά και η δική μας παρουσία. Μας έλειψε η ένταση στις ενέργειές μας. Δεν μπορούσαμε να βρούμε χώρους ειδικά στο πρώτο μέρος. Ο Άρης είχε επιθετικότητα και έπαιζε σαν να είναι το παιχνίδι της ζωής του".


Για τις επιλογές του και τον Κωνσταντέλια:  "Όταν προετοιμάζουμε το παιχνίδι, πρέπει να σκεφτόμαστε και το δεύτερο ημίχρονο. Υπάρχει και η κούραση. Ξεκινήσαμε πολύ άσχημα το δεύτερο μέρος και ήταν σαν να χάσαμε το μυαλό μας. Αφήσαμε χώρους στις δεύτερες μπάλες και δεν ήμασταν επιθετικοί. Αν το παιχνίδι ήταν στο 0-0 με την είσοδο του Κωνσταντέλια ή οποιουδήποτε άλλου ήταν να μπει, ενδεχομένως τα πράγματα να ήταν αλλιώς, αλλά δε θα άλλαζα κάτι. 
 
Θα υπάρξουν και καταστάσεις όπου τα πράγματα δε θα βρουν όπως τα θέλουμε. Είναι μία μεγάλη σεζόν και σίγουρα θα υπάρξει μία κάμψη. Όλες οι ομάδες θα περάσουν από αυτό το σημείο. Εμείς πρέπει να επιστρέψουμε στη δουλειά, να πάρουμε ό,τι είναι να πάρουμε από αυτό το παιχνίδι και να προχωρήσουμε. Σήμερα δεν αξίζαμε να κερδίσουμε. Ίσως η ισοπαλία να ήταν πιο δίκαιο αποτέλεσμα. Εμείς πάμε παιχνίδι με το παιχνίδι και όταν έρθει η ώρα, θα κοιτάξουμε τα play offs».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4