Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

31 Ιανουαρίου 2024

Ντουμπλάρισε τις νίκες με ... πεντάρα! (2024)


Σαν σήμερα στις 31/1/2024, για τον επαναληπτικό προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, ο ΠΑΟΚ ντουμπλάρισε τις νίκες επί του Πανσερραϊκού, καθώς επιβλήθηκε με 5-0 και πέρασε στους «4» του θεσμού …


Ο Λουτσέσκου με δεδομένο το 0-4 του πρώτου αγώνα, έδωσε χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν λογίζονται σαν βασικοί, αν και στον φετινό ΠΑΟΚ αυτό τείνει να … καταρριφθεί!


Στο αρχικό σχήμα λοιπόν βρέθηκαν, ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα οι Σάστρε, Νάσμπεργκ, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες, αμυντικά χαφ οι Τσιγγάρας, Σβαμπ, μπροστά τους οι Αν. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Μάρκος Αντόνιο και στην κορυφή της επίθεσης ο Τζίμας.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο ορεξάτοι στο ματς και στο 7’ έχασαν ευκαιρία για να προηγηθούν με τον Σοφιανό, ο οποίος μετά από λάθος του Νάσμπεργκ δεν μπόρεσε σε δύο προσπάθειες να νικήσει τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς!

Ο ΠΑΟΚ σταδιακά ανέβαζε την απόδοσή του και αφού χάθηκαν 2-3 καλές ευκαιρίες, το γκολ ήρθε στο 20’. Σε εκείνο το χρονικό σημείο, μετά από συνδυασμό Ζίβκοβιτς - Σάστρε από τα δεξιά και γύρισμα για τον Τζίμα που νίκησε τον Κατσίκα κάνοντας το 1-0.


Στο 26΄ ο Ζίβκοβιτς μετά από μπαλιά του Μιχαηλίδη σημείωσε το 2-0, φτάνοντας τα 13 γκολ τη φετινή σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις.

Στο 49’ ο Μασκανάκης απέφυγε τον Μάρκος Αντόνιο σούταρε με τη μπάλα να περνάει άουτ, δίπλα από το δεξί δοκάρι μας. Στο 71’ ο Κατσικάς απέκρουσε το πλασέ του Ζίβκοβιτς σε μια καλή στιγμή μας στο ματς.

Στο 82’ ο Αντρέ Ρικάρντο ανέβασε τον δείκτη του σκορ στα επίπεδα του 3-0 με σουτ μετά από γύρισμα του Ράφα Σοάρες, γράφοντας και αυτός το όνομά του στους φετινούς –πολλούς- σκόρερς του ΠΑΟΚ!

Τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Μπράντον να σκοράρει, βρίσκοντας δίχτυα με μακρινό σουτ και λάθος εκτίμηση της φάσης από τον Κατσίκα.



Το τελικό 5-0 διαμορφώθηκε στο 92’ με εξαιρετικό τελείωμα του Κωνσταντέλια, που έβαλε το κερασάκι στην τούρτα στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.

Επόμενος αντίπαλος -και τελευταίο εμπόδιο για την πρόκριση στον τελικό- θα είναι ο Παναθηναϊκός σε διπλά ματς που όπως όλα δείχνουν θα γίνουν σε γεμάτα γήπεδα.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ:
Ζίβκοβιτς (86’ Ταλιχμανίδης), Σάστρε (Μπάμπα 46'), Νάσμπεργκ, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες, Τσιγγάρας, Σβαμπ (62’ Ρικάρντο), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Μάρκος Αντόνιο, Τζίμας (74’ Μπράντον).

Πανσερραϊκός: Κατσίκας, Ντάνκερλουι, Γκοτζαμανίδης, Πεταυράκης, Πηλέας, Mορέιρα, Οικονόμου (61’ Στάικος), Σοφιανός (77’ Μπετανκόρ), Μούργος (61’ Τομάς), Μασκανάκης (61’ Ουάρντα), Άλεξιτς (72’ Μπετανκόρ).

.............................

Ο Χρήστος Ταλιχμανίδης, ήταν συγκινημένος μετά το ντεμπούτο του με τον ΠΑΟΚ, δηλώνοντας πως ήθελε να το απολαύσει και να το χαρεί, όσο γίνεται περισσότερο.


Αναλυτικά όσα είπε:

«Πάντα έχω στο μυαλό μου ότι θα παίξω όταν είμαι δεύτερος. Το βασικό είναι να κερδίζει η ομάδα. Είναι ένα όνειρο που πραγματοποιήθηκε και είναι μια ξεχωριστή στιγμή για εμένα. Ο βασικός στόχος μου ήταν να μην δεχθώ γκολ να το απολαύσω και φυσικά να το χαρώ».

............................. 

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου είδε την ομάδα του να πετυχαίνει άλλη μια μεγάλη σε έκταση νίκη και να περνάει με χαρακτηριστική ευκολία στην ημιτελική φάση του κυπέλλου.

«Η πρόκριση κρίνεται στο δεύτερο παιχνίδι, παρόλο το μεγάλο σκορ υπέρ μας στο πρώτο. Ήθελα να δω θέληση και υπευθυνότητα από τους ποδοσφαιριστές μου, παράγοντας ευκαιρίες, είμαι πολύ ικανοποιημένος από αυτούς», ανέφερε αρχικά μετά το παιχνίδι.

Και συμπλήρωσε: «Είναι σημαντικό να μην δέχεσαι γκολ, το να σκοράρεις σε κάνει να το απολαμβάνεις έχοντας μεγαλύτερο κίνητρο, οι παίκτες μου ήθελα να έχουν τη σωστή προσέγγιση. Χάρηκα όλα τα γκολ, είναι σημαντικό για τον κάθε παίκτη να σκοράρει».

.............................

O βοηθός του Ράζβαν Λουτσέσκου, Παντελής Κωνσταντινίδης βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα ρεβάνς με τον Πανσερραϊκό.

«Αντιμετωπίζουμε ένα ένα τα ματς, όλα έχουν την ίδια βαρύτητα, όλα δίνουν μία πρόκριση ή 3 βαθμούς, δεν αλλάζει κάτι στο σκεπτικό μας. Ακολουθούμε το πρόγραμμα που υπάρχει, μπορούμε ν’ ανταπεξέλθουμε, τα παιδιά είναι έτοιμα», ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο.

Σε ερώτηση για την πολυφωνία των «ασπρόμαυρων» στο σκοράρισμα, ο κ. Κωνσταντινίδης δήλωσε: «Σκοράρουν πολλά παιδιά, είναι δύσκολο για τον αντίπαλο να προβλέψει. Είμαστε απρόβλεπτοι, ελπίζω τα παιδιά να συνεχίσουν έτσι, να υπάρχει πολυφωνία στον τομέα αυτό, δημιουργούμε τεράστια προβλήματα στους αντιπάλους μας».

Κλείνοντας, σε ερώτηση αναφορικά με την επιστροφή του Σαμάτα σε συνδυασμό με την εικόνα του Τζίμα και την ύπαρξη τριών στράικερ στη φαρέτρα του Λουτσέσκου, απάντησε: «Είναι απαιτητικοί οι αγώνες, πάρα πολλά τα παιχνίδια. Ελπίζω φέτος να είναι περισσότερα από τα 59 προ διετίας, μας δίνει ικανοποίηση πως είναι όλοι κοντά μας, περιμένουμε να γυρίσει (σ. σ ο Σαμάτα) για να είναι όλη η ομάδα πανέτοιμη».

..............................

Ο Στέφανος Τζίμας πήρε θέση στο αρχικό σχήμα και κατάφερε να πετύχει ακόμη ένα τέρμα τη φετινή σεζόν, φτάνοντας τα τέσσερα συνολικά έως τώρα σε όλες τις διοργανώσεις.


Αναλυτικά όσα είπε:

«Είμαι χαρούμενος που σκόραρα και βοήθησαν την ομάδα. Όλα τα παιδιά με βοηθάνε και θέλω να συνεχίσω να γίνομαι καλύτερος. Όλα τα παιδιά δουλεύουμε συνολικά μαζί για να πετυχαίνουμε αυτά τα γκολ.

Κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Όλοι παίζουμε σαν ομάδα και σαν σύνολο. Έχουμε ποιοτικό ρόστερ, αλλά η προσέγγιση μας είναι η ίδια. Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι με τον Ατρόμητο και όχι τον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4