Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

28 Ιανουαρίου 2024

Μόνος στην κορυφή με νίκη επί του Παναθηναϊκού (2024)


Σαν σήμερα στις 28/1/2024, για την 20ή αγωνιστική της Super League, o ΠΑΟΚ κέρδισε στην Τούμπα τον Παναθηναϊκό με 2-1...

Ο Λουτσέσκου παρέταξε στο αρχικό σχήμα τον Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Σάστρε, Κουλιεράκη, Κεντζιόρα, Μπάμπα, αμυντικά χαφ τους Οζντόεφ, Μεϊτέ, μπροστά τους τους Τάισον, Μουργκ, Ντεσπόντοφ και στην κορυφή της επίθεσης τον Μπράντον.

Στο πρώτο ημίχρονο έλειψαν οι μεγάλες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, τα πολλά λάθη ήταν το βασικό γνώρισμα της αναμέτρησης, ενώ στο 42ο λεπτό ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε όταν στην κόντρα ο Τάισον βρήκε τον Ντεσπόντοφ και αυτός σκόραρε (εικόνα που ακολουθεί)!

Τέσσερα λεπτά νωρίτερα,ο Κουλιεράκης σκόραρε με κεφαλιά, μετά από φάουλ που εκτέλεσε ο Μουργκ, αλλά το γκολ ακυρώθηκε σαν οφ σάιντ με υπόδειξη του VAR.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Τερίμ έκανε τρεις αλλαγές και στο 51' με ανύπαρκτο πέναλτι ο Μπακασέτας ισοφάρισε σε 1-1. Πραγματικά δεν ξέρουμε τι είδαν ο VARίστας και ο ρέφερι! Ο Τάισον ίσα που άγγιξε τον Μπακασέτα, ο οποίος επιδόθηκε σε πολύ φτηνό θέατρο!

Πέντε λεπτά αργότερα ο Ντεσπόντοφ μετά από εκπληκτική ανάπτυξη του ΠΑΟΚ, σημείωσε το 2-1 (εικόνα που ακολουθεί)! Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν μέτρα στο γήπεδο, ο ΠΑΟΚ είχε τους χώρους για να κλειδώσει το ματς, αλλά στις φάσεις που θα μπορούσε να το κάνει δεν τα κατάφερε!

Στο 86' είχαμε μεγάλη επέμβαση Κοτάρσκι σε τετ α τετ με τον Μλαντένοβιτς και στο 95' το σουτ του Γεντβάι από κοντά πέρασε άουτ! Να σημειωθεί πως ο παίκτης της αθηναϊκής ομάδας θα έπρεπε να είχε αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα που δεν δόθηκε νωρίτερα...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ:
Κοτάρσκι, Σάστρε, Κουλιεράκης, Κεντζιόρα, Μπάμπα, Οζντόεφ (88' Σβαμπ), Μεϊτέ, Ντεσπόντοφ (71' Ζίβκοβιτς), Μουργκ (78' Μάρκος Αντόνιο), Τάισον (71' Κωνσταντέλιας), Μπράντον (88' Τζίμας).

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Βιαγιαννίδης (65' Λημνιός), Ούγκο (46' Μπερνάρ), Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Μπακασέτας, Μαντσίνι (88' Βιλένα), Αϊτόρ (46' Τσέριν), Κώτσιρας, Αράο, Γιερεμέγιεφ (46' Τζούριτσιτς)

...........................

Στη συγκέντρωση που έδειξε ο ΠΑΟΚ παρά το γκολ της ισοφάρισης που δέχτηκε, αλλά και στη σημασία που είχε για τους «ασπρόμαυρους» ποδοσφαιριστές τα όσα συνέβησαν στο Μακεδονία Παλλάς πριν από την αναχώρηση της ομάδας για την Τούμπα, αναφέρθηκε ο Κίριλ Ντεσπόντοφ.

Αρχικά, είπε:

«Δεν μετράει ποιος σκοράρει, αλλά η νίκη. Εάν δεν είχα τους συμπαίκτες μου, όλους τους ανθρώπους του τεχνικού τιμ να με στηρίζουν, μπορεί και να μην είχα καταφέρει τίποτα από όλα αυτά. Ελπίζω να συνεχίσουμε να κάνουμε καλή δουλειά».

Όσον αφορά το αν έχει βρει στον ΠΑΟΚ αυτά που έψαχνε: «Δεν είχα αμφιβολίες στο να έρθω στον ΠΑΟΚ. Έχουμε απίστευτους παίκτες. Ο καθένας βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα, ο προπονητής δίνει σε όλους ευκαιρίες. Έκανα την καλύτερη δυνατή επιλογή με το να έρθω στον ΠΑΟΚ, ήταν η σωστή επιλογή για εμένα και έχω δικαιωθεί πλήρως. Ήταν ακριβώς αυτό που έψαχνα».

Για την εικόνα του αγώνα: «Στα ντέρμπι, ανεξαρτήτως τι συμβαίνει εκτός αγωνιστικού χώρου ή τι αποφάσεις θα πάρει ο διαιτητής, πρέπει πάντα να έχεις καθαρό μυαλό.

Σκόραραν από το πέναλτι, αλλά δεν τα παρατήσαμε. Ήμασταν συγκεντρωμένοι σκοράραμε άμεσα και μάλιστα ένα πολύ όμορφο γκολ. Πιέσαμε, κυκλοφορήσαμε καλά τη μπάλα και φτάσαμε στο γκολ.

Δεν χάσαμε ποτέ τη ψυχραιμία μας και τη συγκέντρωσή μας και αυτό ήταν το κλειδί του σημερινού παιχνιδιού. Ακολουθήσαμε τις οδηγίες του προπονητή και μείναμε προσγειωμένοι».

Όσον αφορά τον Τάισον: «Ο Τάισον αξίζει πολλά. Μου έδωσε δύο ασίστ».

Τέλος, για τον κόσμο είπε:
«Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για τη στήριξη. Δεν το έχω δει ποτέ. Μας βοήθησε πάρα πολύ. Τους θέλουμε να είναι δίπλα μας γιατί παίζουμε για εκείνους. Τους περιμένουμε πίσω στο γήπεδο, είναι ο 12ος μας παίκτης».

...........................

Μετά τον Κιρίλ Ντεσπόντοφ και ο Ντομινίκ Κοτάρσκι αποθέωσε τους φίλους του ΠΑΟΚ για την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν έξω από το Μακεδονία Παλλάς κατά την αναχώρηση της αποστολής για το γήπεδο της Τούμπας.

Ο Κροάτης τερματοφύλακας είπε:

«Ευχαριστώ τους φίλους του ΠΑΟΚ. Ήταν απίστευτο αυτό που έκαναν σήμερα. Το χρειαζόμασταν. Είναι κρίμα να παίζουμε μπροστά σε άδειες εξέδρες. Τους περιμένουμε, τους χρειαζόμαστε».

Όσον αφορά την εικόνα του παιχνιδιού και τη συνέχεια:
«Παίξαμε πολύ καλά και δείξαμε το ομαδικό πνεύμα που έχουμε. Κυριαρχήσαμε και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Εάν το κάνουμε αυτό τότε περιμένω όμορφα πράγματα.

Ας μην είμαστε όμως τόσο χαρούμενοι. Δεν πρέπει να το πανηγυρίσουμε παραπάνω, ήταν απλώς μία νίκη. Κανείς δεν πήρε το τρόπαιο από τα μέσα Ιανουαρίου».

Σχετικά με τη δική του εικόνα: «Χαίρομαι που δίνω και εγώ πράγματα στην ομάδα. Είναι η ιδιαιτερότητα της θέσης. Εάν δεχτείς το γκολ, το δέχεσαι. Εάν κάνεις την απόκρουση τότε όλα είναι οκ. Όλοι όμως παίζουμε καλά. Δεν αισθάνομαι ότι έκανα κάτι διαφορετικό».

...........................

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι, ο Ράζβαν Λουτσέσκου υπογράμμισε ότι περιμένει πώς και πώς την επιστροφή των φιλάθλων στην Τούμπα, εξάροντας τη συμβολή τους στην ψυχολογική ανάταση των παικτών του κατά την παρουσία τους στο «Μακεδονία Παλλάς».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το αν ο ΠΑΟΚ αγχώθηκε: «Η αλήθεια είναι ότι χάσαμε κάποιες ευκαιρίες, αυτό μπορεί να συμβεί. Δεν έχει να κάνει με το ότι ήταν ντέρμπι. Δημιουργήσαμε περισσότερες ευκαιρίες απέναντι σε μία καλή ομάδα. Το σημαντικό είναι ότι κερδίσαμε ένα παιχνίδι όχι απλά απέναντι σε μία ομάδα αλλά και απέναντι σε έναν διαιτητή».

Για την κίνησή του φιλώντας τον Τάισον μετά το δεύτερο γκολ:
«Πρώτα απ' όλα φίλησα τον Τάισον για τις ενέργειες που έκανε. Δεύτερον ήταν απογοητευμένος από την απόφαση του διαιτητή (σ.σ για το πέναλτι στον Μπακασέτα). Έλεγε ότι δεν είναι δυνατόν να είναι πέναλτι. Όσον αφορά τον Ντεσπόντοφ έχει βελτιωθεί αρκετά, μας βοηθά στο τακτικό κομμάτι και τώρα είναι πάρα πολύ χρήσιμος. Mπορεί σε άλλο παιχνίδι να είναι κάποιος άλλος. Η σεζόν βρίσκεται στα μισά της, έχουμε αρκετά παιχνίδια και θα χρειαστούμε τους παίκτες να είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή για να μπορέσουν να βοηθήσουν».

Για τη διαιτησία: «Αρχικά δίνεται ένα πέναλτι που δεν είναι, όπως αυτό που τους δόθηκε με τον Ατρόμητο. Ο τρόπος που σφύριζε κάποια φάουλ, ο Γέντβαι θα έπρεπε ν' αποβληθεί δις σήμερα, στο τέλος θα μπορούσε να είχε σκοράρει και ο Παναθηναϊκός να ισοφάριζε. Δεν καταλαβαίνω τι κάνουν, τι προσπαθούν. Πώς μπορεί ένας διαιτητής να έρχεται από το εξωτερικό έχοντας αυτή τη διαιτησία; Είναι πρώτη φορά που υπάρχουν εκπαιδευμένοι παίκτες στην ομάδα όπως ο Τάισον και ο Μουργκ, να βγαίνουν αλλαγή και να λένε ότι αυτό που γινόταν στο γήπεδο δεν είχε καμία λογική. Έχουμε την αίσθηση της κακής διαιτησίας».

Για την απόφασή του ν' αντικαταστήσει τους Ντεσπόντοφ - Τάισον: «Ξέραμε ότι έχουν κάποια μικρά προβλήματα, ο Ντεσπόντοφ είχε κράμπες, ο Τάισον θα μπορούσε να συνεχίσει 10 με 15 λεπτά ακόμη. Έχουμε παίκτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά, η δύναμη ενός συνόλου είναι να υπάρχουν παίκτες για να δώσουν φρεσκάδα και ώθηση όταν το χρειάζεται».

Για το αν αισθάνεται χαρούμενος που έχει λύσεις στον πάγκο, την άφιξη του Γιόνι και αν υπάρχει κάτι άλλο μετεγγραφικά:
«To πιο σημαντικό είναι η δουλειά, βρήκαμε ισορροπία και χημεία μεταξύ μας, έχουμε 4 επιλογές στους μεσοεπιθετικούς και άλλες 4 στον κεντρικό άξονα. Ανακαλύψαμε μία θέση για τον Μάρκος Αντόνιο πίσω από τον επιθετικό. Τον κράτησε πίσω ένας τραυματισμός, θα πρέπει να πάρει ξανά χρόνο, να παίξει ώστε να φτάσει στο επίπεδο που θέλουμε. Είναι πάρα πολύ σημαντικό. Βγάλαμε σειρά αγώνων χωρίς τους Εκόνγκ-Σαμάτα, ο πρώτος κάνει καλό τουρνουά. 
 
Το αποτέλεσμα κρίνεται από τους παίκτες που τελειώνουν ένα παιχνίδι, αν η ομάδα προηγείται στο σκορ πρέπει να εξασφαλίσουν το αποτέλεσμα, αν είναι πίσω πρέπει να γυρίσουν την κατάσταση. Στο ματς με την Αμπερντίν οι αλλαγές βοήθησαν για να κερδίσουμε το παιχνίδι, αυτές οι καταστάσεις δείχνουν ότι υπάρχει βαθιά ριζωμένη δουλειά στην ομάδα. Σίγουρα αυτό που φέρνουμε στην ομάδα είναι αυτό που χρειαζόμαστε. Αν η μεταγραφική περίοδος μπορεί να μας προσφέρει ένα δώρο, έναν παίκτη με διαφορετική ποιότητα καλώς, αν όχι δεν θα πάρουμε».

Για την απουσία των φιλάθλων από τα παιχνίδια και το μπουστάρισμα των οπαδών του ΠΑΟΚ πριν το παιχνίδι σήμερα: «Η αλήθεια είναι ότι θα ήταν πιο εκρηκτική η ατμόσφαιρα, η πίεση που βάζουν στον αντίπαλο και η ενέργεια που μεταφέρουν στη δική μας ομάδα θα έκανε το ματς τελείως διαφορετικό. Περιμένουμε πώς και πώς να επιστρέψουν για να μας δώσουν ώθηση. 
 
Τα πράγματα ήταν απίστευτα στο ξενοδοχείο, σε όλον τον κόσμο μόνο στη Θεσσαλονίκη μπορούν να συμβούν αυτά τα πράγματα. Και ναι, φανταστείτε τι συναίσθημα και κίνητρο θα έδινε η παρουσία των φιλάθλων στους ποδοσφαιριστές. Σήμερα δεν ήταν ένα εύκολο παιχνίδι απέναντι σε μία ομάδα που απέκλεισε τον Ολυμπιακό στο κύπελλο, η ΑΕΚ πήρε ισοπαλία στο τελευταίο λεπτό. Η σημερινή παρουσία των ποδοσφαιριστών μας ήταν τοπ επιπέδου».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4