Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

17 Ιανουαρίου 2024

Από ντόρτι σε ... ντόρτι ο ΠΑΟΚ! (2024)


Σαν σήμερα στις 17/1/2024, για το πρώτο παιχνίδι της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος, ο ΠΑΟΚ κέρδισε εκτός έδρας τον Πανσερραϊκό με 0-4 ...

Ο Λουτσέσκου παρέταξε στο αρχικό σχήμα τον Ζ. Ζίβκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Σάστρε, Μιχαηλίδη, Νάσμπεργκ, Ράφα Σοάρες, αμυντικά χαφ τους Σβαμπ, Τσιγγάρας, μπροστά τους τους Κωνσταντέλια, Μάρκος Αντόνιο, Αν. Ζίβκοβιτς και στην κορυφή της επίθεσης τον Μπράντον...

Η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού ανήκε στους γηπεδούχους, όταν στο 7' ο Ζ. Ζίβκοβιτς έκανε μεγάλο λάθος, αλλά ευτυχώς ο Μούργος γλίστρησε και έχασε τον έλεγχο της μπάλας. 
 
Στο επόμενο λεπτό το σκορ άνοιξε για τον ΠΑΟΚ με κεφαλιά του Νάσμπεργκ. Προηγήθηκε κόρνερ του Αν. Ζίβκοβτς, κεφαλιά του Μπράντον, απέκρουσε ο Κατσικάς και ο Νάσμπεργκ με νέα κεφαλιά σκόραρε.

Στο 22' ο Σάστρε με σουτ από τη γωνία της μικρής περιοχής -μετά από μπαλιά του Ζίβκοβιτς- σημείωσε το 0-2, σκορ με το οποίο οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, καθώς στο 39' ο Ζ. Ζίβκοβιτς σταμάτησε το σουτ του Μασκανάκη στην καλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων ως εκείνη τη στιγμή στο ματς...

Στο 57' δόθηκε πέναλτι για τον ΠΑΟΚ σε ανατροπή του Μπράντον από τον Ντάνκερλουϊ. Το εκτέλεσε ο Μπράντον, απέκρουσε ο Κατσίκας πέφτοντας στην αριστερή του γωνία...

Στο 69' ο Μάρκος Αντόνιο χρίστηκε σκόρερ με ωραίο τελείωμα, μετά από μπαλιά του Κωνσταντέλια, για να διαμορφωθεί το τελικό 0-4 στο 78' από τον Αν. Ζίβκοβιτς με σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή!

Οι συνθέσεις:

Πανσερραϊκός:
Κατσίκας, Ντάνκερλουϊ, Διαμαντής (61' Μπέργκστρεμ), Θυμιάνης, Πηλέας, Μορέιρα (61' Στάικος), Οικονόμου, Σοφιανός (46' Ουάρντα), Μασκανάκης, Μούργος (75' Τομάς), Γούλερι (61' Μπετανκόρ).

ΠΑΟΚ: Ζ. Ζίβκοβιτς, Σάστρε (82' Κεντζιόρα), Νάσμπεργκ, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ (82' Μεϊτέ), Τσιγγάρας (70' Τάισον), Αν. Ζίβκοβιτς (82' Μουργκ), Μάρκος Αντόνιο, Κωνσταντέλιας, Μπράντον (70' Τζίμας).

................................

Ευχαριστημένος από την εμφάνισή του που συνδυάστηκε την ευρεία νίκη του ΠΑΟΚ επί του Πανσερραϊκού και τον ίδιο σκόρερ μεταξύ άλλων εμφανίστηκε ο Ιβάν Νάσμπεργκ.

«Δουλεύουμε στις στατικές φάσεις, όταν έρχεται η ευκαιρία είμαστε πάντα εκεί έχοντας τη δυνατότητα να βάζουμε πολλά γκολ. Είμαι πολύ χαρούμενος για τη νίκη και για το ότι σκόραρα. Η μόνη μου δουλειά είναι να βοηθώ την ομάδα, αγωνιζόμαστε σε τρεις διοργανώσεις και όλοι χρειάζονται και θα παίξουν. Εγώ θα βοηθήσω όσες φορές με χρειαστεί ο προπονητής», δήλωσε o Νορβηγός στόπερ του ΠΑΟΚ για να προσθέσει:

«Είναι η νοοτροπία να βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, δεν χρειάζεται να σκεφτόμαστε πάρα πολύ, μας απασχολεί η νίκη και στο τέλος θα δούμε τι καταφέραμε και τι όχι».

................................

Αφοσιωμένοι στο πλάνο του προπονητή σε κάθε ματς χωρίς να κοιτάζουν τον αντίπαλο ή την έκταση του σκορ είναι οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Χάρης Τσιγγάρας μετά τη νίκη επί του Πανσερραϊκού για το κύπελλο.

«Εμείς σε κάθε ματς έχουμε το δικό μας πλάνο, ξέρουμε ακριβώς τι πρέπει να κάνουμε. Ο αντίπαλος θα δημιουργήσει ευκαιρίες εμείς κρατήσαμε το μηδέν, βάλαμε πολλά γκολ, είχαμε ευκαιρίες και για άλλα. Τώρα κοιτάζουμε το ματς του σαββατοκύριακου (σ.σ εκτός με τον Βόλο)», δήλωσε μετά το παιχνίδι ο Χαλκιδικιώτης χαφ του «Δικεφάλου», για να προσθέσει:

«Δεν μετράμε καθόλου γκολ, κρατάμε πάντα το μηδέν και έχουμε ευκαιρίες, έχουμε την ικανότητα με καλούς ποδοσφαιριστές και καλά τελειώματα να σκοράρουμε αρκετά. Εμείς πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας με συγκέντρωση. Ζούμε για τη στιγμή και βλέπουμε ένα ένα τα παιχνίδια, όταν έρθει η στιγμή για το άλλο παιχνίδι θα το δούμε με σοβαρότητα προσπαθώντας να κερδίσουμε με το ίδιο σκορ και ακόμη παραπάνω».

...................................

Ικανοποιημένος για την επιβλητική νίκη με σκορ 4-0 στην έδρα του Πανσερραϊκού, δήλωσε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ράζβαν Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος τεχνικός στάθηκε στα δυο γκολ της ομάδας του πριν το ημίχρονο, ενώ αναφέρθηκε και στο τακτικό κομμάτι κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Aναλυτικά όσα δήλωσε στην συνέντευξη τύπου:

Τι είναι αυτό που κρατάει περισσότερο: «Το αποτέλεσμα. Γιατί μας επιτρέπει να κάνουμε ένα τεράστιο βήμα προς τον στόχο μας, που είναι η πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού. Το δεύτερο ήταν πως οι παίκτες έδειξαν υπευθυνότητα, σοβαρότητα και το σωστό κίνητρο, παρά το ότι ο Πανσερραϊκός έχασε σημαντικές ευκαιρίες στο ξεκίνημα. Όταν είσαι συγκεντρωμένος, ταπεινός και υπεύθυνος, αυτός είναι ο τρόπος που πρέπει να προσεγγίζεις τα παιχνίδια, όπως προσεγγίσαμε το σημερινό».

Για τον Λύρατζη: «Τι να σχολιάσω; Ήθελε να πάει να παίξει, είχε αυτή τη δυνατότητα, προσωπικά θα προτιμούσα να έμενε εδώ».

Για τον Πανσερραϊκό και αν μπορεί να μείνει στην κατηγορία, φέτος και πολλά χρόνια: «Είναι μία από τις ομάδες που έχει δυνατότητες και τη σωστή νοοτροπία, επιθετικότητα, τρέχει πολύ, μια ομάδα που δεν αφήνει τον αντίπαλο να παίξει εύκολα. Αν αναλύσεις τα αποτελέσματα του Πανσερραϊκού, ακόμα και κόντρα σε μεγαλύτερους αντιπάλους, είτε πήρε αποτέλεσμα είτε έχασε δύσκολα. Είμαι σίγουρος, δεν έχω αμφιβολίες, πως θα μείνει στην κατηγορία και ίσως τερματίσει ψηλά».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4