Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

26 Οκτωβρίου 2023

Επική ανατροπή στο Αμπερντίν (2023)


Σαν σήμερα στις 26/10/2023, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας την Αμπερντίν, για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Conference League...

Ήταν ένα παιχνίδι στο πρώτο μέρος του οποίου ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος, είχε τον έλεγχο, και τις ευκαιρίες, με τους Σβαμπ και Κωσνταντέλια να μην βρίσκουν το γκολ.

Με την έναρξη της επανάληψη, η Αμπερντίν, η οποία στο πρώτο ημίχρονο δεν απείλησε σε κανένα σημείο, βρέθηκε στο 58′ να προηγείται με δύο γκολ. Στο 50′ ο Μιόφσκι μετά από φάση διάρκειας νίκησε εξ επαφής τον Κοτάρσκι για το 1-0 και στο 58′ ο Πολβάρα βγήκε στην κόντρα και έκανε το 2-0.

O Ράζβαν Λουτσέσκου έριξε στο παιχνίδι τους Σαμάτα, Οζντόεφ και Μπάμπα και στη συνέχεια τον Ντεσπόντοφ κι άλλαξε την εικόνα του αγώνα. Ο Δικέφαλος έκλεισε την Αμπερντίν στα καρέ της και κατάφερε να φτάσει σε μια επική ανατροπή.

Αρχικά ο Ντεσπόντοφ πήρε την ασίστ από τον Κωσνταντέλια και μείωσε στο 73′. Στο 84' ο Κουλιεράκης έκανε τη σέντρα, η μπάλα έφτασε στα πόδια του Βιεϊρίνια κι αυτός χωρίς να το σκεφτεί ιδιαίτερα εκτέλεσε για το 2-2.

Ο ΠΑΟΚ στην τελευταία φάση του αγώνα κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Οζντόεφ εντός περιοχής, ο Σβαμπ ήταν ψύχραιμος από τα 11 βήματα κι έδωσε το σύνθημα για ένα ασπρόμαυρο πάρτι μέσα στο Αμπερντίν.

Δείτε στιγμιότυπα από το παιχνίδι ΕΔΩ.

Οι συνθέσεις:

Αμπερντίν:
Ρόος, Ρούμπεζιτς, Γκάρτενμαν, Γένσεν, Ντέβλιν, Μακένζι, Πόλβαρα (Χέιζ 72'), Σίνι, Μπάρον (Κλάρκσον 72'), Μαγκράθ, Μιόφσκι (Λόπες 72').

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ράφα Σοάρες (Μπάμπα 63'), Κουλιεράκης, Εκόνγκ, Βιεϊρίνια, Σβαμπ, Τσιγγάρας (Οζντόεφ 63'), Κωνσταντέλιας, Αν.Ζίβκοβιτς, Τάισον ( Ντεσπόντοφ 73'), Μπράντον ( Σαμάτα 63').

.........................................

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου παραχώρησε δηλώσεις και στάθηκε στην ανωτερότητα και την επιμονή του ΠΑΟΚ για τη νίκη.

Αναλυτικά:

Για τη νίκη του ΠΑΟΚ: «Συγγνώμη που σας το λέω, αλλά κερδίσαμε γιατί αξίζαμε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Παίξαμε πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο, ελέγχοντας το εντελώς και φτιάχνοντας μεγάλες ευκαιρίες για να βάλουμε πρώτοι γκολ.

Κυριαρχούσαμε στο παιχνίδι χωρίς να αφήσουμε τον αντίπαλο να δείξει τα καλά του στοιχεία. Είχαμε δέκα λεπτά τρέλας στο δεύτερο ημίχρονο και έγινε το 2-0. Ήταν η τρέλα που μας κόστισε αλλά ταυτόχρονα, δεν τα παρατήσαμε και επιστρέψαμε στο ματς με τεράστια πίστη και αυτοπεποίθηση. Πίστη ότι μπορούσαμε να πάρουμε την νίκη και στο τέλος τα καταφέραμε

Εκτός από τα γκολ που πετύχαμε, είχαμε άλλες δύο ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος. Εν τω μεταξύ, ο αντίπαλος σε όλο το ματς ήταν σε μια κατάσταση που περίμενε το λάθος από εμάς».


Για τις αποφάσεις του διαιτητή και το πέναλτι που ζήτησε η Αμπερντίν: «Αν ο VAR δεν κάλεσε τον διαιτητή σημαίνει, πως δεν υπάρχει πέναλτι. Αν τον καλούσε, τότε θα ήταν πέναλτι. Στην δική μας περίπτωση, τον κάλεσε να δει την φάση και αποφασίστηκε ότι υπήρχε παράβαση και δόθηκε το πέναλτι. Αν θέλετε να μπείτε σε αυτό το είδος ομιλίας περί διαιτησίας, δεν υπάρχει λόγος να το συζητάμε. Αν θέλετε να μιλήσουμε για ποδόσφαιρο, αυτό που ισχύει είναι ότι υπήρχε μια ομάδα που ήταν εντελώς ανώτερη από την άλλη και αυτή ήταν ο ΠΑΟΚ, χωρίς καμιά αμφιβολία».

..........................................

Ο Στέφαν Σβαμπ κατάφερε να δώσει τη νίκη στον ΠΑΟΚ απέναντι στην Αμπερντίν, με τον Αυστριακό μέσο να κάνει λόγο πως έζησαν μια ονειρεμένη βραδιά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το αν είναι μια βραδιά που δεν θα ξεχάσει: «100% είναι ένα μαγικό βράδυ για εμάς, θέλαμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς μαζί με τον κόσμο μας».

Για το τι σκεφτόταν πριν την εκτέλεση του πέναλτι: «Είναι μια κατάσταση στην οποία πολλά μπορείς να χάσεις, γιατί όλοι περιμένουν να σκοράρεις. Εγώ από την πλευρά μου προσπάθησα να είμαι ήρεμος, να μην σκέφτομαι τίποτα άλλο και ότι πρέπει να σκοράρω αυτό το τέρμα. Κατάφερα να το εκτελέσω σωστά, σκόραρα και πάμε παρακάτω».

Για το αν έχει τελειώσει η πρόκριση: «Τώρα οι παλμοί είναι ψηλά, είναι πολύ έντονα τα συναισθήματα μετά από τέτοια νίκη, αλλά σίγουρα δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα στον όμιλο. Η πρόκριση είναι ακόμα ανοιχτή, υπάρχει ακόμα και το παιχνίδι με την Άιντραχτ, στο οποίο ξέρουμε πως είμαστε ικανοί να τα καταφέρουμε, αλλά σίγουρα υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος στον όμιλο».

.....................................

Στον χαρακτήρα της ομάδας και την προσωπικότητα των παικτών στάθηκε ο Αντρέ Βιεϊρίνια που μίλησε για την επική ανατροπή του ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το γκολ του: «Εμείς θέλουμε να διεκδικήσουμε τα πάντα. Δεν κοιτάμε τους αριθμούς. Είναι μόνο νούμερα. Είμαι χαρούμενος που βοήθησα την ομάδα μου να κερδίσει. Δείξαμε ξανά πως θα παλεύουμε μέχρι το τέλος. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, με δύο διαφορετικά ημίχρονα. Θα μπορούσαμε να σκοράρουμε στο πρώτο. Με δικά μας λάθη μείναμε πίσω στο σκορ στο δεύτερο, αλλά δεν το βάλαμε κάτω και ανατρέψαμε το σκορ».

Και πρόσθεσε:
«Στο πρώτο ημίχρονο ο Κωνσταντέλιας είχε δύο φάσεις που θα μπορούσαμε να σκοράρουμε. Δεν μου άρεσε αυτό που έκανε στη φάση με το δοκάρι γιατί θα έπρεπε να βάλει γκολ (γέλια). Εντάξει, σαφώς και μου άρεσε. Είχαμε πίστη και το δείξαμε. Αυτό είναι που έχει αλλάξει στην ομάδα. Έχουμε έμπειρους παίκτες με προσωπικότητα και παλεύουμε μέχρι το τέλος».


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4