Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

22 Οκτωβρίου 2023

Τρίποντο με γκολάρες του Οζντόεφ! (2023)


Σαν σήμερα στις 22/10/2023, o ΠΑΟΚ κέρδισε στην Τούμπα τον Ατρόμητο με 2-0, για την 8η αγωνιστική της Super League της περιόδου 2023-2024...

Μπροστά σε 18.000 θεατές, ο Λουτέσκου παρέταξε στο αρχικό σχήμα τον Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Μπάμπα, Κεντζιόρα, Νάσμπεργκ, Σάστρε, αμυντικά χαφ τους Οζντόεφ, Μέϊτέ, μπροστά τους τους Ντεσπόντοφ, Μουργκ, Τάισον και στην κορυφή της επίθεσης τον Σαμάτα.

Ο ΠΑΟΚ απείλησε για πρώτη φορά στο 9
ο λεπτό, όταν σωστά δόθηκε έμμεσο σε γύρισμα του Κεσχρίντα στον τερματοφύλακα. Η φάση έγινε λίγο έξω από την μικρή περιοχή και πλάγια, αλλά το σουτ του Τάισον, το απομάκρυνε αμυντικός.

Στη συνέχεια η ομάδα μας είχε κατοχή μπάλας, αλλά αυτή δεν μεταφράστηκε σε καθαρή ευκαιρία στο πρώτο 25λεπτο του αγώνα. Σε εκείνο το χρονικό σημείο, το σουτ του Σάστρε το απέκρουσε σε κόρνερ ο Τσιντώτας. Το σκηνικό επαναλήφθηκε και στο 43' με την ίδια κατάληξη!

Ένα λεπτό αργότερα το σκορ άνοιξε, όταν ο Ντεσπόντοφ εκτέλεσε κόρνερ και με καρφωτή κεφαλιά ο Οζντόεφ (έμοιαζε με σουτ), έγραψε το 1-0!

Στο 51ο λεπτό σημειώθηκε το 2-0 και πάλι από τον Οζντόεφ, που βρήκε δίχτυα με ανάποδο ψαλίδι. Προηγήθηκε σουτ του Τάισον που αποκρούστηκε πάνω (;) στη γραμμή, και στη συνέχεια ο Οζντόεφ σκόραρε εντυπωσιακά!

Οι φιλοξενούμενοι εγκατέλειψαν την αμυντική τακτική, είχαν μια δυο καλές στιγμές στο παιχνίδι, με τον Κοτάρσκι όποτε χρειάστηκε να είναι εκεί. 
 
Να σημειωθεί πως ακυρώθηκαν δύο γκολ που πέτυχε ο ΠΑΟΚ, το ένα ο Οζντόεφ (δόθηκε οφ σάιντ στον Σαμάτα) και το άλλο ο Μπράντον με κεφαλιά (θεωρήθηκε ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή του πλαγίου στο ξεκίνημα της φάσης).

Πλέον ακολουθούν δύο δύσκολα παιχνίδια, ένα την Πέμπτη στο Αμπερντίν και ένα την επόμενη Κυριακή στη Νέα Φιλαδέλφεια...

Δείτε στιγμιότυπα από το παιχνίδι ΕΔΩ

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ:
Κοτάρσκι, Σάστρε (83' Βιεϊρίνια ), Νάσμπεργκ, Κεντζιόρα, Μπάμπα, Οζντόεφ (76' Σβαμπ), Μεϊτέ, Ντεσπόντοφ (69' Ζίβκοβιτς), Τάισον, Μουργκ (69' Κωνσταντέλιας), Σαμάτα (76' Μπράντον).

Ατρόμητος: Τσιντώτας, Κεσχρίντα, Τσακμάκης (54' Γιουμπιτάνα), Τζαβέλλας, Ιμερέκοφ, Ντε Μποκ (76' Αθανασίου), Γκονζάλεθ (70' Έρλινγκμαρκ), Κουντέ (70' Κουέν), Καμαρά, Βέργος (76' Αντζιέλσκι), Βαλένσια.

.............................

Την αυτοπεποίθηση των ποδοσφαιριστών και τη διαχείρισή της συμμετοχής τους προκειμένου όλοι να αισθάνονται σημαντικοί για την ομάδα όντας σε θέση να προσφέρουν κάθε στιγμή ξεχώρισε ο Ραζβάν Λουτσέσκου μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ατρομήτου.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τα γκολ του Οζντόεφ, τα κόρνερ του Ντεσπόντοφ και την εικόνα της ομάδας:
«Έχουμε βελτιωθεί στις καταστάσεις με τις στατικές φάσεις, είναι μέρος της προόδου μας ως ομάδα. Παίζουμε με αυτό τον τρόπο, θέλουμε ο ένας από τους χαφ και να εκτελέσει και να δημιουργήσει, κάποιες φορές το καταφέρνει κάποιες όχι. Για τον Ντεσπόντοφ, αν έχουμε ένα καλό χτύπημα είναι 80% γκολ και σήμερα είχε καλά χτυπήματα. Πιθανόν να υπερβάλλω λίγο με το ποσοστό, αλλά όταν υπάρχει ένα καλό χτύπημα σίγουρα είναι πρόβλημα για τους αμυντικούς.

Χάσαμε κάποιες μπάλες που δεν δείξαμε υπευθυνότητα στα τελευταία 25 μέτρα. Δεν χειριστήκαμε καλά και όπως θα ήθελα τα τελευταία λεπτά του αγώνα. Το να πάρεις κάποιες αποφάσεις που δεν είναι κατάλληλες, δημιουργεί έναν κίνδυνο. Βάλαμε ένα γκολ που ακυρώθηκε, ένα πέναλτι που μπορεί να ήταν μπορεί και να μην ήταν. Δεν είμαι ικανοποιημένος από την διαχείριση της ομάδας στο τελευταίο κομμάτι».

Για τους ένδεκα διαφορετικούς σκόρερ στα 16 πρώτα ματς της σεζόν:
«Για μένα και για εμάς για την ομάδα όλη, είναι σημαντικό ο κάθε παίκτης να δείχνει αυτή την σωστή νοοτροπία. Είδαμε σήμερα ότι ο Σάστρε έφτασε κοντά στο να σκοράρει, όταν χάνουμε την μπάλα πρέπει να είμαστε aggressive και να κερδίσουμε γρήγορα την κατοχή. Θέλω να σκοράρει η ομάδα ένα γκολ παραπάνω από τον αντίπαλο, δεν με ενδιαφέρει ποιος θα το βάλει. 
 
Η δουλειά που ζητάμε από τους επιθετικούς μας είναι πολύ μεγάλη, όχι μόνο για την ανάπτυξη αλλά σε όλους τους τομείς και στο αμυντικό κομμάτι. Να καλύψουν παίκτες που δεν είναι στην θέση που πρέπει για παράδειγμα. Δεν θα πω ο Κοτάρσκι αλλά θα πω τους αμυντικούς, τους μέσους ή στους επιθετικούς. Δεν έχει σημασία ποιος το βάζει, αλλά να το βάζει. Ένα 3-0 στο 20ό λεπτό σίγουρα θα ήταν καλύτερο για να μην έχουμε προβλήματα με την... καρδιά μας».

Για το αν αυτό το διάστημα είναι το πιο σημαντικό με τα σερί παιχνίδια - ντέρμπι στο πρωτάθλημα:
«Υπάρχει παιχνίδι με την Αμπερντίν την Πέμπτη, δεν χρειάζεται να πάμε τόσο μακριά. Από το ένα παιχνίδι στο άλλο υπάρχουν διαφορές. Είναι δυο σημαντικά κομμάτια επιλογής των παικτών. Το πρώτο είναι η αυτοπεποίθηση που έχουν οι ίδιοι, μέσα από τους αγώνες και μέσα από τις προπονήσεις. 
 
Αν είναι καλές οι προπονήσεις τότε υπάρχει η βελτίωση της ομάδας. Κάνουμε αλλαγές από αγώνα σε αγώνα για να διατηρήσουμε ψηλά τα επίπεδα φρεσκάδας στην ομάδα, αυτό σημαίνει καλύτερες αντιδράσεις και αξιολογήσεις μέσα στο γήπεδο. Αυτό ωφελεί μακροπρόθεσμα το γκρουπ του να παίζουν όλοι και να γίνονται όλοι σημαντικοί».

Για την αλλαγή τέσσερις φορές στο περιβραχιόνιο και το αν υπάρχει κάποιο πρωτόκολλο: «Έχουμε αυτούς τους τέσσερις αρχηγούς, συν τον Τσιγγάρα. Υπάρχει μια ιεραρχία στην ομάδα, σε ό,τι αφορά τους αρχηγούς. Ανάλογα με το ποιος είναι στο γήπεδο παίρνει το περιβραχιόνιο. Πρώτος είναι ο Βιεϊρίνια, μετά είναι ο Αντρίγια, ο Σβαμπ και ο Τάισον. Ο Τσιγγάρας εκπροσωπεί τους Έλληνες παίκτες ως αρχηγός και τους παίκτες που βγήκαν από την ακαδημία της ομάδας που δείχνουν τόσο μεγάλο επαγγελματισμό».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4