Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

05 Οκτωβρίου 2023

Τεράστια νίκη στο φινάλε του αγώνα! (2023)


Σαν σήμερα στις 5/10/2023, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, για τη 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Conference League...

Μπροστά σε περισσότερους από 25.000 θεατές, ο ΠΑΟΚ έκανε το 2/2 και βρίσκεται πλέον μόνος του στην κορυφή του ομίλου μας!

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε στο αρχικό σχήμα τον Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Μπάμπα, Εκόνγκ, Κουλιεράκη, Βιεϊρίνια, αμυντικά χαφ τους Οζντόεφ, Μεϊτέ, μπροστά τους τους Τάισον, Μουργκ, Ζίβκοβιτς και στην κορυφή της επίθεσης τον Αλί Σαμάτα.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο 7' με τον Ενκουνκού ν' αστοχεί από πλάγια θέση και στο 15' ακυρώθηκε με υπόδειξη του VAR το γκολ που σημείωσε ο Σαμάτα, σε μια πολύ οριακή φάση.

Με τον Ιταλό ρέφερι να χαρίζει τη μία κίτρινη μετά την άλλη στους Γερμανούς, ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 28'. Ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε όμορφα το φάουλ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και πλάγια, με την μπάλα να αναπαύεται στα δίχτυα του Τραπ!

Στο 37' ο Κοτάρσκι απέκρουσε δύσκολα το σουτ του Σκίρι και τέσσερα λεπτά αργότερα το σουτ του Οζντόεφ πέρασε άουτ!

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ έδειξε διάθεση να διαχειριστεί το υπέρ του σκορ, μεσοεπιθετικά δεν απειλήσαμε την Άιντραχτ, η οποία βρήκε φάσεις και πλησίασε στην ισοφάριση με την κεφαλιά του Μαρμούς στο 54' και το σουτ του ίδιου στο 62'.

Στο 69' ο Μαρμούς εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Κουλιεράκη και πέτυχε το 1-1, ενώ στο 83' μετά από εκτέλεση φάουλ του Σαΐμπι η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι μας, με τον Κοτάρσκι να βρίσκει νωρίτερα την μπάλα, αλλάζοντας την πορεία της τόσο ... όσο!

Και εκεί που ο ΠΑΟΚ φάνηκε να έχει ξεμείνει από δυνάμεις, στο 92' ο Κουλιεράκης πέτυχε το πολύτιμο γκολ, γράφοντας το 2-1. Μετά το τέλος του παιχνιδιού, υπήρξε ένταση μεταξύ των παικτών και ο Ιταλός ρέφερι έδειξε την κόκκινη κάρτα στους Μεϊτέ και Τραπ. 

Δείτε στιγμιότυπα από το παιχνίδι ΕΔΩ.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ:
Κοτάρσκι, Μπάμπα, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Βιεϊρίνια, Οζντόεφ (68' Σβαμπ), Μεϊτέ (77' Τσιγγάρας), Αν. Ζίβκοβιτς, Τάισον (77' Ντεσπόντοφ), Μουργκ (68' Κωνσταντέλιας), Σαμάτα (85' Μπράντον).

Άιντραχτ:
Τραπ, Τούτα, Κοχ, Πάτσο, Κνάουφ, Λάρσον (90' Χασέμπε), Σκίρι, Ενκουνκού (46' Μπούτα), Χάουγκε (61΄Εμπίμπε), Σαΐμπι (90' Φέρι), Μαρμούς (75' Ενγκάναμ).

...................................

Με το «χρυσό» γκολ του Κουλιεράκη στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο ΠΑΟΚ πήρε ένα σπουδαίο ευρωπαϊκό τρίποντο επικρατώντας με 2-1 της Άιντραχτ Φρανκφούρτης στην Τούμπα.

Ο νεαρός διεθνής αμυντικός του Δικεφάλου, λίγο νωρίτερα από το λάθος του έδωσε τη δυνατότητα στους Γερμανούς να ισοφαρίσουν, όμως ούτε ο ίδιος, ούτε οι συμπαίκτες του το έβαλαν κάτω.

Ο Κουλιεράκης σε δηλώσεις του είπε:

«Ήταν ένα καλό παιχνίδι για εμάς. Ένιωθα καλά, λάθη συμβαίνουν και έτυχε σε μένα. Δεν έμεινα εκεί. Συνεχίσαμε αντιδράσαμε και στο τέλος διορθώσαμε το λάθος.

Ήμασταν μαχητικοί όπως σε όλα τα ματς φέτος. Είμαστε πολύ οργανωμένοι. Όλο το ματς πήγε καλά νομίζω, πέρα από το λάθος, το ξεπεράσαμε και αντιδράσαμε.

Είμαστε σε έναν καλό δρόμο για την πρόκριση και την πρωτιά. Υπάρχουν άλλα 4 ματς θα τα δούμε το καθένα ξεχωριστά και θα παλέψουμε.

Επειδή είχε το ματς χρόνο και πατούσαμε καλά, απλά συνέχισα. Λέγαμε "πάμε δεν έγινε τίποτα" κι αυτό με βοήθησε.

Στη φάση που πέτυχα το γκολ, ήμουν αποφασισμένος ότι μόνο έτσι θα διόρθωνα το λάθος μου. Είπα στον Τσιγγάρα να μου κάνει μπλοκ, δημιουργήσαμε τη φάση ομαδικά και ήρθε το γκολ.

Όταν άκουσα τον κόσμο ήταν ιδιαίτερη στιγμή. Ήταν τιμή μου και μακάρι να έρθουν κι άλλες τέτοιες στιγμές. Με τον προπονητή κάναμε μια αγκαλιά. Όλοι ήταν κοντά μου».

..................................

Πεπεισμένος πως ο χρόνος λειτουργεί υπέρ του ΠΑΟΚ εμφανίστηκε ο Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος αποθέωσε με τον τρόπο τους Βιεϊρίνια, Κουλιεράκη και Κοτάρσκι ενώ στάθηκε στο σκηνικό έντασης με τους Γερμανούς στο φινάλε της αναμέτρησης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής του ΠΑΟΚ:

«Το αποτέλεσμα και ο τρόπος που ήρθε δείχνουν αν ήταν σωστή η επιλογή να παρατάξουμε μία ενδεκάδα με πέντε διαφορετικά πρόσωπα. Το έχω ξαναπεί για το πώς καταναλώνεται η ενέργεια η πνευματική και θα έλεγα όμως το ίδιο και να χάναμε».

Για την εμφάνιση των Κουλιεράκη και του Κοτάρσκι: «Για όλους λέω καλά λόγια, ο Κουλιεράκης είμαι χαρούμενος που σκόραρε το γκολ της νίκης, δεν ήθελα να φύγει από το γήπεδο με την αίσθηση του λάθους, μέχρι εκείνο το σημείο έπαιξε σε πολύ υψηλό επίπεδο, συμμετέχει στο παιχνίδι, έχει βελτιωθεί σε σχέση με πέρυσι

Όσο για τον Κοτάρσκι του λέω κάθε μέρα πόσο μεγάλη συνεισφορά έχει με την προσωπικότητά του στην ομάδα.

Είναι ένα ακόμη μικρό βήμα μπροστά, έχουμε ακόμη τέσσερα ματς, 12 βαθμοί. Ξέρετε ότι το ποδόσφαιρο κρύβει παγίδες, πώς σκέφτομαι, κοιτάμε μόνο το επόμενο ματς, τώρα είναι ο Ατρόμητος».


Για την φάση της έντασης: «Ίσως δεν ξέρει τον Αντρέ, την καριέρα του, δεν είναι υποχρεωτικό να το ξέρει, έχω τεράστιο σεβασμό στον Αντρέ, σε αυτό που έδωσε σήμερα, ξεπέρασε τα όρια του, και ήταν φυσιολογικό στο τέλος να έχει κράμπες. Καθυστερούσαμε και την αλλαγή του Μπράντον γιατί μας έλεγε ότι μπορούσε να χρειαστεί αλλαγή. Ο Αντρέ δεν κοροϊδεύει... Έχω δει πολλά ματς να γίνονται κράμπες. Δεν ήθελαν να το κάνουν το φερ-πλέι, οκ... θα πάμε με τα όπλα ματς στην Φρανκφούρτη, είναι έμπειρη ομάδα, πριν δύο χρόνια κατέκτησε το Europa League, έχει δυνατή έδρα θα πάμε με τα όπλα μας εμείς».

Για την διακοπή που έρχεται και αν θα κάνει κακό στην ομάδα: «Ο Οζντόεφ όσο έπαιξε ήταν από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας, έχει ανεβάσει την απόδοση του σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Σε κάθε περίπτωση ο χρόνος είναι σύμμαχος μας. Ο Ντεσπόντοφ έχει δείξει μια διαφορετική προσέγγιση στο πως πηγαίνει στις φάσεις, είχε μάθει αλλιώς αλλά δείχνει να προσαρμόζεται, μπήκε στο ματς και έβγαλε μια επιθετικότητα μας έδωσε αυτό που ζητάμε.

Αυτή την περίοδο δεν ξέρω αν θα αλλάξει κάτι προς το αρνητικό σε ότι αφορά τους παίκτες και ειδικά αυτούς που ήρθαν το καλοκαίρι. Σε αυτή την στιγμή ο χρόνος δεν είναι αρκετός λόγω των συνεχόμενων αγώνων, αλλά πρέπει να γίνουμε ένα σύνολο και να ενσωματωθούν όλοι.

Ο χρόνος δουλεύει υπέρ μας, είχαμε μια κουβέντα με τους παίκτες την Δευτέρα πάνω από 20 λεπτά και τους είπα ότι η ατομική τους ποιότητα είναι αυτό που δίνουν στην ομάδα μέχρι να γίνουν ένα σύνολο. Φυσικά η ατομική ποιότητα παίζει ρόλο και την χρειαζόμαστε ωστόσο τους είπα μόλις φτάσουν στα επίπεδα ετοιμότητας των υπολοίπων, θα είναι και οι ίδιοι ακόμα καλύτεροι και πιο χρήσιμοι».


Για την ένταση στο φινάλε του ματς και αν θα έπρεπε να το αποφύγει ο ΠΑΟΚ αυτό: «Προτιμώ να μην μιλήσω για αυτό. Σε αυτά τα παιχνίδια υπάρχει ένταση και είναι λογικό σε ματς και ειδικά σε τέτοια παιχνίδια όπως αυτό. Έχω σεβασμό για τον αντίπαλο, το παιχνίδι ήταν δύσκολο αλλά δεν δέχομαι να μιλάνε για παίκτες μου, όπως μίλησαν για τον Αντρέ. Ήθελα να τον υπερασπιστώ σε σχέση με αυτά που είπε ο προπονητής της Άιντραχτ.

Εμείς θα πάμε να παίξουμε εκεί και δεν νομίζω να επηρεάζει σε κάτι. Εμείς χάσαμε τον Μεϊτέ, αυτοί έχασαν τον Τραπ. Δεν ξέρω πόσα ματς θα λείψει ο 
Μεϊτέ, μου δίνει την δυνατότητα να ξέρω πότε θα λείψει ο Μεϊτέ και πόσα ματς θα χάσει, αφού ούτως ή άλλως θα πρέπει να αποφάσεις για διαχείριση παικτών ενόψει των επόμενων αγώνων».



Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4