Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

31 Αυγούστου 2023

Στους ομίλους του Conference με περίπατο (2023)


Σαν σήμερα στις 31/8/2023, ο ΠΑΟΚ κέρδισε στην Τούμπα τη σκωτσέζικη Χαρτς με 4-0, στον επαναληπτικό αγώνα των Play-off του Conference League, της περιόδου 2023-2024...

Μπροστά σε 25.000 θεατές, ο Λουτσέσκου παρέταξε στο αρχικό σχήμα τον Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Βιεϊρίνια, Εκόνγκ, Κουλιεράκη, Μπάμπα, αμυντικά χαφ τους Τσιγγάρα, Σβαμπ, μπροστά τους τους Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλια, Τάισον και στην κορυφή της επίθεσης τον Μπράντον.

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε κοντά στο γκολ, στο 13', όταν το δυνατό σουτ του Βιεϊρίνια τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κλαρκ. Δε συνέβη όμως το ίδιο τρία λεπτά αργότερα, όταν μετά την εκτέλεση φάουλ του Τάισον, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα της Χαρτς.

Ο Δικέφαλος συνέχισε να πιέζει και στο 23΄ ο Κωνσταντέλιας έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Σβαμπ πήρε την κεφαλιά κι ο Τόμας με γυριστό σουτ σημείωσε το 2-0, σκορ με το οποίο οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Στο 52΄ ο Κοχρόουν βρέθηκε σε θέση βολής, σούταρε από καλή θέση στέλνοντας την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Κοτάρσκι και πέντε λεπτά αργότερα έγινε το 3-0. Με βολέ ο Κοτάρσκι βρήκε τον Ζίβκοβιτς, αυτός έκοψε την μπάλα στον Κωνσταντέλια, ο οποίος από κοντά πλάσαρε εύκολα τον Κλαρκ.

Στο 71΄ διαμορφώθηκε το τελικό 4-0 με σκόρερ τον Τάισον, που αξιοποίησε την κάθετη του Τόμας, πλασάροντας εύστοχα τον Κλαρκ.

Ο Λουτσέσκου έδωσε χρόνο συμμετοχής και σε νεαρούς παίκτες, καθώς μπήκαν στο ματς στο τελευταίο εικοσάλεπτο οι Τζίμας, Βρακάς, γνωρίζοντας την αποθέωση από τον κόσμο!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (64΄ Κεντζιόρα), Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Τσιγγάρας (64΄ Τσιγγάρας), Σβαμπ, Ζίβκοβιτς (81΄ Βρακάς), Κωνσταντέλιας, Τάισον (75΄ Μουργκ), Μπράντον (74΄ Τζίμας).

Χαρτς: Κλαρκ, Κεντ, Σίμπικ, Ρόουλς, Ατκινσον (82΄ Οφιά), Ντέβλιν (82΄ Χόλιντεϊ), Μπόις (59΄ Ταγκάβα), Κοχρόουν, Κίνγκσλεϊ (66΄ Ντένχολμ), Σάνκλαντ (66΄ Λόρεϊ), Βάργκας.

...............................

Ο Αντρέ Βιεϊρίνια μετά την πρόκριση του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Conference League, μίλησε για τις απαντήσεις που έδωσαν οι παίκτες του Δικεφάλου, ενώ αποθέωσε τον Τάισον.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο αρχηγός του ΠΑΟΚ:

«Νομίζω ότι δείξαμε, όχι μόνο σε αυτό το παιχνίδι, αλλά σε όλη τη διάρκεια των προκριματικών τι μπορούμε να κάνουμε. Ήταν μια καθαρή νίκη με καλό ποδόσφαιρο. Τώρα ξεχνάμε αυτό το ματς και κοιτάμε το παιχνίδι που έχουμε την Κυριακή.

Αυτή τη στιγμή είμαστε καλά, έχουμε πράγματα να βελτιώσουμε, έχουμε παίκτες που ήρθαν την τελευταία στιγμή, έχουμε χρόνο να δουλέψουμε στην διακοπή, αλλά το πιο σημαντικό είναι το ματς που έχουμε την Κυριακή με τον ΟΦΗ.

Εγώ είμαι εδώ για να βοηθήσω την ομάδα, είμαι χαρούμενος που μπορώ ακόμη να βοηθήσω την ομάδα, όπως όλοι οι ποδοσφαιριστές θέλω να παίζω σε όλο το 90λεπτο, όλοι θέλουν και πρέπει να παίξουν, πρέπει όλοι να είναι έτοιμοι να βοηθήσουν την ομάδα
».

Για τον Τάισον:
«Αυτός είναι ο Τάισον που όλοι ξέρουμε. Μπορεί κάποιοι να θεωρούσαν ότι είναι τελειωμένος, αποδεικνύει ότι δεν είναι τελειωμένος, ότι έχει πολλά να δώσει ακόμη».

..............................

Ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στους ομίλους του Conference League, όμως ο Ράζβαν Λουτσέσκου κατά τη συνέντευξη τύπου έδωσε ήδη το σύνθημα της επόμενης ημέρας, τονίζοντας ότι ο Δικέφαλος κοιτάζει το ματς που έρχεται στο πρωτάθλημα κόντρα στον ΟΦΗ.

Αρχικά, είπε:

«Είναι μια ικανοποίηση για τη δουλειά έως τώρα. Κερδίσαμε σε εμπειρία, κάτι που θα μας χρειαστεί και για το μέλλον. Είμαστε χαρούμενοι που θα παίζουμε και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».

Για την επιλογή του Βιεϊρίνια στο αρχικό σχήμα σε ένα ματς – τελικό για την πρόκριση στους ομίλους:
  «Πρέπει να σκεφτόμαστε κάθε παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας. Πρέπει να πάρουμε το καλύτερο δυνατό από κάθε παίκτη μας, από κάθε "όπλο" μας. Μοιάζουμε να είμαστε σε ένα καλό σημείο όσον αφορά την αυτοπεποίθηση και την κατάσταση που βρίσκονται οι παίκτες. Η χρησιμοποίηση του Βιεϊρίνια μας έδινε τη δυνατότητα να βγάλουμε πιο εύκολα τη μπάλα από την άμυνα μας. Θέλαμε να έχουμε τον έλεγχο του παιχνιδιού, να παίξουμε τη μπάλα. Ο Βιεϊρίνια μαζί με τον Μπάμπα είναι πιο επιθετικοί σε σχέση με τον Κεντζιόρα».

Στην «ασπίδα» που άπλωσε στην προετοιμασία και στην αρχή της σεζόν στο ρόστερ και αν υπήρχε κάποια κομβική στιγμή έως σήμερα:  «Η δουλειά που κάναμε από την πρώτη μέρα. Η αφοσίωση του κάθε παίκτη. Ξεκινήσαμε βήμα βήμα να αποκτούμε αυτοπεποίθηση. Υπήρχε αρνητικότητα μετά το ματς με την Μπεϊτάρ. Πήγαμε στο Ισραήλ και προκριθήκαμε και εγώ σας έλεγα ότι έχω αυτοπεποίθηση στην ομάδα. Ακολούθησε η Χάιντουκ, ήταν ένας δύσκολος αντίπαλος, τα καταφέραμε όμως και εκεί. Και τώρα ένας διαφορετικός αντίπαλος, που και πάλι πετύχαμε τον στόχο μας. Οι νέοι παίκτες έφεραν έναν φρέσκο αέρα μέσα στο γκρουπ. Οι συνδέσεις μεταξύ παλιών και νέων ποδοσφαιριστών μοιάζει καλή. Υπάρχει μεγάλο αίσθημα ευθύνης. Πρέπει να διατηρήσουμε το κίνητρο αυτό που έχουν όλοι οι παίκτες. Ο Βιεϊρίνια ξέρει ότι είναι μία δύσκολη περίοδος για εμάς και έχει έναν διαφορετικό ρόλο σε σχέση με την περσινή σεζόν. Είναι πολύ πιο υπεύθυνος. Ο Τάισον είναι στο τοπ της φόρμας του. Πολλοί παίκτες σε σχέση με πέρσι έχουν βελτιωμένη εικόνα».

Για το πώς θα διαχειριστεί τις νέες προσθήκες στο ρόστερ: 
«Η σεζόν θα είναι μεγάλη. Θα παίξουμε πολλά παιχνίδια, θα χρειαζόμαστε φρεσκάδα. Θα υπάρξουν τραυματισμοί δυστυχώς. Θα πρέπει να είναι όλοι έτοιμοι. Θα πρέπει να κάνουμε κατανοητό στους παίκτες ότι όλοι είναι σημαντικοί. Ότι έχουν πολλά πράγματα να κερδίσουν. Υπάρχουν στιγμές που κάποιοι παίκτες χάνουν τη φόρμα τους και έρχονται άλλοι από τον πάγκο με κίνητρο ίσως και με λίγο θυμό με στόχο να δείξουν πράγματα».

Αισθάνεται ότι πλέον «πετάει γερά» σε σχέση με την αρχή της προετοιμασίας και το γεγονός ότι άργησε η ενίσχυση;
  «Είμαι ικανοποιημένος από την πρώτη μέρα που επιστρέψαμε για την προετοιμασία. Έχω εστιάσει στη δουλειά. Εκεί επικεντρωνόμαστε. Από παιχνίδι σε παιχνίδι. Έχουμε αποκτήσει προσωπικότητα και η ατμόσφαιρα είναι πλέον διαφορετική. Πρέπει να κρατήσουμε όμως αυτή τη νοοτροπία. Αυτό είναι το σημαντικό».

Για το γεγονός ότι πλέον ΠΑΟΚ, ΟΣΦΠ, Πανθηναϊκός, ΑΕΚ θα αγωνίζονται όλοι την Πέμπτη στην Ευρώπη: 
«Τα παιχνίδια είναι παιχνίδια. Θα δούμε. Γιατί πρέπει να προτρέχουμε; Ελπίζω οι διαιτητές να είναι αυτοί που πρέπει και να μη δούμε αυτά που είδαμε πέρσι».

Σε ερώτηση για τον Χακσαμπάνοβιτς:  «Δε θέλω να μιλήσω για ποδοσφαιριστές που δεν είναι εδώ. Θέλουμε να φέρουμε έναν ή δύο ποδοσφαιριστές στη θέση των εξτρέμ».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4