Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

27 Αυγούστου 2023

Τρίποντο με το μυαλό στην πρόκριση της UECL (2023)


Σαν σήμερα στις 27/8/2023, o ΠΑΟΚ κέρδισε στην Τούμπα τη νεοφώτιστη Κηφισιά με 2-1, για τη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League, της περιόδου 2023-2024...

Ο Λουτσέσκου παρέταξε στο αρχικό σχήμα τον Κοτάρσκι κατω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Μπάμπα, Μιχαηλίδη, Κεντζιόρα, Βιεϊρίνια, αμυντικά χαφ τους Οζντόεφ, Τσιγγάρα, μπροστά τους τους Τάισον, Μουργκ, Ζίβκοβιτς και στην κορυφή της επίθεσης τον Τζίμα.

Μια ενδεκάδα με πολλές αλλαγές σε σχέση με αυτή που ξεκίνησε την Πέμπτη στη Σκωτία, καθώς δεν βρέθηκαν στο αρχικό σχήμα οι Κουλιεράκης, Εκόνγκ, Σβαμπ, Κωνσταντέλιας, Μπράντον.

Στην πρώτη καλή μας στιγμή στο ματς, στο 21
ο λεπτό, χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με τον Ζίβκοβιτς να πλασάρει άουτ. Υπήρχε πέναλτι το έδωσε το VAR, το εκτέλεσε τρία λεπτά αργότερα ο Ζίβκοβιτς αλλά ο Κρίστινσον απέκρουσε.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου, ο Τζίμας με κοντινό πλασέ μετά από απόκρουση του Κρίστινσον σε σουτ του Μουργκ, άνοιξε το σκορ!

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ έλεγχε το ματς, είχε δύο τρία καλά σουτ τα οποία σταμάτησε ο Κρίστινσον, όμως στο 75', ο Μασούρας ισοφάρισε, με τον Κοτάρσκι να χάνει τη φάση!

Δύο λεπτά αργότερα, στο 77', χάθηκε τεράστια ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Αρχικά το σουτ του Νάρεϊ το απέκρουσε με τη βοήθεια του δοκαριού και στη συνέχεια στη σύγχυση που επικράτησε κανείς δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Τη λύση τελικά την έδωσε ο ... Τσάπαν, όταν στο 78
ο λεπτό ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα με αυτογκόλ του Τσάπαν μετά από γύρισμα του Μπάμπα, που πήρε την μπάλα από εκπληκτικό τακουνάκι του Κωνσταντέλια.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ:
Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (74' Λύρατζης), Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Τσιγγάρας (63' Σβαμπ), Οζντόεφ, Τάισον, Αν. Ζίβκοβιτς (63' Νάρεϊ), Μουργκ (68' Νάρεϊ), Τζίμας (74' Μπράντον).

Κηφισιά: Κρίστινσον, Σάκιτς, Λούμορ, Βαφέας, Τσάπαν, Παπασάββας, Πέιος (84' Νίνης), Μασούρας (84' Αντερέγκεν), Ίλιεφ (63' Ιπαλίμπο), Οζέκοβιτς, Τεττέι.

.......................

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε της Κηφισιάς με 2-1 και πλέον έστρεφε την προσοχή του στην αναμέτρηση με την Χαρτς την ερχόμενη Πέμπτη στην Τούμπα με στόχο να σφραγίσει το εισιτήριο για την πρόκριση στους ομίλους της UEFA Europa Conference League.

Μετά το τέλος του αγώνα με την αθηναϊκή ομάδα, ο Γιάννης Μιχαηλίδης δήλωσε:

«Τίποτα δεν είναι εύκολο στο ποδόσφαιρο. Εσύ το κάνεις εύκολο ή δύσκολο. Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε στο πρώτο μέρος, αλλά πετύχαμε το γκολ. Μετά το γκολ που δεχτήκαμε βγάλαμε αντίδραση και αυτό είναι καλό. Δίκαια κερδίσαμε. Κυριαρχήσαμε από την αρχή έως το τέλος, εκτός από τη φάση του γκολ της Κηφισιάς.

Εάν είχε μπει το πέναλτι σίγουρα ο αντίπαλος θα είχε ανοιχτεί περισσότερο, θα είχαμε ευκαιρία να δημιουργήσουμε περισσότερες ευκαιρίες, αλλά συμβαίνουν αυτά, δε στεκόμαστε σε αυτό.

Είμαστε όλοι έτοιμοι και το δείχνουμε στις προπονήσεις, στους αγώνες. Κανένας δεν είναι βασικός, κανένας αναπληρωματικός. Όλοι είμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε τη θέση μας.


Έγινε μία ανανέωση στο ρόστερ σε σχέση με την περσινή ομάδα. Κάποιοι δεν είχαμε χρόνο συμμετοχής, τώρα πήραμε την ευκαιρία μας, δουλέψαμε. Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Πάμε παιχνίδι με το παιχνίδι. Κερδίσαμε σήμερα, πάμε για την πρόκριση τώρα».

Όσον αφορά τον Τζίμα:  «Του δώσαμε ψυχολογία όταν μάθαμε ότι θα είναι βασικός. Να έρθουν και άλλα καλά πράγματα για τον ίδιο. Και εγώ από τις ακαδημίες είμαι άρα είμαι διπλά χαρούμενος για εκείνον».

Για τον τραυματισμό του: «Ήταν δύσκολος τραυματισμός, δεν ήμουν συνηθισμένος. Όλα όμως πήγαν καλά, το πόδι μου είναι καλά. Η οικογένεια μου ήταν στήριγμα μεγάλο».

Τέλος, για την παρουσία του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη:  «Έχουμε χτίσει μια καλή νοοτροπία. Μας δίνει καλή ψυχολογία η νίκη στη Σκωτία, πάμε για νίκη και την Πέμπτη. Ένας σύλλογος όπως ο ΠΑΟΚ με τέτοιο στάτους δεν γίνεται να είναι εκτός ευρωπαϊκών ομίλων. Φτάσαμε έως τα προημιτελικά πριν δύο χρόνια, γιατί να μη φτάσουμε λίγο παρακάτω; Βήμα βήμα όμως πάμε, αφού τώρα προέχει η πρόκριση στους ομίλους».

.................................

Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε ο Στέφανος Τζίμας μετά την νίκη του ΠΑΟΚ επί της Κηφισιάς που σημαδεύτηκε και από το δικό του γκολ.

«Βρίσκομαι σε καλή κατάσταση, είναι κλειστό το σχολείο και έχω περισσότερο χρόνο. Είμαι χαρούμενος που βοήθησα την ομάδα να νικήσει. Ήταν ένα όνειρο για μένα, πάντα ήθελα να παίξω μπροστά στον κόσμο του ΠΑΟΚ», ανέφερε αρχικά ο 17χρονος επιθετικός του «Δικεφάλου» μετά το παιχνίδι, για να προσθέσει:

«Μου μίλησαν και οι συμπαίκτες μου, με προετοίμασαν ψυχολογικά. Τα παιδιά με έβαλαν μπροστά στο τέλος για το γούρι όπως σε κάθε ματς, είμαστε πολύ καλά σαν ομάδα. Σκεφτόμαστε το ματς της Πέμπτης (κόντρα στη Χαρτς), είναι τελικός και θέλουμε να νικήσουμε. Να έχουμε καθαρό μυαλό και να είμαστε αποτελεσματικοί για να έρθει η πρόκριση».

...............................

Ικανοποιημένος από την αντίδραση των παικτών του ΠΑΟΚ μετά την ισοφάριση της Κηφισιάς και τη νίκη τους, παρά την κόπωση από τα συνεχόμενα παιχνίδια και ταξίδια εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο κ. Λουτσέσκου:

Για το αν αγχώθηκε μετά το 1-1 στο 75ο λεπτό και μετά από ένα ματς με πολλές χαμένες ευκαιρίες:
«Δεν είναι ευχάριστο να δέχεσαι ένα γκολ στο 75' ειδικά αν έχεις ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα. Θα μπορούσα να είχα αγχωθεί αλλά δείξαμε αυτοπεποίθηση για να πάρουμε την νίκη. Είχαμε μπροστά μας 15-16 λεπτά συν τις καθυστερήσεις και έπρεπε να δείξω και εγώ ότι δεν είχε τελειώσει τίποτα. Είχαμε χρόνο, άγχος υπήρχε αλλά ταυτόχρονα είχαμε την πίστη για την νίκη. Η ομάδα αντέδρασε καλά πάντως».

Για την εικόνα του Μπάμπα και για το αν ήταν κάτι δουλεμένο γενικά ο ΠΑΟΚ να παίρνει τόσα από έναν ακραίο μπακ: 
«Κάθε ακραίος αμυντικός έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. Είμαστε μια ομάδα που φτιάχνουμε φάσεις από τα πλάγια. Στη Σκωτία είδαμε ότι ξανά δημιουργήσαμε από τα αριστερά και με τον Ράφα. Ο Μπάμπα είναι πιο γρήγορος και με περισσότερα φυσικά προσόντα, ο Ράφα παίζει περισσότερο με το μυαλό του και του αρέσει να κοντρολάρει τον ρυθμό, θα διαλέξει τις περιπτώσεις που θα ανέβει. Το ίδιο ισχύει και για τους παίκτες που έχουμε στα δεξιά. Με τον Αντρέ είναι διαφορετικά, με τον Κεντζιόρα διαφορετικά, με τον Λύρατζη και με τον Σάστρε επίσης μπορεί να είναι διαφορετικά. Είναι ανάλογα με τον παίκτη που παίζει».

Για τον Μεϊτέ και τι περιμένει από τον Γάλλο χαφ και για το αν έχει εικόνα για την κατάσταση του παίκτη:  «Πρέπει να τσεκάρουμε το επίπεδο της ετοιμότητάς του. Δεν είναι στη λίστα για το ματς της Πέμπτης, οπότε έχουμε αυτή την εβδομάδα συν τις άλλες δυο στην διακοπή για να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας. Είναι ένας παίκτης που θα μας δώσει πολλή δύναμη στον άξονα, πρέπει να έχουμε προσωπικότητα, δύναμη και δυνατότητα να επιλέξουμε. Χρειάζεται να είμαστε δυνατοί στην μεσαία γραμμή και σε επίπεδο ποιότητας και σε επίπεδο δυναμικής. Ένα σημαντικό στοιχείο είναι ότι βελτιώνουμε την προσωπικότητα του συνόλου, γιατί είναι ένας παίκτης με προσωπικότητα».

Για την απόφαση του Ζίβκοβιτς να εκτελέσει το πέναλτι: «Ήταν ο παίκτης που ήταν στην λίστα για να εκτελέσει το πέναλτι».

Για το αν έχει καταλάβει πως η εξέλιξη του ρεβάνς με την Χαρτς παίζει ρόλο στο υπόλοιπο των μεταγραφών:
 «Αυτό που είπα την τελευταία φορά, αυτό ισχύει. Υπάρχουν λίγες μέρες και όλα είναι πιθανά. Δεν έχω μιλήσει έκτοτε. Δυο πράγματα είναι αυτά που σιχαίνομαι. Σιχαίνομαι τη μεταγραφική περίοδο και ειδικά τις τελευταίες μέρες αυτές, σιχαίνομαι αυτές τις συνεντεύξεις αμέσως μετά τα ματς στο super flash».

Για την αντίδραση του ΠΑΟΚ μετά το 1-1 και για τον ρυθμό που όπως είπε ο ίδιος δεν ήταν όπως θα ήθελε:  «Είναι κάτι φυσιολογικό που μπορεί να συμβεί σε μια περίοδο με συνεχόμενα παιχνίδια. Όταν παίζεις παιχνίδια που είσαι ή δεν είσαι, σπαταλάνε πολλή ενέργεια, είχαμε ταξίδια ενδιαμέσως που δεν ήταν εύκολα για εμάς όπως αυτό στην Σκωτία. Δεν είχαμε την απαραίτητη ξεκούραση μετά το ματς με την Χαρτς, οι παίκτες με την Κηφισιά έπαιξαν με το μυαλό τους περισσότερο για να μην κάνουν λάθη παρά έπαιξαν με αποφασιστικότητα. Το αποτέλεσμα το δίκαιο ως σκορ θα ήταν το 2-0. Τα πράγματα καμιά φορά όταν δεν θέλεις να κάνεις λάθος, δεν πάνε καλά. Νομίζω πως είναι μια πολύ μεγάλη παγίδα για μια ομάδα παίζεις σερί ματς και ειδικά όταν έχεις μπροστά σου έναν αντίπαλο όχι τόσο καλό, αλλά πλέον η κάθε ομάδα έχει τους δικούς του παίκτες με ποιότητα και την εμπειρία».

Για τον Νάρει και την πιθανή αποχώρηση του:  «Αυτή την στιγμή είναι με την ομάδα, δεν μπορώ να πω κάτι. Και εδώ πρέπει να φέρουμε έναν παίκτη σε εκείνη την θέση. Σε αυτή την θέση χρειαζόμαστε δυο παίκτες, για την ακρίβεια».

Για την Τζίμα και τον Κεντζιόρα: «Είμαι ικανοποιημένος γιατί είναι νέος και χρειάζεται να χτίζει αυτοπεποίθηση. Είναι σε μια διαδικασία βελτίωσης ως παίκτης. Το ήθελε το γκολ, έγινε και η διαδικασία του να γίνεται καλύτερος συνεχίζεται. Ο Κεντζιόρα μας βοήθησε, είναι ένας παίκτης που δεν κάνει λάθη. Καμιά φορά όταν παίζει μπακ, μπορεί να μην φαίνεται τόσο επιθετικογενής κάποιοι περιμένουν να κάνει φοβερές ενέργειες αλλά μας δίνει ισορροπία στην άμυνα. Ως στόπερ είναι ένας αναπληρωματικός του Εκόνγκ, μπορεί να μας δώσει ξεκάθαρες λύσεις στην ανάπτυξη γιατί είναι έξυπνος, οπότε και στις δυο θέσεις μας εξυπηρετεί».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4