Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

14 Δεκεμβρίου 2022

Άλμα πρόκρισης στην Καλαμάτα (2022)


Σαν σήμερα στις 14/12/2022, ο ΠΑΟΚ κέρδισε εκτός έδρας την Καλαμάτα με 0-2, για το πρώτο παιχνίδι της 6ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, της περιόδου 2022-2023 ...

Έχοντας τη συμπαράσταση 500 οπαδών του ο ΠΑΟΚ έβαλε γερές φάσης πρόκρισης, χάρη σε γκολ που σημείωσαν οι Νέλσον Ολιβέιρα και Μπράντον Τόμας ...

Ο Λουτσέσκου παρέταξε στο αρχικό σχήμα τον Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Ράφα Σοάρες, Νάσμπεργκ, Κάργα, Σάστρε, αμυντικά χαφ τους Φιλίπε Σοάρες, Ντόουγκλας, μπροστά τους οι Μπίσεσβαρ, Κωνσταντέλιας, Νάρεϊ και στην κορυφή της επίθεσης ο Ολιβέιρα.

Το πρώτο μισό του παιχνιδιού δε διεκδίκησε δάφνες ποιότητας, οι ομάδες έπαιξαν επιφυλακτικά και οι επικίνδυνες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες ... με το σταγονόμετρο! Ο ΠΑΟΚ στο 25'
 κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Κωνσταντέλια από τον Ασίγκμπα. Το πέναλτι το εκτέλεσε εύστοχα ο Ολιβέιρα κάνοντας το 0-1.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Κοτάρσκι νίκησε τον Μπακαγιόκο στο τετ α τετ, κρατώντας την εστία μας ανέπαφη!

Νευρικό το ματς στην επανάληψη, με πολλά λάθη και παντελή έλλειψη φάσεων, μέχρι το 78'
, όταν ο Μουργκ με εξαιρετική πάσα βρήκε τον Μπράντον που με ωραίο τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Καλαμάτας κάνοντας το 0-2. Αυτό έμελε να είναι και το τελικό σκορ στην αναμέτρηση.

Οι συνθέσεις:

Καλαμάτα:
Μέντες, Μαβινγκά (86' Ντα Σίλβα), Κωνσταντινόπουλο, Μπακαγιόκο, Λουπάνο, Ασίγκμπα, Παπατόλιο (86' Μπενίτες), Καραγκούνης, Μόζερ (68' Τάτος), Ρόβας (86' Τριανταφυλλάκης), Αρναρέλλης (73' Βασιλόγιαννης).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ράφα Σοάρες, Νάσμπεργκ (58' Κουλιεράκης), Κάργα, Σάστρε (75' Βιεϊρίνια), Φιλίπε Σοάρες (65' Σβαμπ), Ντόουγκλας, Μπίσεσβαρ (65' Μουργκ), Κωνσταντέλιας, Νάρεϊ, Ολιβέιρα (75' Μπράντον).
...................................

Οι δηλώσεις του Ράζβαν Λουτσέσκου μετά τη νίκη στην Καλαμάτα ...

....................................

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Στέφαν Σβαμπ μίλησε για την επιστροφή του ΠΑΟΚ στη δράση, αποθέωσε τον Κοτάρσκι και δήλωσε... περήφανος αρχηγός.

 

Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στην αγωνιστική δράση και με ένα... σβηστό 2-0 πέρασε από την Καλαμάτα, κάνοντας καθοριστικό βήμα πρόκρισης στους «8» του Κυπέλλου.

Μιλώντας για την επάνοδο, ο Στέφαν Σβαμπ σημείωσε: «Είναι ένα πολύ θετικό νέο ότι παίξαμε ξανά επίσημο παιχνίδι, γιατί όπως και να'χει υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε επίσημα και φιλικά παιχνίδια. Στο τέλος του πρώτου κομματιού της σεζόν, πριν την διακοπή για το Παγκόσμιο Κύπελλο, ήμασταν σε καλή κατάσταση με τρεις σερί νίκες και έπρεπε και πρέπει να διατηρήσουμε αυτήν την κατάσταση.

Η προετοιμασία στην Κύπρο μας έκανε καλό, μας κράτησε σε καλή φόρμα και στόχος μας είναι να κερδίζουμε σε κάθε παιχνίδι ανεξαρτήτως αντιπάλου. Ξεκινήσαμε με νίκη το δευτερο κομμάτι της σεζόν και γνωρίζουμε όλοι πως αυτά τα παιχνίδια του Κυπέλλου είναι δύσκολα. Θέλουν ειδική διαχείριση ακόμα και αν ο αντίπαλος είναι χαμηλότερης κατηγορίας. Ειδικά αν πρόκειται για εκτός έδρας αγώνες και σε δύσκολους αγωνιστικούς χώρους όπως στην Καλαμάτα. Ήταν δύσκολο για εμάς να παίξουμε το δικό μας στυλ παιχνιδιού σε τέτοιο γήπεδο, παρ' όλα αυτά πήραμε μια νίκη με 2-0 και έχουμε πολλές πιθανότητες να συνεχίσουμε στον επόμενη φάση της διοργάνωσης».

Σε ερώτηση για το πιο δύσκολο κομμάτι του αγώνα με την Καλαμάτα, τόνισε: «Το πιο δύσκολο κομμάτι σε αυτό τον αγώνα ήταν το περιβάλλον, ο αγωνιστικός χώρος. Στην συνέχεια ήταν και ο αντίπαλος, μια ομάδα που αμύνθηκε σθεναρά, έπαιξε ένα σχήμα με πέντε αμυντικούς και προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τα λάθη μας. Όταν μια ομάδα αμύνεται τόσο χαμηλά στο γήπεδο, με πολλούς παίκτες είναι δύσκολο να δημιουργήσεις.

Δεν ήταν δύσκολο για εμάς αυτή η επαναφορά στα επίσημα ματς, αφού βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση και ήμασταν - είμαστε πεινασμένοι για την επιστροφή στα παιχνίδια. Ήταν πολύ σημαντικό για εμάς αυτό το σερί που κάναμε πριν την διακοπή, γιατί μας έδωσε ψυχολογία και ενέργεια και για την προετοιμασία. Έτσι πρέπει να συνεχίσουμε με θετική σκέψη, καλή ψυχολογία ενόψει των επόμενων αγώνων. Με την Καλαμάτα μπορούμε να κρατήσουμε την νίκη, επίσης είναι σημαντικο ότι κρατήσαμε πάλι το μηδέν, με τον Ντόμινικ να κάνει μια απίστευτη επέμβαση! Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά γιατί υπάρχουν δύσκολα παιχνίδια και μακριά από την Τούμπα».


Στα αξιοσημείωτα του παιχνιδιού, ότι πέρασε στο ματς και φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού για πρώτη φορά σε επίσημο παιχνίδι: «Είμαι στον ΠΑΟΚ πλέον 2,5 χρόνια και είμαι στην κατηγορία των... παλιών. Έχω την εμπειρία για να βοηθήσω την ομάδα όπως και όσο μπορώ και ο προπονητής με εμπιστεύεται. Έχω υπάρξει αρχηγός για αρκετά χρόνια στην Ραπίντ Βιέννης και πιστεύω ότι έχω την κατάλληλη νοοτροπία για να πάρω το περιβραχιόνιο. Ήταν κάτι πολύ ωραίο για μένα και είμαι περήφανος που αποτελώ αρχηγός του ΠΑΟΚ».

Όσο για τα επόμενα δυο παιχνίδια μακριά από την Τούμπα: «Η αλήθεια είναι ότι η αρχή είναι δύσκολη για εμάς. Πρώτα με την Καλαμάτα, μετά δυο σερί αγώνες σε Αγρίνιο και Αθήνα και μετά υπάρχει και το ντέρμπι με τον Άρη, ακολουθεί ένα πρόγραμμα με σημαντικές και δύσκολες αναμετρήσεις. Το πρόγραμμα είναι βαρύ αλλά είμαστε έτοιμοι για αυτή την πρόκληση και στόχος μας είναι να πάρουμε την νίκη κόντρα σε κάθε αντίπαλο».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4