Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

15 Δεκεμβρίου 2022

Ντόρτι για την ΠΑΟΚΑΡΑ στα Γιάννινα! (2021)


Σαν σήμερα στις 15/12/2021, για την 14η αγωνιστική της Super League, o ΠΑΟΚ συνέτριψε εκτός έδρας τον ΠΑΣ Γιάννινα με 0-4 ...

Ο Λουτσέσκου παρέταξε στο αρχικό σχήμα τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Λύρατζη, Μιχάι, Κρέσπο, Σίντκλεϊ, αμυντικά χαφ τους Τσιγγάρα, Κούρτιτς, μπροστά τους οι Ντόουγκλας, Μουργκ, Ζίβκοβιτς και στην κορυφή της επίθεσης ο Άκπομ.

Μετά από ένα ανούσιο πρώτο 30λεπτο στο οποίο έλειψαν οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, το σκορ άνοιξε στο 31
ο λεπτό ο Κούρτιτς με εύστοχο χτύπημα πέναλτι, το οποίο υπέδειξε σωστά ο Φωτιάς, καθώς η μπάλα μετά από κεφαλιά του Άκπομ βρήκε σε χέρι αμυντικού.

Στα λεπτά που ακολούθησαν ως το τέλος του ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ έδωσε γήπεδο στον ΠΑΣ και στο 44' χάθηκε σημαντική ευκαιρία για τους Γιαννιώτες (η μοναδική σε όλο το ματς!), με τον Σνάιντερ να σουτάρει από κοντά άουτ!

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ έφτασε στο 0-2 στο 63', όταν ο ο Κούρτιτς με δυνατό, συρτό, τεχνικό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή νίκησε τον Λοντίγκιν.

Πέντε λεπτά αργότερα, έγινε το 0-3 από τον Ντόουγκλας με διαγώνιο σουτ, με την ομάδα να έχει εξαιρετική ανάπτυξη σε αντίθεση με ότι μας έδειξε στα περισσότερα φετινά ματς!

Στο 89
ο λεπτό, ο Άκπομ με τη βοήθεια και του δοκαριού μετά από μπαλιά του Μπίσεσβαρ.

Ο ΠΑΟΚ βρήκε τα πατήματά του στα Γιάννινα, πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες (αν όχι την καλύτερη!) εμφανίσεις του εκείνη τη σεζόν και δημιούργησε ελπίδες για μια καλύτερη συνέχεια!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα:
Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Λιάσος (71' Λώλης), Ντομίνγκες, Γκαρντάφσκι (71' Σιόντης), Σνάιντερ (83' Τριάδης Π.), Μορέιρα (59' Μίνα), Μιλιντσεάνου (71' Μπρένερ).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης, Μιχάι, Κρέσπο (65' Ίνγκασον), Σίντκλεϊ, Τσιγγάρας, Κούρτιτς (74' Σβαμπ), Ντόουγκλας, Μουργκ (59' Μπίσεσβαρ), Ζίβκοβιτς, Άκπομ.

.......................................

Διαβάστε τις δηλώσεις του Ράζβαν Λουτσέσκου μετά τη λήξη του ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ.


Αναλυτικά ο τεχνικός του ΠΑΟΚ δήλωσε:

Για το αν θεωρεί ότι ο ΠΑΟΚ βρίσκει στα τελευταία παιχνίδια την ισορροπία που έψαχνε: «Ναι, το έχω ήδη εξηγήσει πολλάκις - και γι' αυτό είμαι προπονητής και πρέπει να καταλαβαίνω την ομάδα, τις συνθήκες, τις διοργανώσεις. Το πρόγραμμα με τα παιχνίδια της Ευρώπης απορρόφησε όλη την πνευματική ενέργεια μας και έγινε ό,τι έγινε. Τώρα βήμα βήμα, χάρη και στην πρόκριση που ήταν μια ικανοποίηση τουλάχιστον για τον κόσμο, αρχίζουμε να έχουμε διαφορετική εστίαση, διαφορετικές αντιδράσεις και αυτό κάνει τη διαφορά. Γιατί αν τελικά κερδίσαμε σήμερα αυτό οφείλεται στο ότι είχαμε πολύ καλές τοποθετήσεις στο γήπεδο και αυτό προκύπτει από το μυαλό».

Για το πόσο σημαντική είναι η έκταση της σημερινής νίκης, με μηδέν παθητικό, στο δρόμο για την έξοδο από την αγωνιστική κρίση: «Πολύ σημαντική. Για την αυτοπεποίθηση των παικτών, τη δική μας, όλων. Για τη δουλειά που θα ακολουθήσει, μιας και είμαστε στη μέση του Δεκεμβρίου και έχουμε πολλά μπροστά μας σε τρεις διοργανώσεις. Ήταν πολύ σημαντική η νίκη αλλά πρέπει να συγκεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι. Δε θα πρέπει να έχουμε υπέρμετρο ενθουσιασμό ωστόσο. Αλλά ήταν σίγουρα το τέλειο αποτέλεσμα μετά τη δύσκολη περίοδο που περάσαμε».

Για το αν θα μπορούσε να πει απόψε ότι όλα πήγαν όπως σχεδιάστηκαν, με τον ΠΑΟΚ να εκμεταλλεύεται μια φάση λάθους του αντιπάλους και ύστερα να ελέγχει το παιχνίδι με υπομονή: «Ναι, και θα προσέθετα ότι είχαμε τη σωστή υπομονή από την πρώτη στιγμή, και πειθαρχία. Είχαμε καλές τοποθετήσεις με και χωρίς τη μπάλα και αυτό έκανε τη διαφορά, γιατί αντιμετωπίσαμε έναν πολύ καλό αντίπαλο με πολλές επιλογές στην οργάνωση, ίσως μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Έτσι με την υπομονή, την πειθαρχία και τις καλές τοποθετήσεις, πήραμε προβάδισμα με το πρώτο γκολ και ύστερα κάναμε ένα έξυπνο παιχνίδι».

Για το αν είναι ευχαριστημένος από την απόδοση των Τσιγγάρα και Λύρατζη και αν απελευθερώθηκε η ομάδα όταν ο Ζίβκοβιτς μπήκε στα δεξιά της επίθεσης: «Όχι, δε συμφωνώ. Δεν ήταν ένα εύκολο παιχνίδι. Αλλά με τον τρόπο που παίξαμε, και την διαχείριση που είχαμε, με τον τρόπο που κυκλοφορούσαμε τη μπάλα, καταφέραμε να κουράσουμε τον ΠΑΣ. Απλά ήταν η στιγμή να γίνουν κάποια πράγματα, όταν ο Ζίβκοβιτς πήγε δεξιά. Όσον αφορά στον Τσιγγάρα και στον Λύρατζη, ξαναλέω ότι μπήκαν (σ.σ. στις επιλογές της ομάδας) τη σωστή στιγμή για εμάς. Είναι ποδοσφαιριστές που καταλαβαίνουν απόλυτα την κατάσταση, έχουν κατανόηση του παιχνιδιού και μας βοήθησαν στην προκειμένη φάση της σεζόν με τα στοιχεία που διαθέτουν».

Για το αν πιστεύει ότι η ομάδα του αρχίζει να βρίσκει τον εαυτό της: «Ας πάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Είναι μακρύς ο δρόμος μπροστά μας. Όπως είπα πριν, και πρέπει να το αναφέρω συνέχεια. Δεν είναι εύκολο, ίσως δεν έχουμε το ρόστερ για να παίζουμε έτσι σε δύο και πλέον τρίτη διοργάνωση με τέτοιο πρόγραμμα. Ήταν πολύ δύκσολο και αντιμετωπίζαμε συνεχώς ομάδες ξεκούραστες, που είχαν μια εβδομάδα να σκεφτούν το μεταξύ μας παιχνίδι. Δε θέλω να πω οτιδήποτε άλλο. Είναι ζήτημα χρόνου και δουλειάς, γιατί επίσης χρειαζόμαστε τέτοιου είδους δουλειά. Και βήμα βήμα, ο ΠΑΟΚ θα έχει σωστή στρατηγική και θα κάνει μεγάλα βήματα μπροστά».

.......................................

Ικανοποιημένος από το ξέσπασμα της ομάδας του αλλά και σίγουρος ότι τα λάθη του παρελθόντος δεν πρέπει να περιπέσουν στη λήθη, εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο μέσος του ΠΑΟΚ, Γιάσμιν Κούρτιτς, μετά τη νίκη (0-4) επί του ΠΑΣ Γιάννινα.


Ο Γιάσμιν Κούρτιτς ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής για τον ΠΑΟΚ στην επιβλητική νίκη με 0-4 στους «Ζωσιμάδες».

Μιλώντας μετά το παιχνίδι, ο Σλοβένος μέσος εξήγησε ότι ο Δικέφαλος δεν πρέπει να διαγράψει από τη συνείδηση του την δύσκολη περίοδο που διήνυσε στο προηγούμενο διάστημα και να χρησιμοποιήσει τα λάθη για να μάθει.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κούρτιτς:

«Όχι δεν προσπαθώ για τίποτα. Προσπαθώ να βοηθήσω την ομάδα με όποιον τρόπο μπορώ. Πιο σημαντικό στο τέλος του αγώνα είναι οι τρεις πόντοι. Το καταφέραμε σήμερα και είμαστε χαρούμενοι».

Για το τι συνέβη και ήρθε σήμερα το ξέσπασμα του ΠΑΟΚ: «Ξέρουμε ότι είχαμε μια δύσκολη περίοδο, κάναμε λάθη. Αλλά ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλος σύλλογος, πρέπει να παίζει κάθε παιχνίδι με στόχο τη νίκη και να έχει υψηλούς στόχους. Φυσικά δεν μπορείς να κερδίζεις δεδομένα κάθε αγώνα. Δυσκολευτήκαμε, υποφέραμε, αλλά στο τέλος επιστρέφουμε στις καλές εμφανίσεις, όπως η σημερινή».

Για το αν το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έκανε πλέον δύο διαδοχικές νίκες (σε Ελλάδα και Ευρώπη) αποδεικνύει ότι αφήνει πίσω την κακή περίοδο που διήνυσε: «Δεν είναι καλό να αφήνουμε τα πάντα από το παρελθόν πίσω. Κάθε στοιχείο μας βοηθά κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών όταν υποφέρουμε. Δεν υποφέραμε πολύ σήμερα, αλλά υπάρχουν παιχνίδια που θα υποφέρουμε και το να σκεφτόμαστε την κατάσταση στην οποία βρεθήκαμε πρόσφατα, θα μας βοηθά».

.......................................

Για το ξέσπασμα του ΠΑΟΚ επί του ΠΑΣ Γιάννινα μίλησε ο Ενέα Μιχάι, αναφέροντας πως δεν αποτελεί έκπληξη, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στη δύσκολη περίοδο που πέρασε ο Δικέφαλος επισημαίνοντας πως έχει μείνει στο παρελθόν.


Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Αναφορικά με την ευρεία νίκη επί του ΠΑΣ: «Δεν ήταν έκπληξη, γνωρίζουμε την προσπάθεια και τη δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις. Και αυτό προσπαθούμε να βγάλουμε στο γήπεδο. Είμαστε χαρούμενοι για τη νίκη, η οποία θα μας βοηθήσει και στην ψυχολογία μας. Ήδη εστιάζουμε στο επόμενο παιχνίδι».

Για το που κρίθηκε η αναμέτρηση: «Ήμασταν πιο συμπαγείς, αμυνθήκαμε καλά και όλοι μαζί, είχαμε καλή επικοινωνία και έντονη επικοινωνία, γιατί χρειάζεται σε έναν αγώνα. Αυτό είναι το κλειδί και θα έρθουν και άλλες νίκες με αυτόν τον τρόπο».

Για τη δύσκολη περίοδο που πέρασε ο ΠΑΟΚ:
«Προσπαθώ να βοηθώ την ομάδα όσο περισσότερο μπορώ και αυτό κάνω. Περάσαμε ένα κακό διάστημα, δεν μπορείς να κερδίζεις κάθε παιχνίδι. Προσπαθούμε να κερδίζουμε γιατί είμαστε ο ΠΑΟΚ, περάσαμε ένα κακό διάστημα και ότι και αν συνέβαινε δεχόμασταν γκολ. Αυτό δεν σημαίνει ότι ήμασταν τραγικοί, δεν πρέπει να τα ισοπεδώνουμε όλα. Έχουμε κάνει τρεις νίκες και προχωράμε».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4