Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

16 Δεκεμβρίου 2022

Πάτησε κορυφή με διπλό στην Κρήτη! (2017)


Σαν σήμερα στις 16/12/2017, για την 15η αγωνιστική της Super League, o ΠΑΟΚ κέρδισε στην Κρήτη τον Πλατανιά με 0-1 και έπιασε την ΑΕΚ στην κορυφή της βαθμολογίας...

Ο Λουτσέσκου παράταξε στο αρχικό σχήμα τον Πασχαλαάκη κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Μάτος – Βαρέλα – Μαλεζά – Κρέσπο, αμυντικά χαφ τους Μαουρίτσιο – Κάνιας, μπροστά τους οι Λημνιός – Πέλκας – Κάμπος και στην κορυφή της επίθεσης τον Κουλούρη.

Ο Δικέφαλος στο πρώτο 45λεπτο, είχε την κατοχή της μπάλας αλλά του έλειψαν οι φάσεις που θα έκαναν τον Κοκκαλά να ανησυχήσει, καθώς ότι τελική βγήκε δεν απείλησε. Οι γηπεδούχοι με πολύ κόσμο στον άξονα, έδειξαν πως τους ενδιαφέρει το μηδέν στην άμυνα, με τις περιπτώσεις που βγήκαν μπροστά να είναι λίγες.


Σε μια από αυτές πάντως στο 4ο λεπτό, σκόραραν με τον Grzelczak με κεφαλιά αλλά είχε υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ, από τον βοηθό, σε μια δύσκολη φάση... Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ πήρε την κατοχή της μπάλας χωρίς να απειλεί όμως, με εξαίρεση τα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου που ο Κοκκαλάς, με μεγάλες επεμβάσεις σταμάτησε τις προσπάθειες των Mauricio, Varela, κρατώντας το μηδέν...

Στο 56ο λεπτό ήρθε το γκολ, με κοντινή προβολή του Μαλεζά, μετά από κεφαλιά του Crespo, ένα γκολ που τελικά έδωσε τη νίκη στον ΠΑΟΚ και τον έστειλε στην κορυφή της βαθμολογίας, μετά το εντός έδρας στραβοπάτημα της ΑΕΚ.

Στα λεπτά που ακολούθησαν ο ΠΑΟΚ έπαιξε για να διαφυλάξει το 0-1, δεν απειλήθηκε σοβαρά από τους γηπεδούχους, όμως παρά τις φωνές από τον πάγκο, οι παίκτες οπισθοχώρησαν δίνοντας γήπεδο στον Πλατανιά. Ευτυχώς δεν το πληρώσαμε!


Οι συνθέσεις:

Πλατανιάς:
Κοκκαλάς, Vanderson, Αγγελόπουλος (71' Stanisavljevic), Παπανικολάου (85' Stojcev), Καρυπίδης, Devesa, Δημούτσος, Oues, Grzelczak, Dikamona, Στάμου (81' Πατράλης ).

ΠΑΟΚ:
Πασχαλάκης, Matos, Varela, Μαλεζάς, Crespο, Μauriciο (64' Cimirot), Κanas (86' Shakhov), Campos (72' Biseswar), Πέλκας. Λημνιός, Κουλούρης.
.......................................

Ο σκόρερ της νικηφόρας αναμέτρησης του Δικεφάλου στην Κρήτη μίλησε για το παιχνίδι...


Αναλυτικά ο Στέλιος Μαλεζάς τόνισε:

Για την νέα εκτός έδρας νίκη του ΠΑΟΚ: "Το σημαντικό είναι ότι κερδίσαμε. Εν μέρει είχαν δίκιο να μας κριτικάρουν, από τη στιγμή που κάναμε καιρό να κερδίσουμε εκτός έδρας. Εμείς κοιτάξαμε να αλλάξουμε, να κερδίζουμε και τα εκτός έδρας παιχνίδια, γιατί μόνο οι νίκες στα εντός δεν αρκούν για να πάρεις το πρωτάθλημα".

Για το τι έφταιγε και ο ΠΑΟΚ δεν πετύχαινε νίκες εκτός έδρας: "Όταν δεν κερδίζεις εκτός έδρας, αυτό μπαίνει στο μυαλό σου και κάποιες φορές αυτό σε καταβάλλει, το σημαντικό ήταν να κερδίσουμε τους εαυτούς μας. Κάνουμε νίκες, παίρνουμε βαθμούς και αποκτούμε ψυχολογία ενόψει της συνέχειας".

Για την βελτιωμένη εικόνα της ομάδας στα τελευταία ματς: "Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν μπορούμε να καταλάβουμε ένα πράγμα. Ναι, μπορεί να έχουμε καλούς ποδοσφαιριστές, ναι είμαστε μεγάλη ομάδα, αλλά αν δεν υπάρχει χημεία, δεν γίνεται να παίζουμε καλά σε όλα τα παιχνίδια. Αυτό το λέω ως γενικό παράδειγμα. 

Δυστυχώς το ποδόσφαιρο δεν είναι αυτό που θέλουν όλοι να κερδίζεις παντού και εύκολα. Θέλει καιρό να δέσει μία ομάδα, να έχει καλή απόδοση. Στην Ελλάδα δεν είναι εύκολο όταν παίζεις με ομάδες που παίζουν πολύ κλειστά και έχουν κίνητρο να κερδίσουν μία μεγάλη ομάδα. Θέλει δουλειά, υπομονή.

Είχα την τύχη να βρίσκομαι σε καλές ομάδες του ΠΑΟΚ, για παράδειγμα επί Σάντος που χρειάστηκε έναν χρόνο να μας κάνει ομάδα είμαι και τώρα επίσης έχουμε μία ομάδα με καλούς παίκτες και καλό προπονητή. Στόχος μας δεν θα πρέπει να είναι να κοιτάμε τι θα κάνουμε τον Μάιο, αλλά να κοιτάμε τι κάνουμε στο επόμενο παιχνίδι, είτε αυτό είναι πρωταθλήματος ή για το κύπελλο".

Για τη δική του απόδοση: "Ήμουν τυχερός γιατί βρέθηκα σε ένα καλό timing της ομάδας. Όταν η ομάδα δεν παίζει καλά, όσο καλός παίκτης και αν είσαι είναι δύσκολα να παίξεις καλά. Εγώ μπήκα στην ενδεκάδα όταν η ομάδα ρόλαρε και το σημαντικό είναι πως και μένα με βοήθησε η ομάδα για να δείξω πως είμαι έτοιμος".

Για το που θα κριθεί το πρωτάθλημα: "Αυτό που θα πρέπει να κοιτάμε είναι να κερδίζουμε, είτε είναι ντέρμπι, είτε παιχνίδια με μικρότερους θεωρητικά αντιπάλους. Κανείς δεν θα θυμάται αν έπαιξες καλά ή όχι, αν κερδίζεις. Οι νίκες δίνουν ψυχολογία για να φτάσουμε στον στόχο μας".

Για το γεγονός ότι 4 ομάδες διεκδικούν τον τίτλο: "Μακάρι να πάρουμε απόσταση, αλλά δε νομίζω να γίνει κάτι τέτοιο. Είναι καλό που τέσσερις ομάδες διεκδικούν το πρωτάθλημα, έτσι αποκτά αίγλη το δύσμοιρο πρωτάθλημα της χώρας μας για το οποίο ασχολούμαστε με όλα τα άλλα εκτός του ποδοσφαίρου. Νομίζω θα πάει έτσι μέχρι το τέλος".

.......................................

Όλα όσα δήλωσε ο Ράζβαν Λουτσέσκου στην συνέντευξη Τύπου μετά την λήξη του Πλατανιάς-ΠΑΟΚ στην Κρήτη για την 15η αγωνιστική της Super League.


Για την εμφάνιση της ομάδας του και τη νοοτροπία των παικτών του: "Κάθε παιχνίδι στο ποδόσφαιρο είναι διαφορετικό. Σε κάθε ματς κουβαλάς κάτι διαφορετικό από το προηγούμενο παιχνίδι. Πιθανόν να μην είχαμε την καλύτερη δυνατή συγκέντρωση, έχοντας απέναντι μας έναν αντίπαλο που βρίσκεται στην τελευταία θέση. Για αυτό ξεκινήσαμε άσχημα στο παιχνίδι, μπήκαμε στο ματς μετά από 30 λεπτά. 

Στο δεύτερο μέρος δημιουργήσαμε, σκοράραμε και μπορώ να πω ότι ρισκάραμε κιόλας λίγο στο αντίπαλο transition, ενώ είχαμε κι άλλες ευκαιρίες για γκολ. Το πιο σημαντικό είναι ότι ενώ δεν είχαμε την απόδοση που είχαμε στα τελευταία παιχνίδια, θα μπορούσαμε να κερδίσουμε με ακόμη μεγαλύτερο σκορ. Είναι σημαντικό να κερδίζεις, ακόμη κι όταν δεν έχεις την καλύτερη απόδοση".

Για το φινάλε του πρώτου γύρου και το αν θεωρεί ότι ο ΠΑΟΚ πήρε ότι του άξιζε:
 
"Είναι μία περίεργη κατάσταση για να την εξηγήσουμε. Παίξαμε 8 παιχνίδια εκτός κι άλλα 7 στην Τούμπα. Τα δυο ντέρμπι ήταν εκτός, μόνο με τον Παναθηναϊκό ήταν εντός. Θα μπορούσα να πω ότι κάτι μας έλειψε σε αυτό το γύρο, αλλά πιθανόν και οι αντίπαλοι να πουν το ίδιο. 

Κάναμε πολύ καλά παιχνίδια εντός έδρας, αλλά και κάποια καλά εκτός. Η μεγαλύτερη διαφορά ήταν ότι δεν καταφέρναμε να τελειώσουμε τα παιχνίδια στα εκτός έδρας παιχνίδια, αλλά σήμερα είμαι χαρούμενος γιατί κάναμε αυτό που έπρεπε, είχαμε την ταπεινότητα να παλέψουμε για τη νίκη ακόμη και μετά το 1-0".

Για τις μεταγραφές:
"Υπάρχουν 1-2 θέσεις που έχετε προσέξει κι εσείς ότι χρειαζόμαστε ενίσχυση, αλλά είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για αυτό. Έχουμε ένα ακόμη παιχνίδι μπροστά μας την Τρίτη κι είναι στο ίδιο στυλ".

Για το δίδυμο Κάνιας-Μαουρίσιο: 
"Ο Κάνιας επέστρεψε μετά από καιρό, έκανε ένα καλό ματς σήμερα και ήθελα να του δώσω συνέχεια, γιατί στο δεύτερο γύρο θα χρειαστούμε όλους τους παίκτες. Κι επίσης, σήμερα πίστευα ότι θα ήταν πολύ πιο χρήσιμο σε αυτό το γήπεδο αυτό το δίδυμο, γιατί θα μπορούσαμε να κινήσουμε πιο γρήγορα την μπάλα, με βάση και τον σχηματισμό του Πλατανιά. 

 Ο Τσίμιροτ μας έδωσε πολύ μεγάλη ισορροπία και σιγουριά όταν δεν είχαμε την μπάλα. Δεν έχει σημασία να μιλήσουμε για την ενδεκάδα ή όχι, ο Τσίμιροτ έπαιξε σχεδόν όλα τα παιχνίδια από το ξεκίνημα και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από αυτόν".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4