Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

14 Δεκεμβρίου 2022

Επίθεση με μολότοφ σε λεωφορείο με φίλους του ΠΑΟΚ! (2010)


Σαν σήμερα στις 14/12/2010, επίθεση με πέτρες και μολότοφ δέχτηκε το πούλμαν που μετέφερε  οπαδούς του ΠΑΟΚ που ακολούθησαν την αποστολή στην Κροατία, εν όψει του αγώνα με την Ντιναμό...

Τι είχε συμβεί ...

Κροάτες οπαδοί της τοπικής ομάδας, έστησαν ενέδρα και επιτέθηκαν με πέτρες στο ένα από τα δύο λεωφορεία που μετέφερε οπαδούς του Δικεφάλου, ενώ έπεσε και μία μολότοφ.

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο μόνο για ελαφρά τραυματίες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, για να δεχτούν τις πρώτες βοήθειες.

Το περιστατικό συνέβη την ώρα που οι φίλοι της ομάδας ξεναγούνταν στην πρωτεύουσα της Κροατίας. Όταν το λεωφορείο σταμάτησε σε φανάρι, εμφανίστηκαν περίπου 100 οπαδοί της Ντιναμό, οι οποίοι πέταξαν πέτρες και -όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες- μία  μολότοφ έπεσε μέσα στο λεωφορείο.

Επικράτησε πανικός και οι επιβάτες προσπαθούσαν να βγουν με οποιονδήποτε τρόπο από το λεωφορείο, είτε πηδώντας από τα παράθυρα, είτε παραβιάζοντας τις πόρτες.

Ευτυχώς δεν υπήρξε σοβαρός τραυματισμός . Με τη λήξη του επεισοδίου, κλήθηκε εσπευσμένα ασθενοφόρο, προκειμένου να μεταφέρει τους ελαφρά τραυματίες σε νοσοκομείου, για να δεχτούν τις πρώτες βοήθειες.

"Καμπάνα" 16 ετών στους οκτώ Κροάτες!

Δύο χρόνια αργότερα, στις 3/12/2012, δικαστήριο της Κροατίας επέβαλε στους οκτώ συλληφθέντες της επίθεσης στο πούλμαν που επέβαιναν οι φίλοι του ΠΑΟΚ τον Δεκέμβρη του 2010 συνολική ποινή φυλάκισης 16 ετών.

Η παραπάνω ποινή ήταν χωρίς αναστολή και σίγουρα ήταν πολύ ελαφριά σε σχέση με το τι θα μπορούσε να συμβεί εκείνη τη μέρα στην Κροατία, όπου από σύμπτωση δε θρηνήσαμε θύματα.

Θυμίζουμε πως όπως αποδείχτηκε στην ακροαματκή διαδικασία και οι οκτώ είχαν επιτεθεί στο πούλμαν που μετέφερε οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Δείτε στο video που ακολουθεί, τι είχε συμβεί...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4