Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

20 Δεκεμβρίου 2022

Αγχωτικό τρίποντο με μέτρια εμφάνιση! (2020)


Σαν σήμερα στις 20/12/2020, για την 13η αγωνιστική της Super League, o ΠΑΟΚ κέρδισε στην Τούμπα τον Παναθηναϊκό με 2-1 ...

O Γκαρσία παρέταξε στο αρχικό σχήμα τους Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Γιαννούλης, Ελ Καντουρί, Ντόουγκλας, Μουργκ. Τζόλης, Σφιντέρσκι, Αν. Ζίβκοβιτς.

Μόλις στο 6ο λεπτό ο Ούγγρος διαιτητής απέφυγε να στείλει στα αποδυτήρια τον Αϊτόρ για αντιαθλητικό μαρκάρισμα από πίσω στον Γιαννούλη, αφήνοντας στο γήπεδο έναν παίκτη που στο 16ο λεπτό σκόραρε για τον Παναθηναϊκό, ισοφαρίζοντας το γκολ που σημείωσε στο 11' ο Σφιντέρσκι.

Σε εκείνο τα χρονικό σημείο ο Γιαννούλης από τα αριστερά βρήκε τον Σφιντέρκι και αυτός με κεφαλιά στην κενή εστία, άνοιξε το σκορ. Πέντε λεπτά αργότερα ο Μακέντα πήρε την κεφαλιά από τον Μιχαηλίδη, βρήκε τον αμαρκάριστο Αϊτόρ και αυτός με δόση τύχης πέρασε την μπάλα μέσα από τα πόδια του Πασχαλάκη, ισοφαρίζοντας.

Το παιχνίδι δεν είχε ιδιαίτερα καλό ρυθμό, οι φιλοξενούμενοι είχαν καλή παρουσία στη μεσαία γραμμή, με τους παίκτες μας να κάνουν αρκετά λάθη, κάποια αβίαστα. Ο ΠΑΟΚ πάντως ήταν η ομάδα που έφτιαξε δύο πολύ καλές ευκαιρίες τις οποίες σπατάλησε ο Σφιντέρσκι.


Η πρώτη στο 19ο λεπτό, με τον Πολωνό από κοντά να σουτάρει και ο Ξενόπουλος να αποκρούει και η δεύτερη στο 43ο λεπτό όταν μετά από συρτή σέντρα του Τζόλη, ο Σφιντέρσκι έκανε την προβολή, αλλά ο Ξενόπουλος και πάλι απέκρουσε.

Με την έναρξη της επανάληψης ο ΠΑΟΚ έδειξε πολλές αδυναμίες στο κράτημα της μπάλας, αλλά στο 65' ο Ίνγκασον με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Μουργκ σημείωσε το 2-1. Στα λεπτά που ακολούθησαν ως το τελευταίο σφύριγμα του Ούγγρου διαιτητή, η ομάδα διαχειρίστηκε σωστά το σκορ και έφτασε στη νίκη.

Αν οι παίκτες μας ήταν πιο προσεκτικοί στα τελειώματα κάποιων φάσεων θα μπορούσαν να φτάσουν σε ένα ακόμη γκολ και να αποφύγουμε το άγχος μέχρι το 97'.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ:
Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια (81' Κρέσπο), Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Γιαννούλης, Ελ Καντουρί, Ντόουγκλας (90' Εσίτι), Μουργκ (72' Σβαμπ), Τζόλης (90' Περέιρα), Σφιντέρσκι (81' Τσόλακ), Αν. Ζίβκοβιτς.

Παναθηναϊκός: Ξενόπουλος, Χουανκάρ, Σένκεφελντ, Σάντσες, Πούγγουρας (81' Αλεξανδρόπουλος), Βέλεθ, Χατζηγιοβάνης, Βιγιαφάνιες (72' Καρλίτος), Αϊτόρ (81' Εμμανουηλίδης), Μαουρίσιο, Μακέντα (72' Ιωαννίδης).

.................................

Δείτε όσα είπε ο προπονητής του Δικεφάλου μετά τη λήξη του ματς με τον Παναθηναϊκό...


Αναλυτικά ο Πάμπλο Γκαρσία τόνισε:

Για τη νίκη στο ντέρμπι:
«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι γιατί τα παιδιά κέρδισαν πέντε συνεχόμενα ματς. Δεν μετράω την προηγούμενη ήττα. Σήμερα ήταν ένα πολύ σημαντικό ματς, γιατί όταν χάνεις ένα ντέρμπι στο επόμενο θέλεις τη νίκη. Φάγαμε πάλι ένα γκολ από ατομική ενέργεια, αλλά η ομάδα ήθελε το παιχνίδι για διάφορους λόγους.

Είναι μια νίκη και για τον Ουαγκέ, γιατί έδωσε την καρδιά του. Θα πάει καλά το παιδί γιατί είναι μικρός και έχει θέληση να παίξει μπάλα. Τώρα θα πάμε για τις διακοπές λίγο χαρούμενοι όλοι.

Όλα μετράνε δουλέψαμε και τα στημένα και μας έδωσαν τους βαθμούς σήμερα. Αυτό που κρατάω είναι ότι παλέψαμε όλοι και θέλαμε τη νίκη. Δουλέψαμε καλά και σήμερα μπήκαν τα γκολ».


Για τον Μπόλονι: «Πάντα στη ζωή δεν μετράει αν είσαι καλός προπονητή ή καλός παίκτης, μετράει η αγάπη. Ο Μπόλονι είναι καλός άνθρωπος, μου είπε καλή επιτυχία του ευχήθηκα και εγώ και εγώ αυτό που κρατάω στη ζωή μου είναι οι άνθρωποι».

Για το τι κρατάει από το 2020 και τι θέλει να αφήσει πίσω του:
«Μακάρι να μπορούσαμε να αφήσουμε πίσω αυτή την αρρώστια που ταλαιπωρεί τον κόσμο. Πρέπει να προσέχουμε όλοι, μακάρι να φύγει αυτός ο ιός από την ζωή μας. Είμαι ευχαριστημένος γιατί ήμουν πέντε χρόνια στις ακαδημίες και μου δόθηκε η ευκαιρία ευχαριστώ όλο τον κόσμο και την οικογένεια Σαββίδη, μακάρι να γεμίσει ξανά η Τούμπα και να έχουμε υγεία».

.................................

Ο σκόρερ του δεύτερου γκολ στην επικράτηση επί του Παναθηναϊκού, Ίνγκι Ίνγκασον δήλωσε μετά το ματς...


«Ήταν πολύ σημαντικό αποτέλεσμα μετά τα όσα έγιναν την περασμένη εβδομάδα. Και για τον οργανισμό του ΠΑΟΚ και για την ομάδα. Αξίζαμε τους τρεις βαθμούς. Δημιουργήσαμε ευκαιρίες. Μπορούσαμε να πετύχουμε και άλλα γκολ, αλλά κρατάμε το αποτέλεσμα.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλά. Παρά το γεγονός ότι προηγηθήκαμε τους επιτρέψαμε να πετύχουν ένα φτηνό γκολ. Τέτοια λάθη δεν πρέπει να γίνονται γιατί πληρώνονται. Ωστόσο, βγάλαμε χαρακτήρα στη συνέχεια και πήραμε τη νίκη.

Βρίσκομαι δύο χρόνια εδώ. Άλλα ο ρόλος μου πρέπει να είναι να εξηγώ στους νέους παίκτες ποιος είναι ο ΠΑΟΚ. Αγωνιζόμαστε κόντρα σε όλους. Με την πανδημία μπορεί να μην ευχαριστηθούμε τον κόσμο στα γήπεδα, αλλά εμείς οφείλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι για να πετύχουμε τους στόχους μας.

Είμαστε μία νέα ομάδα με πολλούς νέους ποδοσφαιριστές. Πάντα πρέπει να βελτιώνουμε πράγματα. Όταν χτίζεις μία νέα ομάδα και έχεις αλλάξει προπονητή χρειάζεται χρόνος προσαρμογής. Εμείς πρέπει να δουλεύουμε και όχι να μιλάμε.

Ο Γκαρσία μας μεταφέρει το πάθος που πρέπει να περνάει ένας προπονητής στους παίκτες. Είναι ένας άνθρωπος που ξέρει καλά τι σημαίνει ΠΑΟΚ. Είναι συνώνυμο του τι σημαίνει ο ΠΑΟΚ. Είναι πολύ σημαντικό να δουλεύεις με έναν τέτοιο άνθρωπο».


Για τη φάση του γκολ:
«Το δουλέψαμε μέσα στην εβδομάδα στην προπόνηση. Είδαμε πώς αμύνεται ο Παναθηναϊκός στις στημένες φάσεις και κοιτάξαμε να το εκμεταλλευτούμε. Τέτοια ματς κρίνονται στις λεπτομέρειες. Πρέπει να τις βελτιώσουμε και να συνεχίζουμε να δουλεύουμε».

Για τον Μαουρίσιο: «Είναι ένα φανταστικό παιδί. Αξίζει κάθε σεβασμό και σαν ποδοσφαιριστής και σαν άνθρωπος. Κέρδισε τα πάντα με τον ΠΑΟΚ. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία, αλλά όχι όταν παίζει απέναντι μας».


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4