Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

25 Νοεμβρίου 2022

Η λευκή ισοπαλία τον κράτησε ζωντανό! (2021)


Σαν σήμερα στις 25/11/2021, για την 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Conference League, o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 0-0 στην Μπρατισλάβα με τη Σλόβαν ...

Ο ΠΑΟΚ έχασε στη Σλοβακία την ευκαιρία να πανηγυρίσει από σήμερα την πρόκριση στα νοκ άουτ του UEFA Europa Conference League με το 0-0 κόντρα στη Σλόβαν στη Μπρατισλάβα, αλλά συνεχίζει να ορίζει τη μοίρα του την τελευταία αγωνιστική.

Ο Δικέφαλος θα μπορούσε με νίκη σήμερα να σφραγίσει το εισιτήριό του για τα νοκ άουτ κι αν και ήταν ανώτερος σε όλο το παιχνίδι στο Tehelne Pole δεν βρήκε το γκολ που θα του έδινε τους τρεις βαθμούς. Η λευκή ισοπαλία διατήρησε τον ΠΑΟΚ και τους Σλοβάκους στην ισοβαθμία με οκτώ βαθμούς, με τη Σλόβαν να έχει προβάδισμα ενός γκολ στη διαφορά τερμάτων με 8-5 έναντι 6-4.

 

Ο ΠΑΟΚ την τελευταία αγωνιστική ήθελε πλέον είτε καλύτερο αποτέλεσμα από τους Σλοβάκους, που θα αντιμετώπιζαν εκτός έδρας την Κοπεγχάγη, η οποία κέρδισε με 0-4 τη Λίνκολν κι εξασφάλισε την πρωτιά στον όμιλο, είτε νίκη επί της Λίνκολν στην Τούμπα με δύο παραπάνω γκολ απ' όσο ενδεχομένως νικήσει η Σλόβαν. Σε περίπτωση που οι Σλοβάκοι έχαναν αρκούσε  μια ισοπαλία. Αν έρθουν ισόπαλοι, στον Δικέφαλο αρκεί οποιαδήποτε νίκη. 

Ο Δικέφαλος κυριάρχησε στο παιχνίδι στη Μπρατισλάβα, είχε την κατοχή, δημιούργησε αρκετές τελικές, αλλά δεν βρήκε τρόπο να σκοράρει. Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου μπήκε δυνατά από το ξεκίνημα και προσπάθησε να απειλήσει την εστία του Τσοβάν, ο οποίος είχε απάντηση στο φάουλ του Κούρτιτς στο 6′.

Ο Σίντκλεϊ στο 11′ δεν βρήκε στόχο, ενώ ο Μπίσεσβαρ στη συνέχεια είχε ακόμα τρεις καλές ευκαιρίες για γκολ χωρίς να βρει στόχο. Οι Σλοβάκοι απείλησαν στο 43′ με ένα σουτ του Μεντβέντεφ, στην μοναδική σημαντική τους ευκαιρία στο πρώτο μέρος, με τη μπάλα να φεύγει άουτ.

Η επανάληψη ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να έχει τα ηνία του αγώνα και να ψάχνει το γκολ, με τους γηπεδούχους να κλείνουν τους χώρους προς την εστία τους και να ψάχνουν την κόντρα, με τον Πασχαλάκη να σταματάει στο 60′ μία κεφαλιά του Γκριν.

Ο Λουτσέσκου έφερε από τον πάγκο όλα τα επιθετικά του όπλα, ο ΠΑΟΚ έκλεισε τη Σλόβαν στα καρέ της, αλλά ο Σφιντέρσκι σε τρεις περιπτώσεις δεν βρήκε δίχτυα και το 0-0 παρέμεινε μέχρι το φινάλε.

Οι συνθέσεις:

Σλόβαν Μπρατισλάβας
(Βλάντιμιρ Βάις): Χόβαν, Μεντβέντεβ, Κασία, Μποζίκοβ, Ντε Μάρκο, Άγκμπο, Ιμπραΐμ, Γκριν (70′ Τσάβριτς), Βάις, Ζμρχαλ (70′ Ντράζιτς), Χεντί.

ΠΑΟΚ ( Ράζβαν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ, Βαρέλα, Κρέσπο (46′ Μιχάι), Σίντκλεϊ, Κούρτιτς, Εσίτι (64′ Σβαμπ), Α.Ζίβκοβιτς, Ελ Καντουρί (71′ Μουργκ), Μπίσεσβαρ (85′ Μιτρίτσα), Άκπομ (71′ Σφιντέρσκι).

...............................

Διαβάστε τις δηλώσεις του Ράζβαν Λουτσέσκου μετά τη λήξη του Σλόβαν Μπρατισλάβας - ΠΑΟΚ.


Αναλυτικά ο τεχνικός του ΠΑΟΚ τόνισε:

«Εννοείται ότι προτιμώ να κερδίσω ένα παιχνίδι, αλλά ήρθε 0-0 απέναντι σε μια καλή ομάδα. Από εμάς θα κριθεί η πρόκριση με τα γκολ που θα πετύχουμε κόντρα στη Λίνκολν. Δε θα είναι εύκολο το παιχνίδι για τη Σλόβαν απέναντι στην Κοπέγχαγη παρότι οι Δανοί έχουν προκριθεί».

Για το γεγονός ότι λείπει το εύκολο γκολ τόνισε: «Δεν είναι θέμα μόνο των επιθετικών. Υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές που είχαν την ευκαιρία να σκοράρουν και δεν το έκαναν. Το ίδιο συνέβη και με τον Ατρόμητο και με την Κοπεγχάγη. Και σήμερα φτάσαμε με τους Μπίσεσβαρ, Μιτρίτσα, Ελ Καντουρί, Μουργκ, Ζίβκοβιτς, Κούρτιτς κοντά στο να σκοράρουμε αλλά δεν το κάναμε. Είναι συνολικό το πρόβλημα. Δεν με απασχολεί μόνο για τους Σφιντέρσκι και Άκπομ. Ήταν απίστευτες οι ευκαιρίες που χάσαμε απέναντι στην Κοπεγχάγη».

Για το αν υπήρχε μια επιπολαιότητα, μια βιασύνη, στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου και τι φταίει σε αυτό απάντησε: «Υπήρχε βιασύνη. Θέλαμε να σκοράρουμε, να κερδίσουμε, να σβήσουμε την κακή εμφάνιση που είχαμε απέναντι στον Ατρόμητο. Το είπα ότι το γκρουπ δεν έχει την απαραίτητη ωριμότητα για να αντιμετωπίσει μια κατάσταση, δεν μπορούμε να διαχειριστούμε αυτό που θέλουμε να πάρουμε».

Για το αν πήρε ρίσκο στο τέλος ο ΠΑΟΚ με κίνδυνο να χαθεί το παιχνίδι σημείωσε: «Στο δεύτερο ημίχρονο πιέσαμε πολύ ήταν φυσιολογικό να υπάρχουν στιγμές τρανζίσιον, το οποίο διαχειριστήκαμε. Υπήρχε βιασύνη γιατί είχαμε την αίσθηση ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Δύο πράγματα είπα στους ποδοσφαιριστές μου μόλις τελείωσε το παιχνίδι. Το πρώτο ότι τα πράγματα είναι στο χέρι μας. Πρέπει να έχουμε πάρα πολύ καλή απόδοση στο τελευταίο ματς για να προκριθούμε και το δεύτερο ότι όταν ένα ματς δεν μπορείς να το κερδίσεις τουλάχιστον να μη το χάσεις». 

Επίσης ανέφερε: «Κοιτάζουμε απλώς το επόμενο παιχνίδι. Είχαμε σκαμπανεβάσματα έως τώρα στη σεζόν. Πολλά αποτελέσματα που είτε ήταν καλά είτε άσχημα από εμάς. Μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού χάσαμε από τον Ατρόμητο. Μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ ήρθε μια ισοπαλία με τη Σλόβαν στην Τούμπα, αποτέλεσμα που θα μπορούσε να ήταν διαφορετικό για να διαχειριστούμε καλύτερα τη συνέχεια. Είναι φυσιολογικό να υπάρχουν τέτοιες καταστάσεις σε ομάδες με νέα αρχή, νέο προπονητή, νέα φιλοσοφία. Συμβαίνει στη Σίτι το 2016, συμβαίνει τώρα στη Γιουβέντους. Η δουλειά μου είναι να προστατεύσω την ομάδα. Η θέληση των παικτών είναι τεράστια».

.......................................

Για το που κρίθηκε το αποτέλεσμα στην αναμέτρηση με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας αλλά και τις ελπίδες πρόκρισης που παραμένουν ζωντανές, μίλησε ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, δίνοντας το σύνθημα: «Η προσπάθεια συνεχίζεται, θα κάνουμε αυτό που πρέπει με τη Λίνκολν!»


Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το τι έλειψε από τον ΠΑΟΚ στη τελική προσπάθεια: «Δεν ξέρω ακριβώς αλλά φυσικά έπρεπε να σκοράρουμε για να κερδίσουμε. Προσπαθήσαμε ήρθε η ισοπαλία, αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να συγκεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι».

Αναφορικά με το αν ο ΠΑΟΚ ήθελε περισσότερο το παιχνίδι: «Φυσικά θέλαμε τη νίκη αυτό όμως είναι το ποδόσφαιρο. Δεν τα καταφέραμε η προσπάθεια δεν έχει τελειώσει».

Για το τελευταίο παιχνίδι: «Ξέρουμε ότι πρέπει να κερδίσουμε τη Λίνκολν, είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας από εκεί και πέρα αυτό που πρέπει να κάνουμε θα κάνουμε».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4