Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

15 Σεπτεμβρίου 2022

Διπλό επί του ΟΦΗ με κόντρα διαιτησία (2018)


Σαν σήμερα στις 15/9/2018, o ΠΑΟΚ κέρδισε με ανατροπή στο "Γεντί Κουλέ" τον ΟΦΗ με 1-3, την 3η αγωνιστική της Super League,  της περιόδου 2018-2019...
Ο ΠΑΟΚ με τη νίκη του αυτή, έφτασε τις επτά στο Ηράκλειο επί του ΟΦΗ, σε σύνολο σαράντα ενός αγώνων και συνέχισε το αήττητο σερί του στο πρωτάθλημα, κάνοντας το 3Χ3, σε ένα γήπεδο πραγματικό χωράφι.

Δεν ξεκίνησε με καλούς οιωνούς η αναμέτρηση, καθώς μόλις στο 3ο λεπτό ο διαιτητής που ακούει στο όνομα Διαμαντόπουλος και ο απαράδεκτος βοηθός του (Αλεξέας), δεν είδαν την πεντακάθαρη ανατροπή του Στρέζου στον Ζαμπά και δεν καταλόγισαν το οφθαλμοφανέστατο πέναλτι!

Μια απόφαση που έφερε εκνευρισμό στην ομάδα, έγιναν στη συνέχεια κάποια αβίαστα λάθη κυρίως από τους μέσους, για να έρθει στο 22' ο Παπαστεριανός να κάνει το 1-0, εκμεταλλευόμενος λάθος του Κάνιας, ανάμεσα στο κέντρο και τη μεγάλη μας περιοχή!

Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε! Η διαφορά ποιότητας και δυναμικότητας με τον ΟΦΗ ήταν μεγάλη, η ομάδα στο τελευταίο δεκάλεπτο πάτησε μπάλα και αφού αρχικά ισοφάρισε στο 37' με τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, ήρθε ο Μάτος στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου να δώσει το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ, με ωραία σκαστή κεφαλιά, μετά από κόρνερ που εκτέλεσε από τα δεξιά ο Μπίσεσβαρ.

Στο 52ο λεπτό, ο Μπίσεσβαρ πάσαρε στον Ζαμπά που από πλάγια και δύσκολη θέση νίκησε για 3η φορά τον Στρέζο, γράφοντας το τελικό 1-3. Στο υπόλοιπο διάστημα της επανάληψης ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τους Βέρνμπλουμ, Ουάρντα, Σάκχοφ να είναι οι τρεις κινήσεις του Λουτσέσκου από τον πάγκο.

Ακολουθούσαν δύο πολύ μεγάλα παιχνίδια στην Τούμπα, με Τσέλσι και ΑΕΚ και η ομάδα περνώντας από το Ηράκλειο, έστρεψε πλέον την προσοχή της σε αυτά!

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ:
Στρέζος, Κοροβέσης, Ποτουρίδης, Κομεσίδης, Κυριακίδης, Νάστος, Παπαστεριανός, Σάσι (55΄Πλατέλας), Νέιρα (65' Κουτσιανικούλης), Ντίνας (55' Αραβίδης), Βουό.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Κάνιας (63' Βέρνμπλουμ), Ζαμπά (69' Ουάρντα), Μπίσεβαρ (79' Σάκχοφ), Ελ Καντουρί, Καρέλης.

.....................................................

Ο Πασχαλάκης μίλησε για την αντίδρασή του μετά το 1-2, αναφέρθηκε σε εκείνη τη φάση, αλλά και μετά το τέλος του αγώνα, όταν ζήτησε συγγνώμη από τον κόσμο ...

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το παιχνίδι: "Πολύ δύσκολη νίκη, είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα. Άγχος δεν υπήρχε ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι σε αυτό που κάνουμε. Από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό, είμαστε συγκεντρωμένοι".

Για το πιο καταλυτικό σημείο του αγώνα: "Η αντίδραση που βγάλαμε στο πρώτο ημίχρονο είναι το κλειδί. Δείξαμε χαρακτήρα, είμαστε πολύ ικανοποιημένοι".

Για τη συγγνώμη του στον κόσμο του ΟΦΗ: "Υπήρχε ένταση στο παιχνίδι και στο δεύτερο γκολ ξέσπασα. Μου βγήκε στο γκολ η ένταση. Το ποδόσφαιρο ενώνει δεν χωρίζει ήθελα να δείξω πως ότι κι αν γίνει στο γήπεδο στο τέλος πρέπει να δίνουμε τα χέρια και να προχωράμε. Οι οπαδοί και των δύο ομάδων ήταν καταπληκτικοί και δημιούργησαν πολύ όμορφη ατμόσφαιρα".

Για τη θέση του τερματοφύλακα: "Ο τερματοφύλακας χρειάζεται να έχει τρέλα, αλλά και σεβασμό".

Για τον φετινό ΠΑΟΚ: "Υπάρχει μεγάλη αυτοπεποίθηση, υπάρχει βάθος, όρεξη και με τις οδηγίες του προπονητή μας θα φτάσουμε ψηλά. Αυτό που σκεφτόμαστε πάντα είναι μόνο το επόμενο παιχνίδι όποιο κι αν είναι αυτό".

.....................................................

Όλα όσα δήλωσε ο Ράζβαν Λουτσέσκου μετά την νίκη επί του ΟΦΗ στο Γεντί Κουλέ για την 3η αγωνιστική της Super League Σουρωτή.

Για το παιχνίδι στο Γεντί Κουλέ: "Κάναμε ένα καλό ξεκίνημα. Κυριαρχήσαμε, κερδίσαμε ένα πέναλτι το οποίο ήταν εμφανές από το ΟΑΚΑ ακόμη, αλλά ο διαιτητής δεν ήθελε να το δώσει. Ξανά ένα παιχνίδι, όπου τιμωρούμαστε από σημαντικές αποφάσεις. Συνεχίσαμε να παίζουμε από εκεί και πέρα. 
 
Ήταν άλλο το παιχνίδι μετά το 1-0, προσπαθούσαμε να σκοράρουμε κι ασκούσαμε πίεση. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι μετά το γκολ, υπήρχε νευρικότητα, δεν είχαμε ισορροπία για 15 λεπτά, αλλά μετά ισορροπήσαμε. Μετά το γκολ της ισοφάρισης, νομίζω ότι κυριαρχήσαμε απόλυτα".

Για τις εσωτερικές αλλαγές: 
"Ο Μπίσεσβαρ ήταν πολύ καλός σήμερα και στον άξονα και πιο έξω. Ήταν η στιγμή εκείνη, όπου ρόλαρε η ομάδα και μπορέσαμε να σκοράρουμε. Ήταν σημαντικό να μην χάσουμε την ηρεμία μας και το μυαλό μας. Όταν επανήλθαμε στο παιχνίδι, μπορέσαμε και να βρούμε τα γκολ".

Για τα ντέρμπι στη συνέχεια: 
"Για εμάς κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό. Και το σημερινό κι αυτό με τον Πανιώνιο και όλα. Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι απόλυτα σε κάθε ματς για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς".

Για τις διαιτησίες στα παιχνίδια του ΠΑΟΚ: 
"Είναι πραγματικά δύσκολο για εμάς. Μας κλέβουν, μας επιτίθενται και δεν είναι σωστό όλο αυτό που συμβαίνει".

Για την αντίδραση των παικτών του:
"Κάναμε λάθη, αλλά κάναμε και κάποιες σωστές επιλογές. Είναι περισσότερα τα θετικά, από τα λάθη, τα οποία συμβαίνουν. Δείξαμε πολύ σωστή αντίδραση στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Κάποια παιχνίδια θα είναι έτσι, δεν μπορείς πάντα να σκοράρεις πολλά γκολ. Το πρόβλημα είναι ότι θα πρέπει να μάθουμε να αντιδράμε, όταν κάνουμε κάποια λάθη. Μιλάμε για μία ομάδα που έχει κερδίσει τόσα παιχνίδια. Έχουμε αυτοπεποίθηση, επειδή προερχόμαστε από καλά αποτελέσματα. Δεν πρέπει να μιλάμε για λάθη, λάθη κάνουν όλες οι ομάδες ακόμη και κορυφαίου επιπέδου".

Για τη διαιτησία: 
"Υπάρχει ένα τεράστιο σκάνδαλο, όταν κόβεται ένα τέτοιο καθαρό πέναλτι υπέρ μας. Όλοι είδαν ότι ο τερματοφύλακας, χτύπησε τον επιθετικό μας. Δεν ξέρω αν αυτά που συμβαίνουν έρχονται από κάποια πίεση ή από κάτι άλλο. Μας δημιουργούν πρόβλημα πάντως. Εμείς κοιτάμε παιχνίδι με το παιχνίδι και κάνουμε αυτό που πρέπει".

Για τον Πασχαλάκη και το σκηνικό με τους φιλάθλους του ΟΦΗ: 
"Ήταν λάθος το γεγονός ότι γύρισε κι έδειξε τη χαρά του έτσι στους φιλάθλους. Πρέπει να εστιάσει στο γήπεδο, αυτή είναι η δουλειά του. Πραγματικά δεν πιστεύω ότι το έκανε με άσχημο τρόπο".

..................................................

O Ντιέγκο Μπίσεσβαρ μίλησε για την εκτός έδρας νίκη επί του ΟΦΗ και το ματς με τη Τσέλσι που ακολουθεί...

Αναλυτικά τόνισε:

Για τη νίκη επί του ΟΦΗ: 
"Είναι καλό για την ομάδα, γιατί χρειαζόμαστε κάθε βαθμό. Ήταν δύσκολο για εμάς γιατί δεν μπήκαμε καλά στο παιχνίδι, αλλά καταφέραμε να ισοφαρίσουμε, κυριαρχήσαμε στον αγώνα και τελικά καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη".

Για την χρησιμοποίηση του ως αριστερός μεσοεπιθετικός: 
"Ήταν μια απόφαση του προπονητή. Ήθελε να πιέσουμε ψηλά. Αυτό είναι ένα από τα δυνατά στοιχεία της ομάδας, καθώς όλοι οι ποδοσφαιριστές μπορούν ανά πάσα στιγμή να βοηθήσουν όπου χρειαστεί".

Για τον Καρέλη:
"Είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει καλή χημεία με τους μεσοεπιθετικούς. Του έλειψε το γκολ, αλλά έκανε καλό παιχνίδι. Έτσι είναι η δουλειά του επιθετικού και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρει".

Για το επερχόμενο ματς με την Τσέλσι:
 
"Είναι μια μεγάλη ομάδα η Τσέλσι. Σίγουρα είναι μια μεγάλη ομάδα, αλλά ξέρει ότι έρχεται στο γήπεδο μας και θα κάνουμε τα πάντα για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα".

..................................................

Ο Νίκος Καρέλης μίλησε για το ντεμπούτο του με την φανέλα του ΠΑΟΚ στο Γεντί Κουλέ, αλλά και για το πρώτο του διάστημα προσαρμογής στην ομάδα ...

Αναλυτικά τα όσα είπε:

"Έκανα το ντεμπούτο μου σήμερα, σε μία ζεστή ατμόσφαιρα. Οι τρεις βαθμοί είναι σημαντικοί για την ομάδα σε ένα δυνατό παιχνίδι, όπως άλλωστε το περιμέναμε. Γύρισα στο ελληνικό πρωτάθλημα έχοντας περισσότερες εμπειρίες και είχα ένα ωραίο πρόσωπα σήμερα με τη βοήθεια και των συμπαικτών μου. Το σημαντικό είναι που πήραμε τη νίκη. Δεν έπρεπε να χάσουμε το μυαλό μας. Δουλέψαμε στις στημένες φάσεις στις προπονήσεις και αυτό φάνηκε σήμερα. Δεν μπήκαμε όπως θα έπρεπε, όμως κάναμε ότι μπορούσαμε και περάσαμε μπροστά στο σκορ πριν λήξει το ημίχρονο. Φύγαμε με τη νίκη, από μία δύσκολη έδρα".

Για την προσαρμογή του στον ΠΑΟΚ, σχολίασε:
"Αυτή η ομάδα έχει πολύ έμπειρους παίκτες. Με βοήθησαν όλοι πολύ ώστε να προσαρμοστώ, όπως και ο προπονητής μου στην διακοπή του πρωταθλήματος για να μπορώ να ενταχθώ. Αυτοί είναι οι βασικοί λόγοι που μπόρεσα να μπω με την ομάδα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Νιώθω πολύ άνετα με όλους τους συμπαίκτες, είναι όλοι πολύ καλά παιδιά και με βοήθησαν από τις πρώτες ημέρες αν και τους περισσότερους, τους γνώρισα μετά την επιστροφή από τις Εθνικές ομάδες. Μέσα από τις προπονήσεις βγήκε το αποτέλεσμα".

Για την πρόταση του ΠΑΟΚ και τον ανταγωνισμό που υπάρχει στην ομάδα: "Εννοείται πως όταν έγινε η πρόταση, η πρώτη σκέψη ήταν πως θα μου άρεσε να έρθω πολύ. Γνωρίζω πως υπάρχει ανταγωνισμός, αλλά αυτό είναι καλό, μαθαίνεις πολλά από τον Πρίγιοβιτς και τον Άκπομ, έχουν εμπειρίες. Και δεν είναι μόνο μπροστά αλλά σε όλες τις θέσεις. Υπάρχουν πολλοί παίκτες και όποτε χρειαστεί, εγώ θα είμαι εκεί..."

Για το ματς με την Τσέλσι: "Από αύριο θα σκεφτούμε το ματς με την Τσέλσι, θα είναι δύσκολο αλλά θα προετοιμαστούμε για να μπούμε με τον καλύτερο τρόπο".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4