Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

03 Αυγούστου 2022

Στα Play Offs του Europa League με γκολάρες (2017)


Σαν σήμερα στις 3/8/2017, ο ΠΑΟΚ κέρδισε στον επαναληπτικό αγώνα του 3ου προκριματικού γύρου του Eueopa League, με 2-0 την Ολιμπίκ Ντόνετσκ και πέρασε στα play offs της διοργάνωσης ...

Μπροστά σε 16.000 θεατές ο Στανόγεβιτς παρέταξε στο αρχικό 4-2-3-1 τον Ρέι κάτω από τα δοκάρια, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς στην άμυνα, Κάνιας, Τσίμιροτ αμυντικά χαφ, Μπίσεσβαρ, Κάμπος, Μακ μπροστά τους και προωθημένος ο Πρίγιοβιτς.

 

Ο ΠΑΟΚ παίζοντας κυρίως από τα δεξιά στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, προσπάθησε με Μάτος – Κάμπος να τρυπήσει την άμυνα των Ουκρανών (χωρίς αποτέλεσμα) και χρειάστηκε να φτάσουμε στο 25ο λεπτό όταν ο Ρόμπερτ Μακ πήρε την μπαλιά από τον Μπίσεσβαρ, χόρεψε την άμυνα της Ολιμπίκ και νίκησε τον Μακαράτζε, ανοίγοντας το σκορ.

Στην εκπνοή του ημιχρόνου ο Τσίμιροτ με φωτοβολίδα από τα 35 μέτρα έκανε το 2-0, βάζοντας βάσεις πρόκρισης για την επόμενη φάση της διοργάνωσης, χωρίς να έχει μια πειστική απόδοση, αφού είχε διαστήματα νεκρά στο παιχνίδι ...

Στην επανάληψη και αφού χάθηκαν δύο σημαντικές ευκαιρίες με τους Μπίσεσβαρ στο 53' και τον Μακ στο 63', στη συνέχεια η απόδοση της ομάδας έπεσε κατακόρυφα, εντελώς αδικαιολόγητα οπισθοχώρησε δίνοντας γήπεδο στους Ουκρανούς που είχαν μια δυο καλές στιγμές για να μειώσουν!

Δε βοήθησαν οι αλλαγές του Στανόγεβιτς (Ενρίκε, Σάκχοφ, Πέλκας), ενώ η απουσία του Μπίσεσβαρ, μετά την αντικατάστασή του ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής, καθώς δεν υπήρχε παίκτης να περάσει την μπάλα στην επίθεση. Η εικόνα της ομάδας στο τελευταίο 20λεπτο ήταν κακή και έδωσε το δικαίωμα στους Ουκρανούς να απειλήσουν σε μια δυο περιπτώσεις...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ:
Ρέι, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς, Κάνιας (72' Σάκχοφ), Τσίμιροτ, Κάμπος (81' Πέλκας), Μακ, Μπίσεσβαρ (66' Ενρίκε), Πρίγιοβιτς.

Ολιμπίκ Ντόνετσκ: Μακαράτζε, Λούκιαντσουκ (46' Μιχούνοφ), Κραβτσένκο, Νιεμτσανίνοφ, Κομούτοφ (60' Σοντέι), Μπογκντάνοφ, Μπιλένκι (71' Μικάλοφ), Μόχα, Σαμπάνοφ, Σέστακοφ, Τσιμπάλιουκ.

...............................................

Ο προπονητής του Δικεφάλου μίλησε για την νίκη, καθώς και για το βαθμό ετοιμότητας της ομάδας...

 

Αναλυτικά ο Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς τόνισε:

Για την εικόνα της ομάδας: "Γενικά είμαι ικανοποιημένος σήμερα, από την ενέργεια που έβγαλαν οι παίκτες μου μέσα στο γήπεδο, είναι λογικό να είμαστε καλύτεροι. Δεν είμαστε 100% έτοιμοι, θα δουλέψουμε περισσότερο, αλλά γενικότερα σήμερα είμαι ικανοποιημένος από τους παίκτες μου και το γεγονός ότι οι περισσότεροι έδειξαν καλύτερη εικόνα σήμερα, σε σύγκριση με το πρώτο παιχνίδι".

Για την αυριανή κλήρωση: "Σε γενικές γραμμές αισθάνομαι άνετος, δεν έχω ιδιαίτερη πίεση. Έχω μιλήσει και με τους παίκτες μου, είμαστε ο ΠΑΟΚ και θα είμαστε το φαβορί, αισθανόμαστε άνετα για την κλήρωση και θα δούμε ποιος θα είναι ο αντίπαλος".

Για το θέμα Βιεϊρίνια: "Από όσο γνωρίζω η συγκεκριμένη συζήτηση διαρκεί πολλά χρόνια κι ίσως έχει φτάσει η στιγμή να γίνει κάτι. Η απόκτηση του θα μας δώσει πολλές περισσότερες δυνατότητες, είναι ένας παίκτης που μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις. Έχουμε παίκτες μια διαφορετικά στοιχεία που μπορούν να παίξουν σε διαφορετικές θέσεις, μπορεί ο Μακ να παίξει ως επιθετικός. Για έναν προπονητή είναι εύκολο να εκμεταλλευτεί έναν τέτοιο παίκτη και να φτιάξει την ομάδα του, όταν διαθέτει ποδοσφαιριστές με ποιότητα και έτσι και εμείς θα προσπαθήσουμε να βρούμε το κατάλληλο σύστημα ώστε να εκμεταλλευτούμε όλους τους παίκτες που θα έχουμε".

Για τη μεταγραφική ενίσχυση: "Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να πάρουμε τους παίκτες που χρειαζόμαστε και να ενισχυθούμε. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να βελτιώσουμε την εικόνα μας, να κάνουμε ποιοτικές προσθήκες. Έχω κι εγώ κάποιους παίκτες στη λίστα μου, θα μιλήσουμε και θα δούμε".

...............................................

O Ρόμπερτ Μακ, άνοιξε το σκορ στο αποψινό 2-0 επί της Ολιμπίκ Ντόνετσκ, κράτησε το γκολ και τη νίκη-πρόκριση, αλλά τόνισε ότι η ομάδα έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης, ενόψει των play offs του Europe League ...


Αναλυτικά όσα είπε:

Για το συναίσθημα του να επιστρέφει στην Τούμπα με γκολ: «Μου αρέσει πολύ αυτό το συναίσθημα. Να σκοράρεις σε αυτό το γήπεδο και να δίνεις τη νίκη στην ομάδα σου. Είναι ένας από τους λόγους που επέστρεψα. Αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα, γιατί σήμερα πήραμε την πρόκριση. Αισθάνομαι όμορφα στον ΠΑΟΚ, αλλά το πιο σημαντικό είναι να πάμε βήμα-βήμα, σήμερα πήραμε αυτό που θέλαμε και συνεχίζουμε».

Για το δικό του βήμα μετά την επιστροφή:
«Για αυτό ήρθα, για να βοηθήσω. Σημασία έχει η νίκη της ομάδας και όχι ποιος σκοράρει. Αυτά τα δύο παιχνίδια, ήταν οι πρώτοι προκριματικοί, δεν είμαστε ακόμα αυτοί που θέλαμε, ειδικά με την εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο. Έχουμε να βελτιώσουμε πολλά ακόμα. Έχουμε δύο εβδομάδες για να προετοιμαστούμε για τον επόμενο αντίπαλο, ο οποίος θα είναι πιο δυνατός και θα πρέπει να δουλέψουμε πολύ».

Για το αν φοβήθηκε σήμερα μη γίνει ζημιά
: «Δε θεωρώ ότι έχει να κάνει με το αν η Ολιμπίκ ήταν καλή. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήμασταν καλοί. Πρέπει να βελτιωθούμε, να δούμε το βίντεο, να αναλύσουμε τι κάναμε αλλά και τι όχι. Πρέπει να κρατάμε περισσότερο τα μπάλα, να ελέγχουμε το ρυθμό, να είμαστε κυρίαρχοι. Πρέπει να δουλέψουμε για τον επόμενο γύρο, γιατί ο αντίπαλος θα είναι πιο δυνατός σε σχέση με την Ολιμπίκ».

...............................................

Ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς τοποθετήθηκε μετά τη νίκη-πρόκριση επί της Ολιμπίκ Ντόνετσκ ...


Αναλυτικά ο σέντερ φορ του Δικεφάλου τόνισε:

Για την πρόκριση του ΠΑΟΚ: «O στόχος και μέχρι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, είναι να περάσουμε στους ομίλους. Είναι σημαντικό, αν σκεφτούμε ότι κάποιο μεγάλοι μένουν έξω. Κάναμε το χρέος μας. Σήμερα ήμασταν καλύτεροι, δε ανησυχήσαμε. Έχουμε το επόμενο διάστημα, να δουλέψουμε για να είμαστε πιο αποτελεσματικοί, στη συνοχή μας, για να βελτιωθεί η εικόνα της ομάδας».

Για την αντίδραση του να κλοτσήσει το δοκάρι μετά την ευκαιρία που απώλεσε: «Προσπάθησα να τσιμπήσω λίγο τη μπάλα, να σημαδέψω την απέναντι γωνία, όπως και στο πρώτο ημίχρονο, που δεν υπολόγισα καλά. Είχαμε ένα μικρό διάστημα για ξεκούραση μετά από μια κουραστική σεζόν, είχαμε δύσκολη προετοιμασία και σίγουρα θέλει λίγο καιρό, μέχρι να βρεις τον εαυτό σου. Και εγώ σαν παίκτης, αλλά και η ομάδα. Αυτή τη στιγμή, το πιο σημαντικό είναι το αποτέλεσμα, να μείνουμε εντός στόχων και για αυτό είμαι χαρούμενος. Για το αποτέλεσμα και την πρόκριση».

Για τον Μακ: «Ο Ρόμπερτ είναι πολύ ποιοτικός παίκτης. Μπορεί να κάνει μια φάση από το τίποτα. Έχουμε πολλούς τέτοιους παίκτες στην ομάδα. Σήμερα μου έδωσε αρκετές πάσες, μου δημιούργησε ευκαιρίες για γκολ. Εύχομαι να δώσουμε πολλές ασίστ ο ένας στον άλλον και να βοηθήσουμε την ομάδα».

Για την προτίμηση του στην αυριανή κλήρωση:
«Σίγουρα, θα ήταν πολύ ενδιαφέρον αν παίζαμε με τον Ερυθρό Αστέρα».


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.500!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.500...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4