Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

02 Αυγούστου 2022

Σοβαρεύτηκε στην επανάληψη (2013)


Σαν σήμερα στις 2/8/2013, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στην Τούμπα σε φιλικό παιχνίδι τον Εθνικό Γαζώρου, τον οποίον νίκησε με 2-0...

Το παιχνίδι που ήταν μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για τον Χουμπ Στεφενς να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν έπαιξαν βασικοί με την Μέταλιστ. 

Μπροστά σε 7.000 περίπου θεατές, ο Ολλανδός τεχνικός του Δικεφάλου παρέταξε τον ΠΑΟΚ με 4-4-2, έχοντας τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, Κατσικά και Λόπεθ στο κέντρο της άμυνας, Σπυρόπουλο και Σκόνδρα στα άκρα της, Κάτσε - Λόρενς χαφ στον άξονα με τους Πόποβιτς, Δεληγιαννίδη στις πτέρυγες και επιθετικό δίδυμο ο Γιάννου με τον Νέτσιντ.

 

Ο ΠΑΟΚ από την αρχή του παιχνιδιού προσπάθησε να πάρει τον έλεγχο του ματς, αλλά δεν ήταν οι παίκτες του ιδιαίτερα επικίνδυνοι για την εστία του Παπαθανασίου. 

Είναι χαρακτηριστικό πως το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό και η πρώτη καλή φάση του αγώνα ήρθε στο 34΄, με τον Γλύκο να επεμβαίνει σωτήρια σε σουτ του Ναστέφσκι μετά από λάθος των Σκόνδρα, Λόπεθ που μπερδεύτηκαν!

Οι παίκτες του Στέφενς ουσιαστικά «απειλούσαν» μόνο από τα στημένα του Λόρενς και κατά τη διάρκεια του πρώτου 45λεπτου δεν είδαμε ούτε μία καθαρή φάση, γεγονός που από μόνο του τα λέει όλα!

Με την έναρξη της επανάληψης πέρασε στο παιχνίδι ο Βούκιτς στη θέση του Γιάννου και το σύστημα άλλαξε σε 4-2-3-1, με τον Σέρβο σε ρόλο επιτελικού πίσω από τον προωθημένο Νέτσιντ.


Ο ΠΑΟΚ έδειξε διάθεση να αφήσει πίσω του το κακό και ιδιαίτερα νωχελικό πρόσωπο του πρώτου ημιχρόνου, κυκλοφόρησε καλύτερα την μπάλα και γενικότερα τον αισθάνθηκε περισσότερο η άμυνα των φιλοξενούμενων. Στο δεύτερο 45λεπτο ανέβηκε η αριστερή πτέρυγα του Δικεφάλου με τους Σπυρόπουλο και Πόποβιτς να παίρνουν πρωτοβουλίες και να συνδυάζονται σε αρκετές περιπτώσεις.


Στο 59' ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με τον Δεληγιαννίδη, ο οποίος μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λόρενς με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-0. 

Στο 66' ομάδα είχε καλή στιγμή με τον Νέτσιντ που δεν πρόλαβε την κάθετη πάσα του Ολίσε και έδωσε την ευκαιρία στον Μέλκα να απομακρύνει...


Τρία λεπτά αργότερα ο Νέτσιντ έβγαλε με κεφαλιά μόνο του τον Βούκιτς που σούταρε όμως ελάχιστα άουτ! Στο 72' ο Ολίσε "κρεμάει" τον Μέλκα και κάνει το 2-0. Μεγάλη συμμετοχή στη φάση είχε ο Βούκιτς που έβγαλε καταπληκτική μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Εθνικού Γαζώρου.


Η εικόνα της ομάδας με την αλλαγή συστήματος, αλλά και με τις αλλαγές προσώπων βελτιώθηκε ιδιαίτερα και σίγουρα ο κόσμος είδε τον ΠΑΟΚ να είχε κάποια καλά διαστήματα στο παιχνίδι του.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ
(Στέφενς): Γλύκος, Σπυρόπουλος, Κατσικάς (29’ Τσανδάρης), Λόπεθ, Σκόνδρας (61’ Κωνσταντινίδης), Κάτσε, Λόρενς, Πόποβιτς (68’ Πέλκας), Δεληγιαννίδης (61’ Ολίσε), Γιάννου (46’ Βούκιτς), Νέτσιντ.

Εθνικός Γαζώρου (Κατσαβάκης): Παπαθανασίου (46’ Μέλκας), Κουκόλης, Κωφοκώτσιος (58’ Νέδος), Χατζηδημητρίου (66’ Κοσμίδης), Μουσικάκης, Μερεσιώτης (62’ Πολύζος), Παπαδόπουλος, Δέντσας, Γαϊδαρτζής (80’ Υψηλός), Ναστέφσκι (64’ Σ. Κωνσταντινίδης), Μεταλλίδης (73’ Παπαβασιλείου).

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.500!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.500...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4