Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

08 Αυγούστου 2022

Νικητής στο φιλικό με την Παρτιζάν, η φιλία (2010)

Σαν σήμερα στις 8/8/2010, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε σε φιλικό παιχνίδι στην Τούμπα την Παρτιζάν και επικράτησε με 1-0 ...

Μια ακόμα επιβεβαίωση της μεγάλης και άρρηκτης φιλίας των οπαδών μας με τους Grobari ήταν αναμφίβολα και αυτό το φιλικό παιχνίδι. Τι κι αν ο κόσμος που βρέθηκε στην Τούμπα δεν ήταν αρκετός; 

Αυτό δεν εμπόδισε τους αδελφοποιημένους οπαδούς να τραγουδήσουν μαζί σε ένα από τα πιο θρυλικά πέταλα της Ευρώπης, αγαπημένα συνθήματα και των δύο. Αυτό θα θυμόμαστε μετά από χρόνιας, όταν το μυαλό μας θα ταξιδεύει στο σημερινό φιλικό παιχνίδι.


 

Το πανηγύρι που στήθηκε στις εξέδρες της Τούμπας ήταν μοναδικό και πρωτόγνωρο. Οι Παρτιζάνοι τραγουδούσαν σε άπταιστα ελληνικά συνθήματα του ΠΑΟΚ και φυσικά εμείς συνθήματα των Grobari στη γλώσσα τους.


Όσον αφορά το παιχνίδι, ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους δυο προπονητές να δοκιμάσουν παίκτες που θεωρούνται δεύτερης ταχύτητας.

Το βασικό σχήμα του ΠΑΟΚ περιλάμβανε αρκετές αλλαγές, κυρίως εξαιτίας των κλήσεων από τα εθνικά κλιμάκια. Ο Π. Δερμιτζάκης παρέταξε την ομάδα με το γνωστό 4-2-3-1. Στο κέντρο της άμυνας χρησιμοποιήθηκε ο Πάμπλο Κοντρέρας με τον Μίρκο Σαβίνι, ενώ ο Λίνο - επιστρέφοντας έπειτα από το πρόβλημα τραυματισμού του- έπαιξε στην αριστερή πλευρά της άμυνας, στέλνοντας τον Σνάουτσνερ δεξιά. 

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής ως χαφ ήταν οι Μπαλάφας - Βιτόλο, ενώ ο Φωτάκης είχε ρόλο επιτελικού μέσου. Στα δεξιά ήταν ο Κουτσιανικούλης, στα αριστερά ο Φιλομένο και ο Παπάζογλου στη κορυφή της επίθεσης.

 

Το παιχνίδι ξεκίνησε με γκολ για την ομάδα μας με το "καλημέρα". Ύστερα από πολύ όμορφη συνεργασία των Λίνο και Φιλομένο, ο τελευταίος έβγαλε τη σέντρα απο τα αριστερά - στο 6' της συνάντησης - και ο Παπάζογλου με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ίλιτς από το ύψος της μικρής περιοχής.



Γενικότερα, ο ΠΑΟΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματά του στο 23', όταν ο Φιλομένο επιχείρησε το δυνατό σουτ εκτός περιοχής και η μπάλα πέρασε λίγα εκατοστά πάνω από την εστία της Παρτιζάν.

 

Η σέρβικη ομάδα έκανε αισθητή την παρουσία της λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, όταν ένα δυνατό σουτ του Γιοβάνοβιτς ανάγκασε τον Κρέσιτς να απομακρύνει τη μπάλα σε υπερένταση απο το αριστερό του "παραθυράκι".

Στην επανάληψη, η είσοδος των Γκαρσία και Σορλέν έκανε τον ΠΑΟΚ πιο επιθετικό, με καλύτερη κυκλοφορία στον χώρο του κέντρου. Βέβαια, δε δημιουργήθηκαν φάσεις για γκολ πέραν της φάσης στο 54' όπου ο Παπάζογλου δεν κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά του, όταν το δυνατό σουτ που επιχείρησε αποκρούστηκε δύσκολα από τον Ραντοσάβλιεβιτς. 

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε μετά το 65'. Η Παρτιζάν είχε μια και μοναδική ευκαιρία με τον Μπάμποβιτς να φέρει το ματς στα ίσα στο 73'.

Μετά το σφύριγμα της λήξης, οι οπαδοί των δυο ομάδων μπήκαν ειρηνικά στον αγωνιστικό χώρο για να δώσουν μια εορταστική νότα στο σημερινό φιλικό παιχνίδι επευφημώντας τους παίκτες.

Οι συνθέσεις 

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς (62' Γλύκος), Λίνο (62' Γεωργίου, Κοντρέρας (46' Τσιρίλο), Σαβίνι, Σνάουτσνερ (75' Κωνσταντινίδης), Μπαλάφας (46' Γκαρσία), Βιτόλο (46' Σορλέν), Φωτάκης (62' Ίβιτς), Κουτσιανικούλης(62' Βιεϊρίνια), Φιλομένο, Παπάζογλου (62' Αθανασιάδης).

Παρτιζάν: Ίλιτς (Ραντοσάβλιεβιτς), Μίλκοβιτς, Όστοϊτς, Στάνκοβιτς, Ίλιεφ (62'Μίλιτς), Στσέποβιτς (46'Μπογκούνοβιτς), Σμίλιανιτς (81' Ασκόφσκι), Λαζέφσκι (70' Μπράσανατς), Γιοβάνοβιτς (73' Νάστασιτς), Ίλιτς, Νταβίντοφ.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4