Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

18 Ιουλίου 2022

Νίκη στο φιλικό με Τσβόλε (2012)


Σαν σήμερα στις 18/7/2012, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε σε φιλικό παιχνίδι την ολλανδική Τσβόλε (PEC Zwolle), την οποία κέρδισε με 4-1 ...

Αυτό ήταν το 3ο φιλικό τεστ του Δικεφάλου επί ολλανδικού εδάφους και η ομάδα έφτασε στη νίκη χάρη σε γκολ των Ρομπέρ, Γιάννου, Λίνο και Αθανασιάδη.

Παρά τις απουσίες πρωτοκλασάτων παικτών (Γκαρσία, Σαλπιγγίδη, Μαλεζά και Σταφυλίδη) ο Δικέφαλος για 60 λεπτά ήταν πολύ καλός, σκόραρε τέσσερις φορές και έχασε και άλλες καλές ευκαιρίες για να πετύχει περισσότερα γκολ.

Η ολλανδική ομάδα που από φέτος αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία της χώρας της δεν αποδείχτηκε ικανή για να κοντράρει τον ΠΑΟΚ.

Ο Γιώργος Δώνης απέφυγε αυτή τη φορά το ρόμβο -στην έναρξη τουλάχιστον του παιχνιδιού- και έβαλε τα τέσσερα χαφ στην ίδια ευθεία. Ξεκίνησε με τους: Κρέσιτς κάτω από τα δοκάρια, Λίνο και Ετό στα άκρα, Κουμάλο, Κατσικάς στο κέντρο της άμυνας, Κάτσε και Λαζάρ στον άξονα της μεσαίας γραμμής, Ρομπέρ και Γεωργιάδης στις πτέρυγες και επιθετικό δίδυμο οι Αθανασιάδης και Γιάννου.

Η Τσβόλε απείλησε στο πρώτο 45λεπτο στη φάση του 5' όταν ο Κρέσιτς με πολύ καλή επέμβαση έσωσε τον ΠΑΟΚ σε κεφαλιά του Φαν ντεν Μπεργκ και από εκεί και πέρα ο Δικέφαλος κυριάρχησε στο γήπεδο απόλυτα.

Με παίκτες που κάλυπταν χώρους, κυνηγούσαν την μπάλα συνεχώς, πέφτοντας στις φάσεις και δύο μαζί, ήταν θέμα χρόνου να ανοίξει το σκορ.

Αυτό έγινε στο 25' με τον Ρομπέρ (πολύ ωραία ατομική προσπάθεια), για να κάνει ο Γιάννου στο 35' με κεφαλιά από σέντρα του Ετο. Τη σκυτάλη στο σκοράρισμα πήρε ο Λίνο στο 44' όταν με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο "Γ".

Ο ΠΑΟΚ όλο αυτό το διάστημα πίεζε ψηλά, κυκλοφορούσε με υπομονή την μπάλα και τα μπράβο από τον πάγκο έδιναν και έπαιρναν! Ευκαιρίες για άλλα γκολ χάθηκαν κυρίως από τον Αθανασιάδη που ότι δεν πέτυχε στο πρώτο ημίχρονο το πέτυχε με την έναρξη της επανάληψης.

Ήταν το 49' όταν Λίνο και Λαζάρ συνεργάστηκαν από αριστερά, ο Λίνο σέντραρε στην καρδιά της ολλανδικής άμυνας και ο Αθανασιάδης με κεφαλιά έκανε το 4-0.

Στη συνέχεια ο τεχνικός του ΠΑΟΚ έκανε πολλές αλλαγές -άλλαξε όλη την 11άδα- ο ρυθμός του Δικεφάλου έπεσε και οι Ολλανδοί στο 66' μείωσαν σε 4-1 με τον Ικιλίλου.

Ο Δώνης στο τελευταίο 20λεπτο δοκίμασε και πάλι τον ρόμβο στη μεσαία γραμμή, βάζοντας στα αριστερά τον Μπαρνς, που είχε κάποιες καλές ενέργειες αλλά γενικά δεν έδειξε κάτι το πολύ ιδιαίτερο.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ:
Κρέσιτς (67' Γιακουμής), Λίνο (60' Παναγιωτούδης), Ετό (60' Κωνσταντινίδης), Κατσικάς (46΄ Στάμου), Κουμαλό (46΄ Ιντζίδης), Λάζαρ (46' Τσανδάρης), Κάτσε (46' Μπαρνς), Γεωργιάδης (60' Αποστολόπουλος), Ρομπέρτ (67' Παπάζογλου), Αθανασιάδης (60' Μπανγκουρά), Γιάννου (60' Πέλκας).

Τσβόλε: Τερ Βίλεν, Φαν Πόλεν, Φαν Χίντουμ, Μπρέρσε, Ααφχες, Φαν ντεν Μπεργκ, Γκροτ, Πλουίμ, Ρένιερς, Ασεντεχ και Μπένσον.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4