Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

18 Ιουλίου 2022

'Ηττα στο φιλικό με την Μπαστιά (2004)

Σαν σήμερα στις 18/7/2004, ο ΠΑΟΚ έδωσε το δεύτερό του φιλικό στην Γαλλία, με αντίπαλο την Μπαστιά (SC Bastia), από την οποία έχασε με 1-0...

Το καλοκαίρι του 2004, ο ΠΑΟΚ έχοντας εξασφαλίσει την έξοδό του στα προκριματικά του Champions League, βρέθηκε στη Γαλλία για μια σειρά φιλικών αγώνων.

Με τον κόσμο στη Θεσσαλονίκη να είναι στα ... χαρακώματα και να φωνάζει για την ανάγκη μεταγραφικής ενίσχυσης της ομάδας και τον Γούμενο να τάζει αλλά να μην υλοποιεί, ο Άγγελος Αναστασιάδης προσπαθούσε να στήσει μια ομάδα ανταγωνιστική που θα μπορούσε να κάνει την υπέρβαση και να αλλάξει ίσως τον ρου της ιστορίας της, παίζοντας στους ομίλους της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης της ιστορίας της!

Στο παιχνίδι με την Μπαστιά (SC Bastia), ο ΠΑΟΚ έπαιξε κατά διαστήματα έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, ωστόσο ήταν φανερό πως η ομάδα ήταν επηρεασμένη από την σκληρή προετοιμασία.

Το γκολ που έδωσε τη νίκη στη γαλλική ομάδα σημειώθηκε στο 34' από τον Χατζί, ο οποίος πλάσαρε τον Φερνάντεζ, περνώντας την μπάλα κάτω από τα πόδια του.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ:

ΠΑΟΚ (α' ημίχρονο): Φερναντέζ, Βόκολο, Κούτση, Φουτσίνι, Σκαρμούτσος, Σπάσιτς, Γιασεμάκης, Ουντέζε, Χασιώτης, Βαγγελής, Εγκωμίτης.

ΠΑΟΚ (β' ημίχρονο): Τοχούρογλου, Ανδράλας, Μάρκος, Λουκά, Καραδήμος, Θεοδωρίδης, Μαλαδένης, Ζησόπουλος, Χάγκαν, Γαρπόζης, Σαλπιγγίδης.

Εκείνο το καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του έδωσε πέντε φιλικά με γαλλικές ομάδες, χωρίς να καταφέρει να κερδίσει κανένα. Η ομάδα δεχόταν δύσκολα γκολ, αλλά σκόραρε ακόμη δυσκολότερα (2-6 τα τέρματα σε αυτά τα ματς).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στην Γαλλία:

15/07/2004:
 Λιόν – ΠΑΟΚ 1-0
18/07/2004: Μπαστιά – ΠΑΟΚ 1-0
21/07/2004: Μονακό – ΠΑΟΚ 1-1
22/07/2004: Τουλούζ – ΠΑΟΚ 1-0
24/07/2004: Μπορντό – ΠΑΟΚ 2-1

* Τη σεζόν 2004-2005, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 5η θέση, συγκεντρώνοντας σε 30 ματς, 46 βαθμούς, με 13 νίκες - 7 ισοπαλίες - 10 ήττες. Τέρματα 43-39

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο μας (2 παιχνίδια, 1 νίκη - 1 ήττα), ακολούθησε ο ... Ρολφ Φρίνγκερ (16 ματς, 6 νίκες - 4 ισοπαλίες - 6 ήττες) και ολοκληρώθηκε με τον Νίκο Καραγεωργίου (12 ματς, 6 νίκες - 3 ισοπαλίες - 3 ήττες)

* Στην αρχική εικόνα, ο Σαλπιγγίδης σε μια προσπάθειά του στο ματς με την Μπαστιά.

* Την ίδια μέρα ο 25χρονος τερματοφύλακας Χρήστος Λαμπάκης έφυγε από τη Γαλλία, όπου προετοιμαζόταν η ομάδα και αποφασίστηκε να υπογράψει τη λύση της συνεργασία του με τον Σύλλογο.

Ο λόγος -σύμφωνα με την πλευρά του παίκτη- είχε να κάνει με τον παροπλισμό του από τον Αγγελο Αναστασιάδη, ο οποίος υπολόγιζε για βασικούς τους Τοχούρογλου - Ατματζίδη και τον Πορτογάλο Φερναντέζ για τρίτο.

Στον αντίλογο, η πλευρά του ΠΑΟΚ δήλωνε πως: «Ο Λαμπάκης δεν αντέχει την πίεση, την προετοιμασία και τον πρωταθλητισμό».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4