Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

01 Μαΐου 2022

Μπορούσε το τρίποντο, έμεινε στο "Χ" (2022)


Σαν σήμερα 1/5/2022, ο ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 με την ΑΕΚ στην Τούμπαγια την 6η αγωνιστική των play offs, της Super League, της περιόδου 2021-2022...

Από έναν βαθμό μοιράστηκαν ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στην Τούμπα σε παιχνίδι για την 6η αγωνιστική των Play Offs. Η αθηναϊκή ομάδα προηγήθηκε με τον Αμραμπάτ, ο ΠΑΟΚ απάντησε με τον Τσόλακ κι είδε στο φινάλε το δοκάρι να του στερεί τη νίκη σε σουτ του Ολιβέιρα.

Ήταν ένα εξ ορισμού πολύ δύσκολο. Η κόπωση από την μάχη 120 λεπτών κόντρα στον Ολυμπιακό την Τετάρτη και οι πολλές απουσίες ανέβασαν ακόμα περισσότερο το επίπεδο δυσκολίας.

Η ΑΕΚ ήρθε στην Τούμπα έχοντας μία ολόκληρη εβδομάδα να προετοιμάσει το παιχνίδι και με ιδιαίτερα υψηλό κίνητρο, αλλά οι γηπεδούχοι ήταν αποφασισμένοι, είχαν πλάνο και βάσει εικόνας θα μπορούσαν να έχουν πάρει και το τρίποντο.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και σκόραρε με τον Τσόλακ, αλλά ο διαιτητής Καμπάκοβ μετά από χρήση VAR ακύρωσε το τέρμα του Κροάτη για χέρι.

Η ΑΕΚ απάντησε στο 15′ και πήρε προβάδισμα με τον Άμραμπατ, αλλά η ομάδα του Λουτσέσκου είχε και πάλι τη λύση.

Μετά από κλέψιμο ψηλά στο 27′ ο Μουργκ σέρβιρε στον Τσόλακ κι αυτός με ένα εξαιρετικό σουτ έκανε το 1-1.

Μέχρι την ανάπαυλα οι δύο ομάδες είχαν από μία ακόμα καλή στιγμή, με τον Μιτρίτσα να μην βρίσκει στόχο με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ενώ νωρίτερα ο Πασχαλάκης σταμάτησε εντυπωσιακά κεφαλιά του Μάνταλου από κοντινή απόσταση.

Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στην επανάληψη, δημιούργησε κάποιες καλές στιγμές αλλά η άμυνα του Δικεφάλου κι ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης αντέδρασαν σωστά και δεν επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να αιφνιδιάσουν και να πάρουν και πάλι το προβάδισμα.

Ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε, ανέβασε ρυθμό κι άρχισε να απειλεί κι αυτός. Ο Σάστρε στο 52′ έπιασε μακρινό σουτ, αλλά είδε τον Στάνκοβιτς να στέλνει τη μπάλα σε κόρνερ, από το οποίο προήλθε φάση διαρκείας με τον Α.Ζίβκοβιτς να κάνει φάουλ στον τερματοφύλακα της ΑΕΚ.

Η ένταση ήταν μεγάλη κι από τις δύο ομάδες και τα πολλά μαρκαρίσματα και οι κάρτες δεν επέτρεψαν να παιχθεί πολύ ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που είχε την πιο μεγάλη στιγμή για να πάρει το παιχνίδι, όταν στο 83′ ο Ολιβέιρα πλάσαρε τον Στάνκοβιτς αλλά είδε τη μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ
(Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ (68′ Λύρατζης), Βαρέλα (46′ Ίνγκασον), Μιχάι, Σάστρε, Σοάρες (74′ Κούρτιτς), Σβαμπ, Α.Ζίβκοβιτς, Μουργκ, Μιτρίτσα (82′ Άκπομ), Τσόλακ (82′ Ολιβέιρα).

ΑΕΚ (Σ. Οφρυδόπουλος): Στάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Κριχόβιακ, Μάνταλος (86′ Φράνσον), Λ. Γκαρσία, Άμραμπατ (92′ Ανσαριφάρντ), Τσούμπερ.

..............................

Την ενδεκάδα αναγκών με την οποία παρατάχθηκε ο ΠΑΟΚ κόντρα στην ΑΕΚ, την καίρια επέμβαση του σε σουτ του Σιμάνσκι, αλλά και την χρονιά... μαραθώνιο του Δικεφάλου, σχολίασε ο Ένεα Μιχάι.


Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για την εξέλιξη της αναμέτρησης και τα εννιά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ: «Δεν μπορώ να πω ότι ξεκίνησε ιδανικά η αναμέτρηση. Είχαμε και πολλά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα .Δεν είναι εύκολο να βρεις χημεία, αλλά θεωρώ πως αν μια ομάδα δικαιούταν να κερδίσει ήμασταν εμείς».

Σχετικά με το αν η συνοχή ανάμεσα στους παίκτες του Δικεφάλου, δεδομένου των απουσιών, οδήγησε στο αποτέλεσμα: «Δεν ξέρω αν είναι αυτό γιατί με τα παιδιά έχουμε ξαναπαίξει. Η ΑΕΚ είχε μεγαλύτερο κίνητρο από εμάς. Είναι γεγονός πως στοχεύουμε στο Κύπελλο, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια πως δεν κυνηγάμε τη νίκη. Είμαστε αυτή η ομάδα που εξακολουθεί να θέλει να κερδίζει, αλλά θεωρώ πως είναι ένας συνδυασμός».

Αναφορικά με το πως περίμενε τον αγώνα κόντρα στην Ένωση: «Περίμενα έτσι ακριβώς αυτό το παιχνίδι, η ΑΕΚ να περιμένει στο μισό γήπεδο και να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις, με τους γρήγορους επιθετικούς της. Ακυρώθηκε το γκολ, χάθηκαν και μερικές ευκαιρίες, αν τις είχαμε εκμεταλλευτεί θα κερδίζαμε».

Για την καίρια επέμβαση με το σώμα του σε σουτ του Σιμάνσκi, αλλά και την πανηγυρική αντίδραση του: «Αυτή είναι η δουλειά μου, ήταν μια πετυχημένη επέμβαση, το πέτυχα και χάρηκα. Η αλήθεια είναι πως επιλέγεις μια γωνία για να πέσεις και αφήνεις την άλλη στον τερματοφύλακα, για να έχει περιθώριο αντίδρασης. Έκλεισα μια γωνία και έπεσα, από εκεί και πέρα, χρειάζεται και η τύχη, με βρήκε και η μπάλα και έγινε».

Για τα 59 ματς του ΠΑΟΚ στη σεζόν και αν έχει δυνάμεις η ομάδα: «Θεωρώ ότι η φετινή χρονιά έχει δείξει πως όλοι όποτε χρειάζονται βοηθάν στο μέγιστο, είτε είναι βασικοί, είτε παιδιά από τον πάγκο. Όπως έχω ξαναπεί, όσον αφορά τον τελικό δεν υπάρχει θέμα δυνάμεων, πηγαίνουμε σε κάτι τέτοιο για να κερδίσουμε όπως έχει γίνει τα τελευταία χρόνια».

Για τη μεγάλη ευκαιρία του Ολιβέιρα στα τελευταία λεπτά του αγώνα: «Για μένα έκανε ένα εξαιρετικό τελείωμα, απλά ήταν άτυχος και του το είπα και στα αποδυτήρια. Η κλάση του Ολιβέιρα είναι ξεκάθαρη. Δεν υπάρχει άλλος φορ στην Ελλάδα με αυτή τη ψυχραιμία. Θα μας βοηθήσει πολύ».

................................

Οι δηλώσεις του Ράζβαν Λουτσέσκου μετά το παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ στο γήπεδο της Τούμπας.


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4