Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

03 Φεβρουαρίου 2022

Κράτησε το αήττητο παίζοντας με "10" (2019)


Σαν σήμερα στις 3/2/2019, για την 19η αγωνιστική της Super League, o Δικέφαλος του Βορρά, αναδείχτηκε εκτός έδρας ισόπαλος 1-1 με την ΑΕΚ ...

Ο Λουτσέσκου παράταξε τον ΠΑΟΚ με τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Βιεϊρίνια - Βαρέλα - Κρέσπο - Μάτος, αμυντικά χαφ τους Μαουρίσιο - Σάκχοφ, μεσοεπιθετικά τους Ελ Καντουρί - Μπίσεσβαρ - Ζαμπά και στην κορυφή της επίθεσης τον Άκπομ.

Η αθηναϊκή ομάδα μπήκε δυνατά στο πρώτο πεντάλεπτο όμως ο ΠΑΟΚ στο 10' άνοιξε το σκορ με τον Μαουρίσιο με κοντινή κεφαλιά, μετά από κεφαλιά πάσα του Βαρέλα, παγώνοντας το ΟΑΚΑ! Το μομέντουμ του αγώνα έδειχνε ΠΑΟΚ, όμως ο Δανός ρέφερι, είχε άλλη άποψη.

Φόρτωσε με αυστηρές έως ανύπαρκτες κίτρινες κάρτες τους παίκτες μας, χαρίζοντας 2-3 σε παίκτες της χάρτινης και στο 33' ο αθεόφοβος απέβαλε με 2η τον Ζαμπά (τελείως ανύπαρκτη η πρώτη!), δίνοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα στην αναιμική αθηναϊκή ομάδα! Ο Δανός ήταν εναρμονισμένος πλήρως με τις απαιτήσεις της εξέδρας, δεν ξέρουμε για λογαριασμό ποιανού έπαιζε, πάντως η διαιτησία του ήταν για κλάματα!

Στην επανάληψη η ΑΕΚ ανέβηκε μέτρα στο γήπεδο, έπαιζε όμως τελείως ανορθόδοξα και με σέντρες που σταματούσαν στο κεντρικό αμυντικό μας δίδυμο, το οποίο τις απομάκρυνε με χαρακτηριστική ευκολία.

Ο ΠΑΟΚ παρά το γεγονός ότι έπαιζε με "10", είχε 1-2 επικίνδυνες κόντρες και θα μπορούσε να νικήσει για μια ακόμη φορά τον Μπάρκα, που εύκολα ή δύσκολα απέκρουσε τις προσπάθειες του Άκπομ. Μία από τις σέντρες των γηπεδούχων, στο 74ο λεπτό, βρήκε το κεφάλι του Πόνσε και αυτός πέτυχε το 1-1, που ήταν και το τελικό σκορ στην αναμέτρηση.

Λημνιός, Μίσιτς και Πέλκας ήταν οι αλλαγές του Λουτσέσκου, με τους τρεις παίκτες να βοηθάνε σημαντικά όσο αγωνίστηκαν.

Πλέον η διαφορά με τον Ολυμπιακό είχε πέσει στους 6 βαθμούς, όμως ακολουθούσε το ματς της Τούμπας με την ομάδα του ελληνικού δημοσίου και ήταν μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να πάει στους 9, όπως και τελικά έγινε!

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ:
Μπάρκας, Μπακάκης (46' Κρίστιτσιτς), Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Μάνταλος, Άλεφ (60' Μπογέ), Μπακασέτας (87' Κλωναρίδης), Γκάλο, Λιβάγια, Πόνσε.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Σάκχοφ (64' Μίσιτς), Μπίσεσβαρ (59' Λημνιός), Ελ Καντουρί (84' Πέλκας), Ζαμπά, Άκπομ.

........................................

O τεχνικός του Δικεφάλου μίλησε για την ισοπαλία στο ΟΑΚΑ ...
 
Αναλυτικά ο Ράζβαν Λουτσέσκου τόνισε:

Για το αποτέλεσμα: «Είναι μία μικρή νίκη δουλειάς και θυσίας. Την ίδια στιγμή είναι ένας βαθμός που μειώνει τη διαφορά από τον δεύτερο. Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών».

Για τα προβλήματα που προήλθαν από την αποβολή: 
«Τα πρώτα λεπτά η ΑΕΚ μας πίεσε. Από εκεί πέρα ισορροπήσαμε, σκοράραμε και μετά την αποβολή αποσυντονιστήκαμε. Έχουμε καλούς παίκτες, αλλά είχαμε και μία καλή ομάδα απέναντί μας. Εάν δεν είχαμε τα τρεξίματα στο που θέλαμε τότε η ΑΕΚ θα είχε περισσότερους χώρους και περισσότερες ευκαιρίες».

Για τη διαιτησία: 
«Δε θέλω να πω κάτι για τη διαιτησία. Είχε μία κακή εμφάνιση. Είχε λάθη κατά μας και κατά της ΑΕΚ. Παρόλα αυτά δεν πιστεύω ότι είχε κάποιοι δόλο. Για τον Πασχαλάκη στο πρώτο ημίχρονο δέχθηκε κίτρινη κάρτα και έτσι του είπαμε να παίξει πιο γρήγορα και το έκανε. Πιστεύω θα ήταν υπερβολή μία δεύτερη κίτρινη κάρτα».

Για τη διαφορά στη βαθμολογία από την ΑΕΚ και αν αποτυπώνει την αλήθεια:
 
«Η διαφορά δεν είναι 14 βαθμοί είναι 13 μέσα στο γήπεδο. Η διαφορά μετριέται από την δουλειά των παικτών στο γήπεδο. Έτσι όπως είναι 13 με την ΑΕΚ είναι 8 από τη δεύτερη θέση. Παρόλα αυτά για να είναι 13 οι πόντοι της διαφοράς μάλλον και η βαθμολογία λέει την αλήθεια. Σε κάποιες ομάδες, η δουλειά πετυχαίνει και σε άλλες όχι».

Για τη νοοτροπία του ΠΑΟΚ μέσα στο γήπεδο και την αυτοπεποίθηση: 
«Είναι λογικό, έχουμε 17 νίκες και δύο ισοπαλίες. Αυτό λέει πολλά για τους παίκτες μου. Δουλεύουν σκληρά και αυτό φαίνεται και στην βαθμολογία. Όταν μερικά παιχνίδια δεν μπορείς να τα κερδίσει, το σημαντικό είναι να μην το χάσεις».

...............................

Ο Φερνάντο Βαρέλα μίλησε για το ισόπαλο αποτέλεσμα στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ...

Αναλυτικά τόνισε:

Για το αν θεωρεί θετικό το αποτέλεσμα: «Αν με ρωτούσατε πριν το παιχνίδι θα έλεγα όχι, αλλά σήμερα έτσι όπως διαμορφώθηκε το ματς ήταν θετικό αποτέλεσμα, γιατί αντιμετωπίζαμε μια ομάδα με πολύ ποιότητα, που δημιουργούσαν ευκαιρίες. Εμείς είμασταν μια γροθιά στον αγωνιστικό χώρο και είμαι πολύ χαρούμενος με το αποτέλεσμα».

Για την απόδοση της αμυντικής γραμμής του ΠΑΟΚ: «Όπως μας είπε και ο προπονητής το πιο σημαντικό είναι η άμυνα. Είναι μια κατάσταση για την οποία δουλεύουμε καθημερινά στις προπονήσεις. Υπό αυτές τις συνθήκες το 1-1 είναι πολύ καλό αποτέλεσμα και αυτό που προέχει τώρα είναι να ξεκουραστούμε για να είμαστε έτοιμοι στα επόμενα παιχνίδια».

Για το γκολ του ΠΑΟΚ: «Δουλεύουμε πάρα πολύ σε αυτό το κομμάτι. Δουλεύουμε για τουλάχιστον μια ώρα με τον Μπάτσι (σ.σ. συνεργάτης του Λουτσέσκου, που μας λέει πως πρέπει να κινηθούμε. Αυτή είναι η δουλειά, την γνωρίζουμε όλοι και ξέρουμε πως να κινηθούμε στο γήπεδο».

.....................................

Ο Μαουρίσιο μίλησε για το γκολ που πέτυχε, την ομοιότητα με το περσινό τέρμα που είχε σκοράρει στην Τούμπα, έδωσε τα εύσημα στην ΑΕΚ και αποθέωσε την νοοτροπία της ομάδας του.

Για τη φάση του γκολ: «Το συζητήσαμε με τον Φερνάντο μετά το παιχνίδι, ότι ήταν σχεδόν η ίδια φάση με τον Βαρέλα πέρσι στην Τούμπα, και τα δύο γκολ ήταν κανονικά για να μην το ξεχνάμε. Αυτό που έβαλα σήμερα ήταν ένα από τα σημαντικότερα γκολ στην καριέρα μου, αλλά το σημαντικό ήταν το αποτέλεσμα. Η ισοπαλία είναι σημαντική για μας, πρέπει να το ευχαριστηθούμε, αλλά από εκεί και πέρα πρέπει να συγκεντρωθούμε στα παιχνίδια που έρχονται όπως αυτό με τον Ολυμπιακό.

Για το τι τον ικανοποιεί περισσότερο στο αποτέλεσμα:
«Νομίζω πως δύο πράγματα είναι σημαντικά: παίξαμε απέναντι σε μια καλή ομάδα χωρίς έναν παίκτη για πολύ χρόνο, κάτι που είναι δύσκολο, παλέψαμε όλοι μαζί και δείξαμε εξαιρετική νοοτροπία. Έχουμε το όνειρο μας, να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και κάναμε ένα σημαντικό βήμα απόψε. Αυτός είναι ο τρόπος. Μερικές φορές δεν θα παίζουμε όμορφα, αλλά θα πρέπει να παλεύουμε ως το τέλος. Υπάρχουν πολλά θετικά στοιχεία από το αποψινό παιχνίδι».

Για το αν νίκη επί του Ολυμπιακού τελειώνει το πρωτάθλημα: «Είναι άλλο ένα δύσκολο και σημαντικό παιχνίδι. Αλλά κατά τη γνώμη μου δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε μόνο το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Φυσικά είναι ντέρμπι, παιχνίδι 6 πόντων, αλλά και μετά από αυτό το παιχνίδι θα έπονται και άλλα. Αν κερδίσουμε τον Ολυμπιακό και χάσουμε τα υπόλοιπα δεν θα πάρουμε το πρωτάθλημα. Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι, αλλά δεν θα τελειώσει τίποτα με αυτό».

Για το τι πιστεύει ότι θα γινόταν αν το παιχνίδι παιζόταν 11v11; «Οι δύο ομάδες μπορούσαν να παίξουν καλύτερα και να δείξουν την ποιότητα τους αν ήταν 11v11. Με παίκτη λιγότερο χρειάστηκε να προσπαθήσουμε να συγκρατήσουμε την ΑΕΚ που είναι καλή ομάδα, δεν ήταν εύκολο να ελέγξουμε το ρυθμό απέναντί τους, ήταν πρωταθλητές πέρσι και τους οφείλουμε το σεβασμό μας. Από την δική μας πλευρά, αν παίζαμε με 11 παίκτες θα μπορούσαμε και εμείς να δείξουμε τον σεβασμό μας».

..................................

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης μίλησε για το ματς του ΟΑΚΑ, αναφέροντας πως ο ΠΑΟΚ διαχειρίστηκε πολύ καλά το παιχνίδι, παρότι βρέθηκε νωρίς με 10 παίκτες...

Αναλυτικά τόνισε:

Για τη εικόνα του ματς: «Αν δεν μπορείς να κερδίσεις ένα παιχνίδι τουλάχιστον μην το χάσεις. Μέχρι την αποβολή είχαμε την υπεροχή και συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Όταν βρεθήκαμε με αριθμητικό μειονέκτημα στα αποδυτήρια είπαμε με τα παιδιά πως θα πρέπει να κερδίσουμε και έτσι. Δεν τα καταφέραμε αλλά δεν πειράζει».

Για τα πολλά γεμίσματα της ΑΕΚ: «Σε πολύ μεγάλο ποσοστό καταφέρανε τα παιδιά να βγάλουν άμυνες. Δυστυχώς δεχθήκαμε ένα γκολ σε κομβικό σημείο, αλλά η ΑΕΚ δεν μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω. Διαχειριστήκαμε πολύ καλά τακτικά το ματς και πήραμε άνετα την ισοπαλία».

Για το αήττητο σερί του ΠΑΟΚ: «Μας έχει περάσει ο προπονητής το να μην χάνουμε. Το κλίμα στα αποδυτήρια είναι πολύ καλό, είμαστε οικογένεια και αυτό φαίνεται στα ματς».

......................................

Ο Χοσέ Κρέσπο μίλησε για το ματς του ΟΑΚΑ, τονίζοντας ότι με αριθμητική ισορροπία, ο ΠΑΟΚ θα έπαιρνε εύκολα την νίκη...

Αναλυτικά ανέφερε:

«Είμαστε απογοητευμένοι γιατί ήρθαμε να κερδίσουμε. Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, έπρεπε να διαχειριστούμε την κατάσταση κι όταν δεν μπορείς να κερδίσεις, το σημαντικό είναι να μην χάσεις. Αισθάνθηκα ότι έντεκα εναντίον έντεκα θα μας άφηναν χώρους και θα παίρναμε εύκολα τη νίκη.

Είναι περίεργη σύμπτωση το γκολ πράγματι, όμως το σημαντικό είναι το αποτέλεσμα. Τώρα πρέπει να συγκεντρωθούμε στους αγώνες με Πανιώνιο πρώτα και Ολυμπιακό που ακολουθούν. Είμαστε επαγγελματίες και θα κοιτάξουμε πρώτα τον αγώνα με τον Πανιώνιο, αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Θέλουμε να συνεχίσουμε στο θεσμό ως το τέλος για αυτό θέλουμε να πετύχουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Στο ημίχρονο ο Λουτσέσκου μας είπε την αλήθεια, ότι υπάρχει πολύς χρόνος, είμαστε καλύτερη ομάδα, να τα δώσουμε όλα και να διορθώσουμε τα λάθη».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4