Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

05 Φεβρουαρίου 2022

Μπορούσε τη νίκη, έμεινε στο "Χ" (2022)


Σαν σήμερα στις 30/1/2022, για την 20ή αγωνιστική της Super League, o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 στην Τούμπα με τον Ολυμπιακό ...

Δεν τα κατάφερε ο ΠΑΟΚ να πάρει το τρίποντο απέναντι στον Ολυμπιακό, αν και στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού ήταν καλύτερος από τους φιλοξενούμενους και ήταν η ομάδα που έχασε περισσότερες ευκαιρίες για να φτάσει στη νίκη.

Πριν καλά καλά συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο, ο ΠΑΟΚ βρέθηκε σε τρεις περιπτώσεις κοντά στο 1-0, με τον Κούρτιτς στο 2' να σουτάρει από καλή θέση και η μπάλα να κοντράρει σε αντίπαλο, τον ίδιο παίκτη στο 7' να βλέπει τον Βατσλίκ να αποκρούει το σουτ που επιχείρησε και τον Ίκγασον στο 8' να πιάνει την κεφαλιά με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να αποκρούει και πάλι!

Στο 23' το καλό σουτ του Ζίβκοβιτς το απέκρουσε και πάλι ο Βατσλίκ για να φτάσουμε στο 41', όταν ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ! Η φάση ξεκίνησε από φάουλ που εκτέλεσε ο Ζίβκοβιτς και ο Μπα βρήκε την μπάλα με το κεφάλι, στέλνοντάς την στα δίχτυα της ομάδας του.

Στο επόμενο λεπτό ο Τικίνιο εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία της άμυνάς μας και με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα, σε μια από τις ελάχιστες επισκέψεις του Ολυμπιακού στην εστία μας, σε ένα ημίχρονο στο οποίο είχαμε κατοχή μπάλας κοντά στο 70%.

Στην επανάληψη και στο 52΄ο Βατσλίκ απέκρουσε δύσκολα το γυριστό του Ζίβκοβιτς, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Τσιγγάρας σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Βατσλίκ και ενώ είχε προηγηθεί εξαιρετικός συνδυασμός των παικτών μας.

Σε αντίθεση με το πρώτο 45λεπτο, στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό και με εξαίρεση μια καλή προσπάθεια του Ζαμπά στο 74', έλειψαν οι μεγάλες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.

Συμπερασματικά, ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να πάρει το τρίποντο σε ένα ματς στο οποίο ήταν καλύτερος του αντιπάλου του, είχε τις ευκαιρίες για να φτάσει στη νίκη, αλλά δεν τις αξιοποίησε...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ:
Πασχαλάκης, Λύρατζης (87' Σάστρε), Κρέσπο, Ίνγκασον, Βιεϊρίνια (66' Σίντκλεϊ), Κούρτιτς (87' Σβαμπ), Τσιγγάρας (66' Μιτρίτσα), Α. Ζίβκοβιτς, Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ (40' Ζαμπά), Άκπομ.

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Μπα (46' Μπουχαλάκης), Ανδρούτσος (46' Λαλά), Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Καμαρά, Μασούρας (90' Βρουσάι), Αγκιμπού Καμαρά (93' Βαλμπουενά), Τικίνιο (87' Ελ Αραμπί).

........................................ 

Την άποψη πως η ισοπαλία με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα δεν ανατρέπει το πλάνο του ΠΑΟΚ, εξέφρασε ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, τονίζοντας πως οι «ασπρόμαυροι» παραμένουν στο παιχνίδι και θα παλέψουν μέχρι τέλους στο κυνήγι του τίτλου.


Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το τι έλειψε από τον ΠΑΟΚ και δεν πήρε τη νίκη: «Νομίζω ότι μας έλειψε η τύχη γιατί δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες. Επίσης θεωρώ πως φταίει και ο τρόπος που δεχθήκαμε το γκολ. Πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, γιατί πρέπει να συνεχίσουμε».

Σχετικά με τη διαφορά της εικόνας του ΠΑΟΚ στα δύο ημίχρονα: «Το πρώτο ημίχρονο ήταν πολυ καλό, στο δεύτερο άλλαξαν κάτι στον χώρο της μεσαίας γραμμής και εκεί δημιουργήθηκε πρόβλημα για εμάς στην προσαρμογή. Ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολο παιχνίδι, θέλαμε να κερδίσουμε. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι πλέον. Πρέπει να πάμε για τη νίκη στο επόμενο παιχνίδι».

Αναφορικά με το αποτέλεσμα και αν επηρεάζει τους στόχους της ομάδας: «Είμαστε ακόμα στο παιχνίδι, ποτέ δεν τα παρατάμε. Παλεύουμε μέχρι τέλους και έχουμε τη φιλοδοξία να καταφέρουμε ότι καλύτερο μπορούμε»

.........................................  

Στην έλλειψη καθαρού μυαλού αναφορικά με το τελείωμα των φάσεων απέδωσε ο Ίνγκι Ίνγκασον το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να κερδίσει τον Ολυμπιακό στο γήπεδο της Τούμπας.


Ειδικότερα ο Ισλανδός στόπερ υπογράμμισε ότι η ομάδα του δεν δέχθηκε επιθέσεις από τους «ερυθρόλευκους» και έκανε μεγάλη προσπάθεια, ιδίως στο πρώτο ημίχρονο, κάτι που κόστισε «με αποτέλεσμα να μην είμαστε τόσο φρέσκοι όσο πρέπει».

Ακόμη, ο άσος του «Δικεφάλου» εξέφρασε την άποψή του ότι δεν υπάρχει αμυντικό πρόβλημα στην ομάδα κάτι που αποδεικνύεται και από τα σερί παιχνίδια που κρατήθηκε το μηδέν ενώ κλείνοντας, σε σχετική ερώτηση για το μέλλον του, ξεκαθάρισε πως η δουλειά του είναι αποκλειστικά στο να βοηθά την ομάδα στο γήπεδο όντας χαρούμενος που βρίσκεται στον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο 28χρονος αμυντικός των «ασπρόμαυρων»:

Για το πως έζησε το ματς:
«Το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ καλό, είχαμε αρκετές ευκαιρίες, ο Ολυμπιακός είχε προβλήματα, έπρεπε να βάλουμε τους εαυτούς μας σε καλύτερη κατάσταση για το δεύτερο ημίχρονο έχοντας προβάδισμα. Το κλειδί είναι ότι σκόραραν μετά από όταν σκοράραμε εμείς και όταν ήμασταν σε καλό σημείο. Θα μπορούσαμε να βάλουμε τους εαυτούς μας σε καλύτερη θέση, το γκολ ήρθε αμέσως μετά και μας έκοψε τα φτερά, ήταν δύσκολο να το διαχειριστούμε αλλά συνεχίζουμε».

Για το δεύτερο ημίχρονο και τη δυσκολία που αντιμετώπισε ο ΠΑΟΚ για να επανέλθει σε θέση οδηγού: «Ο Ολυμπιακός άλλαξε σύστημα, έβαλε περισσότερους παίκτες στα χαφ, δεν μπορούσαμε να επιτεθούμε κάθετα, προσπαθήσαμε πολύ, βάλαμε τα δυνατά μας, ψάξαμε να βρούμε χώρους αλλά χαλάσαμε τις προσπάθειες μας στα τελευταία κρίσιμα μέτρα, ίσως να μας έλειψε η ποιότητα και το καθαρό μυαλό. Στο πρώτο ημίχρονο πιέσαμε πολύ αλλά δεν τα καταφέραμε, μας κόστισε πολύ σε ενέργεια με αποτέλεσμα να μην είμαστε τόσο φρέσκοι όσο πρέπει».

Για την άμυνα του ΠΑΟΚ: «Δεχόμαστε πολλά γκολ σε όλη τη σεζόν, δεν θεωρώ όμως ότι είναι το πρόβλημα, δεχθήκαμε πρώτο γκολ σήμερα, είχαμε 4 παιχνίδια σερί χωρίς να δεχθούμε γκολ, ήμαστε σε καλό μομέντουμ, θα παίξουμε μέχρι τέλους, δεν αλλάζουμε κάτι, δεν εγκαταλείπουμε και έχουμε πίστη ενόψει των play-offs γιατί όλα μπορεί να συμβούν. Σήμερα ο Ολυμπιακός δεν έκανε ουσιαστικές ευκαιρίες, ευτύχησε να σκοράρει από στημένο, ήταν ένα παιχνίδι που ο ΠΑΟΚ έκανε ό,τι έπρεπε για να κερδίσει. Αντιμετωπίζαμε έναν πολύ ποιοτικό αντίπαλο, μειώσαμε τη διαφορά σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και έχουμε πολλά παιχνίδια».

Για την επέμβαση του Βάτσλικ στην κεφαλιά του: «Όταν έπιασα την κεφαλιά θεώρησα ότι έστειλα τη μπάλα μακριά για να νικήσω τον τερματοφύλακα, είμαι μεγάλης κλάσης όμως και κατάφερε να αποκρούσει, ίσως έπρεπε να βάλω λίγη περισσότερη δύναμη για να τον προσπεράσει».

Για το μέλλον του:
«Πάντα λέω ότι είμαι χαρούμενος στον ΠΑΟΚ, είμαι σε ένα φανταστικό κλαμπ, περνάω φανταστικά στην πόλη. Αυτές είναι ερωτήσεις για τη διοίκηση, εγώ επικεντρώνομαι στα παιχνίδια που είναι συνεχή, πρέπει να σκέφτομαι μόνο το πως θα βοηθήσω την ομάδα».

........................................ 

Οι δηλώσεις του Ράζβαν Λουτσέσκου μετά το παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό στο γήπεδο της Τούμπας ...


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4