Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

03 Ιανουαρίου 2022

Πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας στο ... 95' (2021)


Σαν σήμερα στις 3/1/2021, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας την ΑΕΛ, σε παιχνίδι της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 2020-2021 ...

O Γκαρσία παρέταξε στο αρχικό σχήμα τους Πασχαλάκη, Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλη, Αουγκούστο, Ελ Καντουρί, Μουργκ, Α. Ζίβκοβιτς, Τζόλη, Σφιντέρσκι.

Ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που έβαλε την μπάλα κάτω και έπαιξε ποδόσφαιρο στο πρώτο 45λεπτο, απέναντι στην κλειστή άμυνα των γηπεδούχων, παίζοντας με υπομονή και ψάχνοντας του διαδρόμους για την εστία του Ναγκί.

Παίζοντας κυρίως από τα πλάγια, δημιουργούσε καταστάσεις στην άμυνα της ΑΕΛ, κέρδισε οκτώ κόρνερ, πολλά από τα οποία ήταν καλοτραβηγμένα, αλλά πέρασαν ανεκμετάλλευτα.

Η υπεροχή του Δικεφάλου μεταφράστηκε σε καλές ευκαιρίες μετά το 30'. Αρχικά στο 31' χάθηκε τεράστια ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με τον Μπέρτο να απομακρύνει επί της γραμμής το σουτ του Τζόλη.

Έξι λεπτά αργότερα είχαμε νέα μεγάλη ευκαιρία με τον Τζόλη να κάνει την κοντινή προβολή και να στέλνει την μπάλα άουτ.

Η τελευταία καλή μας στιγμή στο α' ημίχρονο, καταγράφηκε στο 43' και ήταν διπλή, με τον Ναγκί να αποκρούει την κεφαλιά του Ίνγκασον με το πόδι και στη συνέχεια το σουτ του Μουργκ να σταματάει στο δοκάρι.

Ο ΠΑΟΚ και στις αρχές της επανάληψης ήταν εμφανώς καλύτερος από τους γηπεδούχους, είχε μια δυο ευκαιρίες για να φτάσει στο γκολ, όμως στο 69' ο Πινακάς στη μία και μοναδική φορά που η ΑΕΛ πάτησε στην περιοχή μας, έκανε το 1-0.

Στη συνέχεια η ομάδα έδειξε να πελαγοδρομεί, ο Γκαρσία στον πάγκο απλά παρακολουθούσε και τα λεπτά κυλούσαν χωρίς να δείχνει ο ΠΑΟΚ ικανός να φτάσει στο γκολ!

Και φτάσαμε στο 95', όταν ο Ναγκί ανέτρεψε τον Σφιντέρσκι, ο Ευαγγέλου έδειξε την άσπρη βούλα και ο Βιεϊρίνια ευστοχώντας διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ:
Ναγκί, Ηλιάδης, Μιχαήλ, Σπαρβ, Φιλίπ, Μιλοσάβλιεβιτς (71' Γκοτζαμανίδης), Ζίζιτς, Πινακάς (84' Γλυνός), Μπέρτος, Νικολιάς (84' Νούνιτς), Τρούγιτς (53' Πλατέλλας).

ΠΑΟΚ:
Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Αουγκούστο (81' Σβαμπ), Καντουρί, Μουργκ (87' Τσόλακ), Α. Ζίβκοβιτς, Τζόλης, Σφιντέρσκι.

.......................................

Ο τεχνικός του Δικεφάλου μίλησε για την εκτός έδρας ισοπαλία κόντρα στην ΑΕΛ...

Αναλυτικά ο Πάμπλο Γκαρσία τόνισε:

Για το τι κρατά από το παιχνίδι με την ΑΕΛ:
«Κρατάω ότι κάναμε ευκαιρίες. Είχαμε πολλά κόρνερ, είχαμε δουλέψει τα κόρνερ αυτή την εβδομάδα. Μας έλειψε το γκολ, στα τελευταία μέτρα δεν βρίσκαμε τον στόχο και αυτό το πληρώσαμε μετά με μόνο μια φάση του αντιπάλου που δεν μαρκάραμε καλά. Οι παίκτες προσπάθησαν μέχρι το τέλος».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να σκοράρει στις ευκαιρίες του: «Αν βάλεις γκολ στα πρώτα λεπτά το παιχνίδι μετά αλλάζει και ο αντίπαλος θα ανοίξει και άλλο. Δεν το βάλαμε, η ΑΕΛ είχε μια φάση, έβαλε ένα γκολ και ήθελε μετά να κρατήσει το σκορ. Έβαλαν πέντε στην άμυνα. Εμείς είχαμε καρδιά στο τέλος αλλά θέλαμε τρεις βαθμούς και δεν μπορέσαμε να τους πάρουμε και για αυτό είμαστε λίγο στεναχωρημένοι».

Πώς αλλάζει το αποτέλεσμα τις σκέψεις του ενόψει των επόμενων αγώνων: «Έχουμε πολλά ματς μπροστά μας. Σήμερα δεν μπορούσε να παίξει ο Λάμπρου, περιμένουμε και δύο μεταγραφές. Έχουμε δουλειά μπροστά μας, πρέπει να δουλέψουμε στα τελευταία μέτρα. Μερικές φορές γίνεται αυτό, δεν είσαι καλά μπροστά, έχεις κακή μέρα και το πληρώνεις. Πρέπει να δουλέψουμε».

..........................................


Για την ισοπαλία με την ΑΕΛ μίλησε ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς...

Αναλυτικά τόνισε:

«Θέλαμε να κερδίσουμε, ξέρουμε που παίζουμε, παίζουμε για έναν μεγάλο σύλλογο όπως ο ΠΑΟΚ και πάντα θέλουμε να κερδίζουμε. Αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο, θα πρέπει τώρα να προετοιμαστούμε για τον επόμενο αγώνα».

Για το στοιχείο που έκρινε το σημερινό αποτέλεσμα και την αδυναμία του ΠΑΟΚ να κερδίσει: «Ήταν δύσκολο παιχνίδι. Έπρεπε να σκοράρουμε στο πρώτο ημίχρονο και νομίζω εκεί κρίθηκε».

Για το αν δυσκολεύεται η ομάδα του ΠΑΟΚ στο σκοράρισμα: «Όχι, δεν ξέρω τι να πώ. Αλλά ήταν δύσκολο. Φυσικά και θέλουμε να σκοράρουμε αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Έπρεπε να σκοράρουμε στο πρώτο ημίχρονο. Δεν τα καταφέραμε, προσπαθήσαμε να σκοράρουμε στο δεύτερο ημίχρονο και να συνεχίσουμε να παίζουμε καλά, αλλά δεν καταφέραμε να κερδίσουμε».

Για το αν πιστεύει ότι ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει πρόβλημα στην εύρεση λύσεων απέναντι σε κλειστές άμυνες: «Είναι δύσκολο όταν παίζουμε εκτός έδρας και ειδικά όταν οι αντίπαλοι βάζουν πέντε παίκτες πίσω. Αλλά πρέπει να σκοράρουμε».

Για το αν θέλει να σχολιάσει τη μάχη του πρωταθλήματος: «Δε θέλω να σχολιάσω κάτι. Ξέρω ότι πρέπει να κερδίσουμε το επόμενο παιχνίδι και να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά».

Για το αν το σημερινό αποτέλεσμα επιφέρει απογοήτευση στην ομάδα πριν από τις δύσκολες αναμετρήσεις που ακολουθούν τον Ιανουάριο: «Είναι ποδόσφαιρο, θέλουμε να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι και πρέπει να δουλέψουμε γι' αυτό».

Για την ανανέωση του συμβολαίου του: «Νομίζω ότι δεν είναι η ώρα να μιλήσουμε γι' αυτό το ζήτημα».

..................................

O Αντρέ Βιεϊρίνια μίλησε για την ισοπαλία κόντρα στην ΑΕΛ και στάθηκε κυρίως στο πρόβλημα που έχει ο Δικέφαλος στο σκοράρισμα...

Αναλυτικά ανέφερε:

«Μέχρι το 65′ δεν υπήρχε άλλη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο είχαμε τον έλεγχο και το κοντρόλ του παιχνιδιού. Αλλά αν δεν σκοράρεις υπάρχουν πολλές πιθανότητες να δεχτείς το γκολ. Μετά το γκολ της Λάρισας που ήταν ένα δικό μας λάθος, προσπαθούσαμε πιο πολύ με την καρδιά παρά με το κεφάλι να βρούμε την ισοφάριση και πάλι παρόλο που δεν παίξαμε με μυαλό, είχαμε ευκαιρίες, δυστυχώς δεν είναι το αποτέλεσμα που θέλαμε.

Εμένα μου φαίνεται πως και να παίζαμε μέχρι αύριο δύσκολα να κερδίζαμε. Όλες οι ευκαιρίες που είχαμε ήταν καθαρές θα μπορούσε στο ημίχρονο να είναι 0-2 ή 0-3, συνεχίζουμε την δουλειά».


Αν το γκολ είναι πρόβλημα του ΠΑΟΚ: «Όταν έχεις τόσες ευκαιρίες και δεν μπορείς να σκοράρεις ναι. Στις αρχές δεν είχαμε τόσες ευκαιρίες και δυσκολευόμασταν να σκοράρουμε και κερδίζαμε τα παιχνίδια. Δυστυχώς σήμερα έχουμε ευκαιρίες και δεν μπορούμε να σκοράρουμε, πρέπει να δουλέψουμε».

Για το εάν είναι ομαδικό το πρόβλημα: «Όλοι μαζί χάνουμε ή κερδίζουμε. Αν θα δεχτούμε γκολ το δεχόμαστε όλοι μαζί. Έτσι πρέπει να δουλεύουμε. Στο γκολ θα έπρεπε να κάνουμε κάποιο φάουλ να μην έχει η ΑΕΛ τόσο χώρο. Είναι συνολικό θέμα, δεν είναι προσώπων».

Αν επηρεάζει την ψυχολογία του ΠΑΟΚ:  «Ψυχολογία δεν πρέπει να επηρεάσει. Γιατί στο μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού ήμασταν καλύτεροι. Παίξαμε καλή μπάλα αλλά δυστυχώς δεχτήκαμε γκολ σε μια φάση που δεν έπρεπε. Είναι όλα στο χέρι μας, αν θα τα κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια θα είμαστε μπροστά. Πρέπει να συνεχίσουμε την δουλειά και να βελτιωθούμε. Να μην κάνουμε λάθη και να σκοράρουμε».

Τι λείπει στον ΠΑΟΚ:  «Σήμερα ήταν καθαρά το γκολ, χωρίς να σκεφτώ πολύ είχαμε τέσσερις πέντε καθαρές ευκαιρίες. Αν είχαμε βάλει δύο θα ήταν εντελώς διαφορετικό».

.................................

Ο Τόμας Μουργκ σχολίασε το ισόπαλο αποτέλεσμα απέναντι στην ΑΕΛ...

Αναλυτικά τόνισε:

Για την ισοπαλία με την ΑΕΛ: «Συμφωνώ ότι μοιάζει λίγο με ήττα το σημερινό αποτέλεσμα, γιατί στο πρώτο ημίχρονο είχαμε πολλές ευκαιρίες και το παιχνίδι θα μπορούσε να είναι διαφορετικό. Ο αντίπαλος δεν μας απείλησε καθόλου και η πρώτη ευκαιρία που έκανε ήταν το γκολ που πέτυχε.

Στο δεύτερο ημίχρονο μας έλειψε λίγο το καθαρό μυαλό στις αποφάσεις που πήραμε. Ακόμη και έτσι θα μπορούσαμε να έχουμε σκοράρει. Είμαστε τυχεροί που σκοράραμε στο τέλος και αυτό το αποτέλεσμα είναι σαν ήττα για εμάς».


Για τα γκολ που δέχεται ο ΠΑΟΚ: «Δεν συμφωνώ απλά όταν ο αντίπαλος είναι πίσω από την μπάλα και στην πρώτη του ευκαιρία πετυχαίνει γκολ, είναι λογικό ότι θα έχεις δυσκολίες να βρεις χώρους για να πετύχεις το γκολ που θέλεις.

Αν είχαμε πετύχει γκολ στο πρώτο ημίχρονο, το παιχνίδι θα ήταν τελείως διαφορετικό, γιατί η Λάρισα θα έπρεπε να βρει μπροστά, θα έπρεπε να παίξει. Όταν έχει το σκορ υπέρ της δεν είχε αυτή την υποχρέωση. Πρέπει λοιπόν να είμαστε καλύτεροι σε αυτά τα παιχνίδια και να σκοράρουμε όταν έχουμε αυτές τις ευκαιρίες».

Για το πώς πιστεύει ότι θα λυθεί το πρόβλημα στο γκολ: «Δουλεύουμε αρκετά στις προπονήσεις στο επιθετικό κομμάτι, στις προπονήσεις τα γκολ έμπαιναν, σήμερα δεν μπήκαν, υπάρχουν τέτοιες στιγμές στο ποδόσφαιρο. Σίγουρα δεν κάναμε και τις επιλογές που έπρεπε.

Δεν παίξαμε γρήγορα, αλλά γενικά δουλέψαμε πάρα πολύ. Πιστεύω δεν έχει να κάνει με τα πρόσωπα, πρέπει να συνεχίσουμε την δουλειά και αυτό που πρέπει να διορθώσουμε είναι ότι δεχόμαστε εύκολα γκολ».
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4