Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

29 Αυγούστου 2021

Βαριά ήττα από την Μπενφίκα και αποκλεισμός (2018)

Σαν σήμερα στις 29/8/2018, ο ΠΑΟΚ έχασε στην Τούμπα από την Μπενφίκα με 1-4, στον επαναληπτικό αγώνα των Play-off του Champions League, της περιόδου 2018-2019...

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στην Τούμπα για να διεκδικήσει με τον τρόπο του την πρόκριση στους ομίλους του Champions League, ωστόσο δεν τα κατάφερε για μία ακόμη φορά!
Οι Πορτογάλοι με δύο φάσεις σημείωσαν τρία γκολ κι εν πολλοίς κλείδωσαν την πρόκριση. 

Η Μπενφίκα τιμώρησε κάθε λάθος απειρίας ή άγχους και πήρε τη νίκη πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

Παρότι το ματς ξεκίνησε με πολύ καλούς οιωνούς κι ένα υπέροχο γκολ του Πρίγιοβιτς από έξυπνη κομπίνα, όλα στράβωσαν στη συνέχεια.

Ένα κόρνερ και μία κεφαλιά του Ζαρντέλ ισοφάρισε το σκορ του αγώνα, ο Σάλβιο από το σημείο του πέναλτι και ο Πίτσι με σουτ μέσα από την περιοχή έδωσαν το προβάδισμα στο πρώτο μέρος στους Πορτογάλους. Στο 48′ τα πάντα τελείωσαν με ένα ακόμα εύστοχο πέναλτι του Σάλβιο.

Ο ΠΑΟΚ είχε 17 τελικές, είχε δοκάρι, είχε την κατοχή αλλά δεν τα κατάφερε, απογοητεύοντας τον κόσμο που γέμισε ασφυκτικά την Τούμπα!

Η ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΟΚ θα συνεχιζόταν στους ομίλους του Europa League ...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ:
Πασχαλάκης , Μάτος , Βαρέλα , Κρέσπο , Βιεϊρίνια , Μαουρίσιο , Κάνιας ( Σάκχοφ 64'), Πέλκας , Ελ Καντουρί ( Ακπόμ 75΄), Λημνιός ( Ουάρντα 46΄), Πρίγιοβιτς.

Μπενφίκα: Βλαχοδήμος, Γκριμάλδο, Ζαρντέλ, Ρούμπεν Ντίας, Αλμέιδα, Φέισα, Φερνάντες, Πίτσι (Ζίφκοβιτς 76′ ), Σέρβι, Σαφέροβιτς, Σάλβιο (Σεμέδο 63′).

 

Ο τεχνικός του Δικεφάλου μίλησε για τον αποκλεισμό και τη συνέχεια στη σεζόν... Αναλυτικά ο Ράζβαν Λουτσέκου τόνισε:


Για τα γκολ που δέχθηκε ο ΠΑΟΚ: 
«Η Μπενφίκα είναι στο υψηλότερο επίπεδο, με πολύ εμπειρία, βρίσκεται στην 10η θέση στο ranking, γεγονός που δείχνει πόσο έμπειρη ομάδα είναι.Η διαφορά ήταν η διαχείριση της πίεσης. Κράτησαν την ηρεμία τους υπό μεγάλη πίεση. 

Ξεκινήσαμε παίζοντας πολύ καλά με πολύ μεγάλη επιθετικότητα, ωραίο ποδόσφαιρο, τα λάθη που κάναμε στο τέλος έδωσαν την δυνατότητα στην Μπενφίκα να τα εκμεταλλευτεί και κατάφερε να πάρει την πρόκριση.

Είναι προφανές ότι η Μπενφίκα είναι πιο δυνατή από εμάς, παρόλα αυτά είπα στους παίκτες μου να είναι υπερήφανοι για όσα κατάφεραν, για την πορεία που είχαμε μέχρι τώρα, βγάζοντας εκτός δυο δυνατούς αντιπάλους, για τον τρόπο που μπήκαμε στο ματς αλλά και τον τρόπο που συνεχίσαμε να παίζουμε μετά το 1-4, προσπαθώντας
να δημιουργήσουμε ευκαιρίες...».

Για τα επτά γκολ που δέχτηκε ο ΠΑΟΚ στα τρία εντός έδρας ματς στην Ευρώπη: «Συγνώμη που θα σας το πω, αλλά ο τρόπος που αμυνθήκαμε σήμερα δεν ήταν κακός... Δεν θυμάμαι πολλές ευκαιρίες της Μπενφίκα, είχαν μια και σκόραραν τέσσερις φορές. 

Είναι πολύ δύσκολο να μπαίνεις σε αυτό το παιχνίδι να ξεκινάς όπως ξεκινάς, να βρίσκεσαι με 1-0 μπροστά και να δέχεσαι δυο γκολ με τον τρόπο που τα δεχτήκαμε. Όπως είπα και πριν είναι το θέμα της διαχείρισης της πίεσης.

Περνάμε το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου παίζοντας με αυτές τις ομάδες, παίρνοντας εμπειρία, βλέποντας διαφορετικά πράγματα πάρα πολλά...».


Για το αν θεωρεί κομβικό σημείο στο ματς την ευκαιρία που έχασε ο Λημνιός: «Θα ήταν τελείως διαφορετική η ψυχολογία αν είχαμε καταφέρει να σκοράρουμε το 2ο γκολ, όπως ήταν τελείως διαφορετική η ψυχολογία όταν δεχτήκαμε το 2
ο γκολ.... Αλλά όπως είπα αυτό είναι το ποδόσφαιρο...».

Για τη συνέχεια: «Αυτό που κερδίσαμε είναι το γεγονός ότι μπορούμε να κοιτάξουμε τον οποιοδήποτε αντίπαλο στα μάτια, τον τρόπο που ξεκινήσαμε να αποφύγουμε την πίεση που θα ασκούσε η ομάδα της Μπενφίκα. 

Από την άλλη πλευρά είναι προφανές ότι θα πρέπει να μάθουμε να διαχειριζόμαστε το γεγονός ότι μπορούν να συμβούν και άσχημα πράγματα, εάν είμαστε δυνατοί μέσα μας. Θα παίξουμε για όλες τις διοργανώσεις που έχουμε, πρώτα απ΄όλα είναι το ματς στο πρωτάθλημα, θα έχουμε ματς και στο Europa League αλλά και στο κύπελλο».

Για τον στόχο του πρωταθλήματος: «Αυτός ήταν και ο στόχος μας πέρυσι. Τα πράγματα ήταν διαφορετικά και είχαμε ένα πιο δύσκολο μονοπάτι. Θα προσπαθήσουμε και φέτος να το κάνουμε, γιατί πέρυσι στο γήπεδο το καταφέραμε, για να έχουμε και μία πιο εύκολη κλήρωση. Είναι και θέμα εμπειρίας. Οι αναμετρήσεις με τέτοιες δυνατές ομάδες, μπορούν να μας δώσουν πράγματα και για το μέλλον».

Για ενδεχόμενη μεταγραφική ενίσχυση «Όχι, δεν περιμένω κάτι άλλο...».


Ο γκολκίπερ του Δικεφάλου μίλησε για το παιχνίδι και τη φάση που παραχώρησε το πέναλτι... Αναλυτικά ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης τόνισε:

«Προσπάθησα να σώσω την μπάλα να μην βγει κόρνερ και έγινε αυτό που έγινε. Μετά το πρώτο λάθος μου είχε ξεκάθαρο πλεονέκτημα ο αντίπαλος και έπρεπε να αντιδράσω.

Είμαστε απογοητευμένοι. Οπως είμαστε μαζί στα εύκολα, έτσι είμαστε και στα δύσκολα. Εγώ έρχομαι να κάνω δηλώσεις στις νίκες, έτσι όφειλα να είμαι εδώ και στην ήττα. Εκανα ένα λάθος, δυστυχώς...

Στόχος μας ήταν οι όμιλοι δεν το κρύβουμε. Αποτύχαμε σε αυτό. Θα μπορούσαμε να κάνουμε ακόμα και το 2-0 στη φάση του Λημνιού, αλλά... Αυτή είναι η άγρια ομορφιά του ποδοσφαίρου. Είμαστε λυπημένοι. Πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι. Είμαστε οικογένεια και στηρίζουμε όποιον κάνει λάθος.

Ο κόσμος ήταν μοναδικός από το ζέσταμα δεν πιστεύαμε αυτό που βλέπαμε. Δεν σταμάτησαν λεπτό να φωνάζουν
».


Ο αρχηγός του Δικεφάλου τοποθετήθηκε για το παιχνίδι με την Μπενφίκα... Αναλυτικά ο Αντελίνο Βιερίνια τόνισε:


Για τον αποκλεισμό: «Βάλανε γκολ και μετά από δικό μας λάθος στην ουσία χάσαμε την πρόκριση και είναι δύσκολο για εμάς αυτό. Το ξέραμε ότι δεν θα ήταν εύκολο, ξέραμε ποια είναι η Μπενφίκα και τα λάθη που κάναμε τα πληρώσαμε αρκετά».

Για την Μπενφίκα που παλιά αντιμετώπισε με τη φανέλα της Πόρτο, και τη σημερινή: «Άλλη Μπενφίκα τώρα και άλλη τότε. Ήξερα και όλοι ξέραμε την Μπενφίκα και τη δυναμική τους. Έχουν παίξει αρκετά στο Champions League. Θέλαμε να γράψουμε ιστορία αλλά δεν τα καταφέραμε και πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι και να συνεχίσουμε. 

Σήμερα τα λάθη ήταν πολλά. Πέτυχε τέσσερα γκολ η Μπενφίκα, χωρίς να κάνει πάρα πολλές ευκαιρίες. Δεν ήμασταν τόσο κακοί στο ομαδικό παιχνίδι. Νομίζω ότι μπορούσαμε να μην αφήσουμε χώρο στη Μπενφίκα, να μην κάνουμε τα λάθη που κάναμε. Δεν έγινε το όνειρο μας αλλά πρέπει να παλέψουμε για το πρωτάθλημα».

Για το πως αποσυντονίστηκε η ομάδα μετά το πρώτο γκολ που δέχτηκε: «Το πρώτο γκολ που φάγαμε μας πείραξε πάρα πολύ. Ξέραμε ότι η Μπενφίκα ήθελε να βάλει τουλάχιστον ένα γκολ. Δεν ήταν λόγος να χάσουμε την συγκέντρωση αλλά σε τέτοιο επίπεδο το ένα λάθος το πληρώνεις».

Για τον κόσμο: «Ο κόσμος είναι στις καλές και τις κακές εμφανίσεις δίπλα μας. Έχει αποδείξει ότι είναι μαζί μας και μας στηρίζει. Θέλουμε να τους κάνουμε χαρούμενους».

Για τη συνέχεια: «Το όνειρο μας ήταν το Champions League, δεν έγινε αυτό και πρέπει να συνεχίσουμε στο πρωτάθλημα».


Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς τόνισε για το παιχνίδι...

Για την Μπενφίκα: «Νομίζω ότι η Μπενφίκα είναι πολύ μεγάλη ομάδα. Κανένας δεν μπορεί να υποτιμήσει την αξία και το μέγεθος της. Στο πρώτο εικοσάλεπτο πιέσαμε, η Μπενφίκα φαινόταν να τα έχει χαμένα. Ωστόσο μετά δεχτήκαμε το γκολ και στη συνέχεια έγιναν τα λάθη. Νομίζω ότι συνολικά η Μπενφίκα άξιζε την πρόκριση, όμως και εμείς δείξαμε ότι είμαστε μία δυνατή ομάδα».

Για το Europa League: «Σίγουρα είναι κάτι που έλειψε την περασμένη σεζόν. Ελπίζω να προσφέρουμε χαρές και στον κόσμο που ήταν εκπληκτικός σήμερα και θέλουμε να τους κάνουμε χαρούμενους».

Για το γκολ που πέτυχε: «Δεν ήταν αρκετό αυτό. Θα μπορούσα να είχα κάνει περισσότερα. Κερδίζουμε σαν ομάδα, χάνουμε σαν ομάδα. Θα... μεγαλώσουμε μετά από αυτό και θα γίνουμε ακόμα καλύτεροι».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4