Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

18 Φεβρουαρίου 2021

Πεντάσφαιρος κόντρα στην ... παράδοση! (2019)

Σαν σήμερα στις 18/2/2019, για τη 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League, o ΠΑΟΚ διέλυσε στο "Γ. Καμάρας" τον Απόλλωνα Σμύρνης με 1-5 ...

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε στο αρχικό σχήμα τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, αμυντικά χαφ τους Ολιβέιρα, Μαουρίσιο, μεσοεπιθετικά τους Πέλκα, Μπίσεσβαρ, Λημνιό και στην κορυφή της επίθεσης τον Άκπομ.

Ο ΠΑΟΚ ήταν καταιγιστικός στην έναρξη της αναμέτρησης και μόλις στο 4ο λεπτό ο Πέλκας με κεφαλιά μετά από σέντρα του Βιεϊρίνια έκανε το 0-1, ξεσηκώνοντας τον κόσμο της ομάδας που βρέθηκε στις κερκίδες του «Γ. Καμάρας».

Πέντε λεπτά αργότερα ο Ολιβέιρα με άπιαστο σουτ στο αριστερό παραθυράκι του Χουάντερσον, έκανε το 0-2, βάζοντας τις βάσεις μιας ακόμη νίκης από πάρα πολύ νωρίς στο ματς!

Οι γηπεδούχοι που βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο με το καλημέρα, είχαν μια πολύ καλή ευκαιρία στο 15' να μειώσουν σε 1-2, όταν ο Τόμας βγήκε τετ α τετ με τον Πασχαλάκη, πλάσαρε όμως άουτ.

Ο ΠΑΟΚ ελέγχοντας πλήρως τη μεσαία γραμμή είχε την κατοχή της μπάλας (35% - 65%), με τους Μαουρίσιο – Ολιβέιρα να κυριαρχούν τόσο μεσοαμυντικά όσο και μεσοεπιθετικά, μετέφεραν εξαιρετικά το παιχνίδι μας προς την περιοχή των γηπεδούχων!

Στο 33' ο Μπίσεσβαρ σαν σε προπόνηση σε μια υποδειγματική ανάπτυξη του Δικεφάλου, πήρε την ασίστ του Λημνιού και σαν σε προπόνηση έκανε το 0-3, σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου!

Ο ΠΑΟΚ στην επανάληψη κατέβασε στροφές ελέγχοντας τον ρυθμό του παιχνιδιού, όμως στο 64ο λεπτό μείωσε ο Απόλλων με τον Ντ' Ούρσο, ένα γκολ που ξύπνησε τους παίκτες και στα εναπομείναντα λεπτά έφτασαν στην επιτυχία άλλων δύο τερμάτων.
Έτσι στο 78ο λεπτό ο Σφιντέρσκι με σουτ στην κίνηση έγραψε το 1-4 για να έρθει στο 89' ο Ενρίκε με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή και με τη βοήθεια του Βαφέα να διαμορφώσει το τελικό 1-5!

Οι συνθέσεις:

Απόλλων Σμύρνης: Χουάντερσον, Οριουέλα, Στάθης, Κοντοές (46' Γκίνο), Κύργιας, Βαφέας, Ντ' Ούρσο, Μπεντινέλι, Ρώσσης (46' Βάργκας), Ντεφεντερίκο, Ελ Χέλβε (77' Ναζλίδης).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Ολιβέιρα, Μαουρίσιο, Πέλκας, Μπίσεσβαρ (76' Σφιντέρσκι), Λημνιός (85' Ζαμπά), Άκπομ (82' Ενρίκε).

........................................

Ο τεχνικός του Δικεφάλου μίλησε για την επιβλητική επικράτηση κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης...
Αναλυτικά ο Ραζβάν Λουτσέσκου τόνισε:

Για τη σημερινή νίκη απέναντι στον Απόλλωνα: «Ήταν κάτι που το ξέραμε από την αρχή. Όλα τα παιχνίδια έχουν την ίδια σημασία, πρέπει να κερδίσουμε όλα τα ματς. Είμαστε συγκεντρωμένοι, πήραμε την νίκη και έχουμε άλλο παιχνίδι μπροστά μας την Κυριακή απέναντι στον Άρη».

Για την αποθέωση που γνώρισε από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ: «Ήταν λίγο περίεργη, αλλά όμορφη στιγμή για εμένα. Δείχνουμε ότι είμαστε μια οικογένεια, ένα ενωμένο γκρουπ με προσωπικότητες. Λέω ότι ήταν λίγο περίεργο το συναίσθημα, γιατί ήταν πολλά αυτά που ένιωθα και το πρωί ξύπνησα με την σκέψη να μεταδώσω τα σωστά συναισθήματα στους παίκτες μου για το παιχνίδι με τον Απόλλωνα».

Για τους Ολιβέιρα – Σφιντέρσκι: «Εμείς πρέπει να εκμεταλλευτούμε γρήγορα την ποιότητα αυτών των παικτών. Θα σας αναφέρω κάτι που είναι σημαντικό για εμένα. Ένας ποδοσφαιριστής που ήταν εξαιρετικός απέναντι στον Ολυμπιακό, σήμερα ήταν στον πάγκο και όταν τον πέρασα αλλαγή, μου είπε ότι καταλαβαίνει γιατί ήταν στον πάγκο σήμερα. Αυτό είναι εξαιρετικό για εμένα».

Για τον Λημνιό: «Δεν έχει κάτι σοβαρό, αλλά θα πρέπει να μείνει προληπτικά δύο-τρεις ημέρες εκτός».

………………………………………………….

Ο Πέδρο Ενρίκε μίλησε για την νίκη απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης και το γκολ που σημείωσε...
 
Αναλυτικά τόνισε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος με αυτή τη νίκη. Κάθε φορά νιώθω κάτι διαφορετικό, φορώντας αυτή τη φανέλα. Ήμουν και λίγο τυχερός, γιατί κόντραρε η μπάλα, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος πραγματικά. Είναι πάντα διαφορετικό να φοράς αυτή τη φανέλα. Έχω ένα δέσιμο με τον κόσμο, ακόμη κι όταν ήμουν στο εξωτερικό, δεχόμουν πολλά μηνύματα.

Έχουμε παίκτες με ποιότητα και όλοι προσπαθούμε να βοηθάμε την ομάδα να παίρνει νίκες. Η ομάδα έκανε ένα πολύ καλό ξεκίνημα και συνέχισε έτσι και στο δεύτερο γύρο. Υπάρχει μία ομάδα με μεγάλη ποιότητα και καλό επιτελείο. Αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να διατηρήσουμε τη συγκέντρωση μας».

………………………………………………

Ο Δημήτρης Πέλκας μίλησε για την εύκολη νίκη στην Ριζούπολη, καθώς και για το ματς που ακολουθούσε με τον Άρη...
Αναλυτικά τόνισε:

Για τη εικόνα του ματς: «Το γρήγορο γκολ που βάλαμε στο παιχνίδι ήταν καθοριστικό. Συνεχίσαμε στο ίδιο τέμπο. Κερδίσαμε και αυτό έχει σημασία. Πέρυσι σε αυτή την έδρα δεν τα είχαμε καταφέρει. Φέτος ήρθαμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Δεν περιμέναμε να κερδίσουμε με αυτόν τον τρόπο όμως με την απόδοσή μας το κάναμε να είναι εύκολο».

Για την φυγή Πρίγιοβιτς και το ότι ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να σκοράρει πολλά γκολ: «Ο Πρίγιοβιτς ήταν ένας σημαντικός παίκτης. Ένας πραγματικός κίλερ μέσα στην περιοχή. Μισή ευκαιρία την έκανε γκολ. Έφυγε, όμως πήρε την ευκαιρία που τόσο περίμενε ο Άκπομ. Ένας νεαρός παίκτης, που άρπαξε την ευκαιρία, πέτυχε γκολ και απέκτησε ψυχολογία. Είναι διαφορετικός πολύ συγκριτικά με τον Αλεξ. Χαρούμενος είμαι και για τον Κάρολ (σ.σ. Σφιντέρσκι), είναι επίσης νεαρός, ήρθε τώρα και με τα γκολ του βοηθάει πολύ».

Για το επικείμενο παιχνίδι με τον Άρη: «Μπορεί να ακούγεται βαρετό και κλισέ, αλλά το μυαλό μας είναι από τώρα σε αυτό το παιχνίδι. Ξεχνάμε τι έγινε σήμερα. Θέλουμε τους τρεις πόντους όπως και σε κάθε παιχνίδι».

…………………………………………..

Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια μίλησε για τη νίκη και το ματς που ακολουθούσε κόντρα στον Άρη...
Αναλυτικά ανέφερε:

«Mπήκαμε για να βάλουμε γρήγορα το πρώτο γκολ. Το πετύχαμε και μετά ήταν όλα πιο απλά. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Έχουμε το ντέρμπι με τον Άρη τώρα μπροστά μας και μόνο έτσι μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο μας.

Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, πρέπει να το προσέξουμε. Είναι διαφορετικό από αυτό του πρώτου γύρου και θέλουμε να δώσουμε συνέχεια στις νίκες. Κρατήσαμε τον κορμό μας και τα νέα παιδιά που ήρθαν δουλεύουν σκληρά, καταλαβαίνουν τον τρόπο που παίζουμε και έχουμε αυτό το αποτέλεσμα».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4